Vakantie in de Belgische Ardennen

Ga het avontuur aan in een vakantiehuis in de Ardennen

Een vakantiehuis in België in de Belgische Ardennen staat garant voor een avontuurlijke vakantie. Deze omgeving kenmerkt zich namelijk door prachtige heuvelachtige gebieden, schitterende bossen, fantastische uitzichtpunten, maar staat ook bekend om de vele nostalgische dorpjes. Daarnaast leent dit groene gebied zich uitstekend voor een avontuurlijke trip. Zo kun je er heerlijke fietstochten maken of kanoën. Door haar veelzijdigheid is een vakantiehuis in de Belgische Ardennen bij uitstek de perfecte vakantieaccommodatie voor gezinnen, vriendengroepen of een romantisch weekendje weg.

 

Weekendje weg in de Ardennen

 

Dompel je onder in de natuur door een weekendje weg te boeken naar de Belgische Ardennen. Een vakantiehuis is dé ideale accommodatie voor een vriendenweekend of een weekend met de hele familie. In de Ardennen bieden we diverse accommodaties aan die uitermate geschikt zijn om te boeken met vrienden of met je gezin. In een riante vakantiewoning zijn er  genoeg slaapkamers voor alle vakantiegangers. Daarnaast biedt een eigen keuken de mogelijkheid om gezellig  te dineren en in de woonkamer is er alle ruimte om samen te zijn of te borrelen. Ook zijn er diverse vakantiehuizen in de Belgische Ardennen die beschikken over een  tuin, waar ’s zomers tot in de late uurtjes genoten kan worden van de mooie omgeving. Benieuwd geworden naar een weekendje weg in de Belgische Ardennen? Zoek dan eens naar een mooi vakantiehuis in België bijvoorbeeld de provincie Henegouwen of Namen.

 

Wat te doen in de Ardennen?

 

De groene heuvels en de prachtige valleien van de Belgische Ardennen laten het hart van menig natuurliefhebber harder kloppen. Voor de ultieme groene beleving verblijf je in een houten bungalow midden in de natuur of in een rustieke chalet aan de rand van het bos. Zo houdt niets je meer tegen om op je fiets te springen of je wandelschoenen aan te trekken om de wijde omgeving te verkennen en te genieten van de frisse buitenlucht! Naast tochten maken  in de groenrijke bosgebieden kun je  tal van  watersport activiteiten beoefenen.  Je kunt bijvoorbeeld het stuwmeer van Bütgenbach in Luik met de kano trotseren  en echte dare devils  kunnen raften over de wilde wateren van de Ourthe! Na een avontuurlijke activiteit in de buitenlucht is het natuurlijk extra comfortabel om je terug te trekken in je privé vakantiehuis, om heerlijk samen te ontspannen.

 

Grote vakantiehuizen in de Belgische Ardennen 

 

Vakantiehuizen in de Ardennen lenen zich ook  uitstekend voor vakanties met grote groepen, feestlocaties of een zakelijke gelegenheid. Zo blijken riante vakantiehuizen met tal van voorzieningen vaak een goede accommodatie te zijn voor familievakanties of meerdaagse heisessies met collega’s.  Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een bungalow in één van onze gezellige  bungalowparken, deze worden altijd omringd door veel groen en beschikken over diverse recreatie faciliteiten. Anderzijds is er een divers aanbod aan ruime vakantiewoningen in België die geschikt zijn voor grote groepen. Gaat je voorkeur uit naar een ruime woning aan de rand van het centrum of verblijf je liever midden in de natuur? Op onze website vindt je vast een groepsaccommodatie die voldoet aan jouw persoonlijke voorkeur.

 

Hotspots in de buurt van je vakantiehuis in de Ardennen

Wallonië

De Belgische Ardennen omvatten verschillende provincies in Wallonië. Met name de chalets in de provincies Luxemburg, Namen en  Luik zijn erg populair voor een weekendje weg of een vakantie midden in de natuur. Vakantiehuizen in Luxemburg worden veelal geboekt omdat deze gelegen zijn in het hart van de Ardennen. Door het heuvelachtige landschap beschikt dit gebied over vele fantastische uitzichtpunten,  succes voor mooie wandel- en fietstochten is daardoor gegarandeerd!

Namen

Ook in de vakantiehuizen in Namen kom je helemaal tot rust in een groenrijke omgeving. Deze provincie is gelegen in het zuiden van België en grenst aan Frankrijk. Dit gebied staat bekend om haar prachtige valleien en wordt daarom ook wel de “Le Pays des Vallees” genoemd. Maar een bezoek aan de indrukwekkende kasteeltuinen of de historische citadellen, grotten en abdijen  is ook zeker aan te raden!

Luik

De vakantie chalets in Luik zijn zeer geschikt voor een vakantie boordevol Belgische geschiedenis. De militaire forten en prehistorische grondgebieden zijn enkele waardevolle overblijfselen van de rijke geschiedenis van dit gebied. Daarnaast is het landschap van deze provincie ontzettend divers. Dit kun je bijvoorbeeld ervaren tijdens een bezoek aan het Land van Herve, een zeer groen landschap met  heuvels van 200 à 300 meter, vele weiden en eindeloze boomgaarden. Ook de watervallen van Coo en het stuwmeer van Bütgenbach zijn zeker de moeite waard!

 

Vakantiehuis in de Ardennen

Het mag duidelijk zijn: kom helemaal  tot rust in een  veelzijdig groen landschap en leef als een ware Bourgondiër in de Belgische Ardennen.  Daarnaast beschikt dit gebied over een rijke geschiedenis, wat zorgt voor een indrukwekkende en schilderachtige compositie van nostalgische gebouwen. Geïnspireerd geraakt? Boek dan vandaag nog een vakantiehuis in één van onze bestemmingen in de Belgische Ardennen!