search

Vakantiehuizen op Rügen

Rügen is met 976 km² het grootste eiland van Duitsland. Het ligt in de Oostzee aan de kust van Mecklenburg-Vorpommern en is eigenlijk een archipel bestaande uit ongeveer 30 (schier)eilanden. Bij een wandeling door de mooie badplaatsen proeft men een zweem van de adelijkheid uit “la belle epoque”. Vooraanstaande badplaatsen en bescheiden vissersdorpjes, kilometers lange stranden, kaarsrechte lanen en wilde zanddoornhagen, oude hunebedden en honderd jaar oude vuurtorens, weelderige beukenbossen en glinsterende zeeën en ook het kleinste nationale park van Duitsland, Jasmund, behoren bijzonderheden van dit veelzijdige eiland.

De indrukwekkende steile, sneeuwwitte krijtkusten, die uit de blauwgroene zee rijzen, hielpen de romantische en in Greifswald geboren schilder Caspar David Friedrich aan zijn wereldfaam. De beroemdste krijtrots is de 118 m. hoge “Königsstuhl” op het schiereiland Jasmund. Naast watersport kan men op de fiets- en wandelpaden de vuursteenvelden bij Mukran, het schilderachtige Jachtslot Granitz of het vorstelijke plaatsje Putbus ontdekken. Van Lauterbach via Putbus en Binz naar Gören puft de “Razende Roland” over het eiland. De sprookjesachtige spoorbaan verbindt alle belangrijke badplaatsen en vele bezienswaardigheden.

Boek je  bijvoorbeeld een vakantiehuis in de vooraanstaande badplaatsen Selling of Baabe, slechts op korte afstand van de schilderachtige stranden. Of zoekt u toch een beetje meer rust, ver weg van de touristencentra? Wat je ook kiest, Rügen is altijd een bezoek waard.

Hiddensee

Het 19 km² kleine autovrije eiland Hiddensee ligt voor het eiland Rügen en is deel van het nationale park Vorpommersche Boddenlandschaft. Als een zeepaardje schrukt het tegen het grote eiland aan. Hiddensee is een overblijfsel van de ijstijd en zeestromingen. Van de vuurtoren aan de steile kust van Dornbusch kijkt men over het schilderachtige dorp Kloster en de haven van Vitte tot aan de bloeiende heide in het zuiden.

Sneeuwwitte, hier en daar bijna Caribische zandstranden, steile, ruige klippen, lichtdoorlatende beukenbosjes, ruisende dennenbossen en weidse zoutvelden kenmerken het landschap van dit eiland. Omgeven door een soms rustige en dan weer wilde zee. En aan de zuidpunt van Gellen bevindt zich een zeer bijzonder vogelparadijs. Grote delen van het eiland zijn beschermd gebied. Paardengetrappel en fietsbellen voeren op dit eiland de boventoon.