search

Vakantiehuis in Bourgas

De op één na grootste stad aan de Zwarte Zeekust in Bulgarije is Bourgas. Thracische stammen hebben het gebied in het verleden bevolkt. Het begon met Pirgos, een kleine vesting welke in de Middeleeuwen werd gebouwd. De stad werd in de 17e eeuw Achelo-Bourgas genoemd en nam vanaf toen zijn huidige positie in. In 1903 werden de grondbeginselen voor de huidige haven gelegd. De stad Bourgas is een belangrijk centrum op cultuur, handel en industrieel gebied. Je vindt in deze stad een groot aanbod aan kerken, musea, een grote haven en een groen zeepark. Een leuke locatie om bijvoorbeeld een vakantiehuis in Bourgas te boeken.

 

Cultureel centrum en strand

Vanuit de haven kun je je via de grote Aleksandrovska-straat richting het centrum vervoeren. In het centrum vind je alle culturele instellingen en interessante bezienswaardigheden. Bourgas ligt op circa 390 kilometer ten Oosten van Sofia. Zwart, magnetisch zand is te vinden op het strand. Rond Bourgas zijn drie meren ontstaan vanwege de lage kust: Burgasko, Mandrensko en Atanasovsko.

 

Klimaat

Het klimaat dat je met een vakantiehuis in Bulgarije vindt is een gematigd landklimaat. Dit betekent dat de winters koud zijn met gemiddelde dagtemperaturen van 2 graden Celsius in het Zuiden en -2 graden Celsius in het Noorden van Bulgarije. In de zomer zijn er gemiddelde dagtemperaturen van 35 graden Celsius in het Zuiden en circa 23 graden Celsius in het Noorden. 

 

Stad van de festivals

Bourgas wordt ook wel de ´stad van de festivals´ genoemd. In Bourgas kun je je hart ophalen, het aanbod aan entertainment is hier heel groot. Denk aan authentieke cafés, cabaretvoorstellingen, shows, variété en nieuwe openlucht discotheken. Nachtbrakers kunnen hier tot in de ochtend doorfeesten. Alle reden dus om te kiezen voor een mooi vakantiehuis in Bourgas.

 

Geschiedenis van de vissersstad

De plaats Bourgas is ontstaan toen in de 16e eeuw enkele vissers zich rond de meren gingen vestigen. Uit economisch oogpunt was men zeer geïnteresseerd in de plaats, omdat het gelegen is aan de grootste Bulgaarde baai; de Baai van Bourgas. Omdat de vissers zich hier hadden gevestigd werd er een haven aangelegd en het duurde niet lang voordat ook de spoorwegverbinding met Sofia werd aangelegd. Bourgas werd binnen korte tijd ineens van grote economische betekenis.