Nationale parken in Duitsland

Als het om natuurvakanties gaat, kun je in Duitsland je hart ophalen. Duitsland heeft maar liefst 16 nationale parken en ontelbare natuurwonderen. Elk park is uniek, van de Waddenzee in Noord-Duitsland tot indrukwekkende bergtoppen in het zuiden. Waarom het ver weg zoeken, terwijl al het moois om te hoek te vinden is? Duitsland biedt uren plezier in de ongerepte natuur en een vakantie is pas echt compleet met een bezoek aan een van de nationale parken vanaf je vakantiehuis in Duitsland.

 

Harz

In het hart van Duitsland ligt het Nationaal Park Harz. Het park wordt gekenmerkt door de 1.132 hoge top van de Brocken. Deze is lopend te bereiken, maar minstens zo leuk is een ritje met de smalspoorbaan naar het eindstation Brocken, het hoogst gelegen station van Duitsland. Met een zeer uitgebreid netwerk van wandel en fietsroutes is het de ideale bestemming voor een actieve vakantie en in de winter is de regio een geliefde wintersportbestemming. Vanuit onze vakantiehuizen in Panorama Park Sankt Andreasberg of in vakantiepark Thale ontdek je bovendien de mooie vakwerkdorpjes in de omgeving. De historische centra van Quedlinburg en Goslar staan zelfs op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Met een vakantiehuis in de Harz is een afwisselende vakantie in Duitsland gegarandeerd!

nationaal park Harz
© Francesco Carovillano

 

Sächsische Schweiz

In het Nationaal Park Sächsische Schweiz betreed je een wereld vol grillige rotsformaties. 1.106 vrijstaande zandsteentoppen maken dit gebied tot de meest veelzijdige outdoorklimwand van Duitsland. De regio laat zich ook uitstekend per fiets of te voet ontdekken, bijvoorbeeld op de afwisselende Malerweg waar je op 112 km van de meest fantastische uitzichten geniet.

 

Nationaal Park Hainich

In het Nationaal Park Hainich in Thüringen stijgen avonturiers tot grote hoogte op het boomtoppenpad. Vanuit hier bekijk je het bos vanuit een heel ander perspectief! Wandelaars kunnen hun geluk op op de beroemde Rennsteig. De 169km lange wandelroute loopt dwars door het Thüringer Wald. Leuk voor jong en oud is het wilde kattendorp Hütscheroda in het zuiden van het park. Op zoek naar een vakantiehuis in de buurt van het Nationaal Park Hainich? Bekijk dan onze vakantiehuizen in Lichte of onze appartementen in Bad Liebenstein.

Nationaal Park Hainich
© Thomas Stephan

 

Berchtesgaden

In het zuiden van Duitsland vind je een van de oudste beschermde gebieden van de Alpen: Nationale Park Berchtesgaden. Hier vergaap je je aan een uniek bergpanorama, schilderachtige meren en diepgroene bossen. Het gebied biedt volop mogelijkheden voor actieve vakantiegangers, zoals paragliden, deltavliegen of bergbeklimmen. Wie geen behoefte heeft het hogerop te zoeken, kan terecht op een van de 260km aan wandelroutes, neemt een duik in de Königssee of bezoekt de Wimbachklamm, die met zijn watervallen tot de mooiste bergkloven in de Beierse Alpen behoort.

 

Hunsrück-Hochwald

Op zoek naar een vakantie dichtbij huis? Bekijk onze vakantiehuizen bij Nationaal Park Hunsrück-Hochwald, dat vanuit Utrecht in ongeveer 4 uur met de auto te bereiken is. Het berglandschap met zijn groene beuken, mystieke venen, wilde katten en fantastische fiets- en wandelmogelijkheden is een aanrader voor iedereen die actief is en van de natuur houdt. Een leuk uitstapje voor de hele familie is Hochwildschutzpark Hunsrück in Rheinböllen, waar je beren, wolven en roofvogels in een prachtige omgeving kunt bewonderen. En voor wie durft is een bezoekje aan de hangbrug Geierlay ook een absolute must. Ook op een steenworp afstand: het geliefde Nationaal Park Eifel met zijn majestueuze beukenbossen, grillige eikenbossen en verborgen ravijnen.

nationaal park Hunsrück
© Francois Thierens

 

Zwarte Woud

Het uitgestrekte National Park Schwarzwald fascineert met zijn oorspronkelijke schoonheid. Zwervend door de diepgroene bossen kun je hier genieten van de ongerepte natuur en de soms wel 1.000 meter hoge bergen staan garant voor grandioze uitzichten op de in de verte gelegen Rijnvlakte en de heuvelruggen van het Zwarte Woud. Actieve vakantiegangers vinden hier belevenispaden en wandel- en fietsroutes zoals de mooie Schwarzwald Panorama-fietsroute. Liefhebbers van rafting halen hun hart op op de rivier de Murg en de mountaincartbaan in Baiersbronn bezorgt  zelfs de grootste waaghals gegarandeerd een adrenalinekick.

 

Vorpommersche Boddenlandschap

Dit Nationaal Park is het grootste natuurreservaat van de Oostzee. Van het schiereiland Darß-Zingst tot de westkust van het eiland Rügen strekt zich een landschap uit van steile kusten en duinen, landtongen en strandmeren dat bij zowel strand- als bosliefhebbers in de smaak valt. De naam dankt het nationaal park aan de "Bodden", de van de Oostzee afgescheiden, vlakke baaien waarin zout en zoet water samenkomen en die per boot kunnen worden verkend. Ben je klaar voor een ontspannen vakantie in een waterrijk natuurgebied? Wij beschikken over diverse gezellig ingerichte vakantiehuizen in Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft.

Vorpommersche Boddenlandschap
© Francois Thierens

 

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen