Bezienswaardigheden in Duitsland

Duitsland staat als vakantieland bekend om haar ongerepte natuur en bruisende steden zoals Berlijn en Hamburg en is niet zonder reden al jaren de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft een rijke cultuur, afwisselend landschap en een interessante geschiedenis. Bovendien rijdt je er binnen een paar uurtjes naar toe. Benieuwd wat je zéker niet mag missen als je naar Duitsland op vakantie gaat? Wij hebben een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet die absoluut de moeite waard zijn. Dit varieert van een prachtig kasteel, fascinerende natuur en leuke dorpjes. De bezienswaardigheden bezoek je vanuit je vakantiehuis. Wij hebben een groot aanbod van vakantiehuizen in Duitsland, van appartementen tot luxe villa’s. De perfecte vakantiewoning in combinatie met deze bezienswaardigheden zal zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

 

Schloss Neuschwanstein

Het Schloss Neuschwanstein is misschien wel het bekendste én meest gefotografeerde kasteel van Duitsland. Het werd gebouwd als toevluchtsoord door Lodewijk II, koning van Beieren. Omdat hij zich moest onderwerpen aan de Pruisen en geen gezag meer had, creëerde hij zijn eigen sagen- en sprookjeswereld. Lang heeft hij er echter niet van kunnen genieten, want vlak na de voltooiing van de bouw stierf hij. Het kasteel is gelegen op een hoge heuvel, met een prachtig uitzicht over de omgeving. Walt Disney heeft hier zijn kasteel voor Doornroosje op geïnspireerd, met recht dus een sprookjeskasteel. Je bezoekt het kasteel vanuit een vakantiewoning in Beieren, bijvoorbeeld het kleine resort Pottenstein/Trägweis, met sfeervolle houthakkershuisjes die uitsluitend gemaakt zijn van natuurlijke dennenhoutsparren uit de regio. Of kijk ook eens naar onze woningen in het Beierse Woud, hier geniet je van een vakantiewoning in een bosrijke omgeving.

Schloss Neuschwanstein
© Florian Trykowski

 

Het Spreewald

100 kilometer ten zuidoosten van Berlijn bevindt zich een voor Midden-Europa uniek stuk natuur: het Spreewald. Het is een parkachtig landschap dat doorkruist wordt door talrijke riviertjes en waar een enorme rijkdom aan flora en fauna leeft. Om dit landschap in stand te houden is het sinds 1991 een UNESCO-biosfeerreservaat. Het Spreewald wordt bewoond door de Sorben, een Slavisch volk met oeroude tradities en klederdrachten. Het is een aanrader om met de kano deze speciale plek te ontdekken! Wanneer je verblijft in een vakantiewoning in Duitsland is het Spreewald zeker de moeite waard om te bezichtigen. In Brandenburg hebben wij vakantiewoningen aan het water, vakantiehuizen met zwembad, vakantiehuizen waar je met je hond naartoe kan, en nog veel meer!

 

Krijtrotsen in Rügen

In Europa vind je maar 5 plekken waar je Krijtrotsen kunt bezichtigen, en de krijtrotsen op het eiland Rügen is er een van! Deze witte krijtrotsen rijzen tot ruim 100 meter boven zeeniveau en ze zijn onderdeel van het Nationaal Park Jasmund, het kleinste nationale park van Duitsland. Je vindt er ook meer dan 700 jaar oude, door UNESCO beschermde beukenbossen. Combineer het geheel met de blauwe glinsterende Oostzee en je hebt een uniek natuurgebied. Een 8.5 km lange wandelroute loopt dwars door het park en direct langs de steile kusten, maar je kunt het bijzondere natuurfenomeen ook vanaf het water bekijken. Een karakteristiek vakantiehuis in Gustow of een woning aan het water in het strandpark Ostseebad Baabe vormen een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Krijtrotsen in Rügen
© Günther Bayerl /Lookphotos

 

Teutoburgerwald

Het Teutoburger Wald is voor velen een mystieke plek vanwege de ‘Externsteine’. Dit is een unieke, bizarre rotsformatie met zandsteenrotsen die in hoogte variëren van 13 tot 40 meter hoog. In het natuurpark Teutoburger Wald vind je ook het beroemde Hermannsdenkmal en veel oude kloosters, burchten en vakwerkstadjes die het bezichtigen waard zijn. De wandelroute ‘Hermanshöhen” doorkruist het hele park en onderweg geniet je van een prachtig uitzicht op het fantastische landschap. Een bezoek aan het Teutoburger Wald kun je goed combineren met een dagtrip naar Münster of Dordtmund. Bezoek de steden vanuit je Duitse vakantiehuis in Noordrijn-Westfalen. Hier kun je verblijven in een van de sfeervolle vakantieparken zoals Nieheim.

 

Monschau

Monschau is bij veel Nederlanders erg geliefd en wordt ook wel ‘de parel’ van de Eifel genoemd. Je vindt er mooie vakwerkhuisjes, knusse terrasjes, goede restaurants en leuke winkeltjes. Het stadje vormt een goede uitvalsbasis voor mooie wandel- en fietstochten in de omgeving. Ook mountainbikers en motorrijders komen in de Eifel aan hun trekken. En wanneer de omgeving is veranderd in een winters sprookje en is bedekt onder een dik pak sneeuw, kun je hier mooie sneeuwschoenwandeltochten maken. In december geniet je hier van de sfeervolle kerstmarkten en Duitse gezelligheid en gastvrijheid. 

Monschau
© Stijn Van Hulle