5 x de leukste pretparken in Duitsland

Attractiepark in Duitsland: dag vol plezier en adrenaline

Wil je een dagje weg met het hele gezin of lekker met je vrienden op pad? Bezoek dan een van de vele pretparken in Duitsland tijdens je vakantie. Van het hoge Noorden tot in het zonnige Zuiden: elk attractiepark is uniek en heeft een breed scala aan attracties. Zowel de allerkleinsten als echte waaghalzen worden hier blij van. Europapark en Phantasialand zijn in ons land wel de bekendste Duitse pretparken, maar ook Hansa park, Heide Park en Tripsdrill zijn een dagje uit waard vanaf je vakantiehuis in Duitsland. We hebben daarom de leukste pretparken voor je op een rij gezet voor een dag vol plezier en adrenaline. Waar ga jij de binnenkort naar toe?

 

1) Europapark – Grootste pretpark in Duitsland

In dit pretpark in Duitsland hoeft niemand zich te vervelen. Europapark is het grootste pretpark in Duitsland. Het ligt in het Zwarte Woud en is al vier jaar op rij uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. In de verschillende themagebieden proef je de sfeer van 15 Europese landen. Griekse tempels, de geur van versgebakken baguettes, Ierse pubs en vurige flamencoshows zorgen voor een echt vakantiegevoel.  

Meer dan 100 attracties

Er zijn meer dan 100 attracties en shows voor jong en oud. Ooit gehoord van ‘Nervenkitzel’? Het is Duits voor achtbaankriebels, en met 13 spectaculaire achtbanen heb je die hier genoeg.  Maak een ritje met de ‘Schweizer Bobahn’ of met de waterachtbaan ‘Poseidon’ terwijl de jongste bezoekers in het Grimms Sprookjesbos in de voetsporen van hun favoriete sprookjes treden. Pluspunt: het is een van de weinige parken die in de winter geopend is.

Grootste pretpark in Duitsland: europapark
© Europa Park

 

2) Phantasialand

Het gezinsvriendelijke attractiepark Phantasialand ligt net over grens nabij Keulen en is daarmee de ideale bestemming voor een dagje weg. In 6 themagebieden vol avontuurlijke attracties is er voor ieder wat wils in dit pretpark in Duitsland. Snelheidsduivels leven zich uit in de achtbanen Taron en Raik. Publiekslievelingen als Black Mamba, Talocan of Mystery Castle staan garant voor actie en spanning. De waterattracties zorgen voor flink wat verkoeling.Heb je even genoeg van alle actie? Er zijn genoeg sensationele Phantasialand-shows vol dans, muziek en acrobatiek in dit pretpark in Duitsland.

Magisch winterwonderland

Van eind november tot half januari verandert het attractiepark in een magisch winterwonderland. Het park wordt in winterse sferen gehuld, er is een heuse kerstmarkt en elke avond is er een grote show die afgesloten wordt met een vuurwerkshow.   

Phantasialand in Duitsland
© Phantasialand

 

3) Hansa Park

Aan de Oostzee ligt het attractiepark Hansa Park; het familiepark waar geschiedenis tot leven komt. Hier wordt het verhaal van de Hanze verteld. Dit is een verhaal over de middeleeuwen, over handel en scheepvaart, vrijheid en avontuur. Het verhaal werd een mythe, maar komt opnieuw tot leven in de diverse themawerelden, zoals ‘Hanze in Europa’, Vikingenland, Kinderland, Kicks en Super Splash. Je leeft je met heel het gezin uit in de meer dan 125 attracties of bekijk een van de leuke liveshows. Op een steenworp afstand van het park vind je Lübeck, de koningin van de Hanzesteden. De historische binnenstad, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, is zeker het bezoeken waard.

Hansa Park in Duitsland
© Hansa Park

 

Heide Park – Perfect voor adrenalinejunkies

Het Heide Park Resort behoort tot de grootste pret- en attractieparken in Duitsland en dankt zijn naam aan zijn ligging. Het ligt verscholen in de bijna 900.000 m² Lüneburger Heide, tussen Hannover en Hamburg. Laat je echter niet bedriegen door de lieflijke omgeving; in het Heide Park gaat alles hard, hoog en extreem. Hier volgt sinds de opening in 1978 de ene achtbaan na de andere. Daarmee is het het perfecte pretpark in Duitslands voor adrenalinejunkies! Zijn de achtbanen iets te spannend voor je? Geen zorgen, er zijn ook nog tal van andere attracties zoals wildwaterbanen, een schommelschip en een bobbaan. Het in 2018 geopende Peppa Pig Land laat kinderogen stralen en bij de shows met dolfijnen, zeeleeuwen, piraten of acrobatiekacts vermaken ook ouders zich prima.

Handig om te weten bij bezoek

Download de app van het park zodat je tijdens je bezoek altijd een plattegrond bij de hand hebt en op de hoogte bent van de actuele wachttijden. Heb je vooraf tickets geboekt voor een dagje pretpark in Duitsland tijdens je vakantie maar regent het langer dan een uur achter elkaar? Maak je geen zorgen, want met de mooi-weer-garantie mag je een andere dag gratis terugkomen! Dan komt een vakantiehuis in Duitsland goed van pas!

Heide Park in Duitsland
© Heide Park Soltau

 

Tripsdrill – Kindvriendelijk pretpark

Last but not least is Tripsdrill een van de oudste én kindvriendelijkste pretparken van Duitsland. Tripsdrill is een familiepark in Duitsland met meer dan 100 originele attracties die geschikt zijn voor de hele familie. Bovendien leven er ook nog 40 diersoorten in het aangesloten wildpark! Bruine beren, wolven, lynxen en wilde katten voelen zich hier helemaal thuis. Ga naar een vogelshow met adelaars, valken, buizerds of uilen en neem een kijkje wanneer de dieren te eten krijgen. De boerderij met schapen en ezels halen bij iedereen het kind naar boven. Er is meer dan genoeg te beleven dus trek genoeg tijd uit voor je bezoek. Gelegen vlakbij Stuttgart vormt het park de ideale tussenstop op weg naar een zonnige vakantie aan de Bodensee. 

Tripsdrill in Duitsland
©  Erlebnispark Tripsdrill