search

Vakantiehuizen in Varna

In de regio van Varna liggen verschillende vakantieoorden zoals Chaika, St. Konstantin en de welbekende Goudkust waar ook vakantiehuizen in Bulgarije van NOVASOL te boeken zijn. Varna heeft een internationale luchthaven. Varna is de belangrijkste havenstad van het land en ligt aan de Zwarte Zee. De regio rond Varna is altijd belangrijk geweest als wetenschappelijk en cultureel gebied. De wijnteelt is ook van groot belang geweest en u vindt hier dan ook een aantal van de oudste wijnkelders van het land. Breng vanuit u vakantiehuis in Varna een bezoek aan een lokale wijnboer en geniet van het landschap met een glaasje wijn in de hand.

De stad is voor een groot deel gemoderniseerd en in de zomer kunt u genieten van een uitgebreid cultureel en vrijetijdsprogramma. De stad doet dan niet onder voor de hoofdstad Sofia. Vele restaurants, winkels en hotels zijn in het centrum te vinden. Uit heel Europa komen toeristen naar de stad en brengen nieuwe trends mee op het gebied van muziek, mode en vrije tijd.

In de 6e eeuw voor Christus hebben de Grieken de vesting gesticht genaamd Odessos wat stad aan het water betekent. Toen de Romeinen en Byzantijnen de stad overnamen groeide deze uit tot handelsstad. Vandaag de dag is Varna een belangrijk economisch en industrieel centrum, omdat de stad aan de kust ligt. Hierdoor is het ook een bekende badplaats. De stad staat ook bekend om het internationale muziekfestival dat jaarlijks plaats in juni-juli. De Dormition of the Theotokos kathedraal ligt aan de rand van de stad en laat de historie leven. Lekker ontspannen kan natuurlijk prima in uw vakantiehuis in Bulgarije, maar ook in het grote zeepark (meer dan 80 hectare en 8 km lang). Het park biedt vele ontspanningsmogelijkheden.

Het nachtleven

Een oneindige entertainment is te vinden in Varna. ´s Avonds genieten van een heerlijk diner en uitstekende drankjes en daarna het nachtleven induiken en onderdompelen in exotische sferen. De vele strandbars serveren heerlijke cocktails en als u van dansen houdt kunt u verder in één van de nachtclubs aan het strand.

Vakantie in een vakantiehuis in de omgeving van Varna

De badplaatsen Chaika en St. Konstantin en de bekende Goudkust zijn aantrekkelijk om uw vakantie in een vakantiehuis in Bulgarije door te brengen. Deze kleine badplaatsen behoren tot de oudste kuuroorden. U heeft hier veel kans op zon, omdat deze omgeving een bovengemiddeld aantal zonnedagen heeft. Daarnaast kunt u ontspannen op de fijne zandstranden in de prachtige baaien. De gastvrije en vriendelijke bewoners zorgen ook nog voor een extra welkom gevoel.

Goudkust

Het goudgele fijne zandstrand geeft deze streek zijn naam. Het strand is bijna 3 km. lang en tot 100 m. breed. U kunt hier heerlijk wandelen in de schaduw van de oude bomen. Natuurlijk kunt u hier ook verschillende watersportactiviteiten uitvoeren en genieten van de Bulgaarse keuken. Welke plaats u ook wilt ontdekken, het vakantiehuis in Bulgarije biedt u altijd het ideale uitgangspunt.

Vakantiehuizen aan de Zuidelijke kusten van de Zwarte Zee bij Varna

Geniet van een actieve vakantie ten zuiden van Varna. Het kristalheldere water nodigt uit tot verschillende watersporten en de vlak aflopende stranden zijn ideaal om te gaan zwemmen. Maak een boottochtje of een wandeling door de gezellige straatjes van de kleine steden. Geniet van de dag met een boottocht en een gezellige wandelingen door de straten van kleine steden.