Nationale parken in Duitsland

Wanneer je een vakantie boekt naar Duitsland is een bezoek aan een Nationaal Park zeker aan te raden! Hier kun je namelijk genieten van de ongerepte natuur! Bewonder de indrukwekkende landschappen en aanschouw de dieren- en plantenwereld. Duitsland heeft een groot aanbod aan Nationale Parken en ieder park heeft weer haar eigen unieke elementen. Zo beschikt Nationaal Park Harz over diepgroene bossen en verre uitzichten en behoort Nationaal Park Hainich tot de populairste wandelgebieden van het land! Omdat de keuze te groot is, hebben wij alvast voor jou een selectie  gemaakt van de mooiste Nationale Parken in Duitsland.

 

Wat zijn de 5 mooiste Nationale Parken in Duitsland?

Duitsland is al jaren één van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Dat komt mede door het grote aanbod aan prachtige Nationale Parken. Duitsland beschikt in totaal over 16 Nationale Parken, verspreid over het hele land. De landschappen in deze Nationale Parken zijn zeer indrukwekkend en afwisselend. Zo is Nationaal Park Sleeswijk-Holsteinse Waddenzee een zeer waterrijk gebied, terwijl Nationaal Park Hunsrück-Hochwald wordt gedomineerd door glooiende heuvellandschappen. Een vakantie in Duitsland is pas echt compleet met een bezoek aan één van de Nationale Parken, waar je van de natuur onder de indruk zult zijn. We hebben een groot aanbod aan vakantiehuizen in Duitsland in de omgeving van deze parken. Wij stellen de 5 mooiste Nationale Parken van Duitsland graag aan je voor.

 

Nationaal Park Harz

Met een zeer uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes is het middelgebergte van Nationaal Park Harz een absolute aanrader voor natuurliefhebbers. Vanuit onze vakantiehuizen in Panorama Park Sankt Andreasberg of in vakantiepark Thale ontdek je de mooiste bezienswaardigheden in Nationaal Park Harz, waarvan enkele op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Zo kun je de Oberharzer Wasserwirtschaft bezichtigen en een wandeling maken door het authentieke stadje Goslar. Deze regio is bekend vanwege de mijnbouwindustrie. In ‘Grube Samson’, een oude mijn in de Oberharz, kun je nog diverse originele werktuigen bewonderen. Met een vakantiehuis in de Harz is een afwisselende vakantie in Duitsland gegarandeerd!

Nationale Parken in Duitsland, Harz

 

Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft

Dit Nationaal Park aan de Oostzee is een geweldige bestemming voor vogelliefhebbers. Het Nationaal Park is bekend vanwege de vele ‘bodden’, schitterend gelegen meren die zijn ontstaan door de samenkomst van zout water uit de zee en zoet water uit het binnenland. Ben je klaar voor een ontspannen vakantie in een waterrijk natuurgebied? Wij beschikken over diverse gezellig ingerichte vakantiehuizen in Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft. Onze vakantiehuizen in Fuhlendorf en Saal kunnen wij met een gerust aanraden. Wil je iets noordelijker aan de Oostzeekust verblijven? Bekijk dan onze Duitse vakantiehuizen in Prerow en Zingst, twee prachtig gelegen badplaatsen in Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft.

 

Nationaal Park Hainich

Nationaal Park Hainich ligt in de centraal gelegen regio Thüringen, dat ook wel het groene hart van Duitsland wordt genoemd. Zin in een avontuurlijke activiteit met de hele familie? Trotseer dan het indrukwekkende boomtoppenpad, waar je op grote hoogte het bos vanuit een heel ander perspectief kunt bekijken. De beroemde Rennsteig in Nationaal Park Hainich is al eeuwenlang één van de meest spectaculaire wandelroutes die in Duitsland te vinden is. De wandelroute is 169 km lang en loopt door het historische Thüringer Wald. Een leuke attractie voor jong en oud is Wildkatzendorf Hütscheroda, in het zuiden van het Nationaal Park. Op zoek naar een vakantiehuis nabij Nationaal Park Hainich? Bekijk bijvoorbeeld onze vakantiehuizen in Lichte en onze appartementen in Bad Liebenstein.

 

Nationaal Park Sleeswijk-Holsteinse Waddenzee - beleef een heerlijke vakantie

Iedereen kent natuurlijk de schitterende Waddeneilanden in Nederland, maar wist je dat Duitsland ook over een interessant Waddenzeegebied beschikt? In Nationaal Park Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer zijn diverse prachtige eilanden te vinden, waar je in een vakantiehuis van NOVASOL kunt ontspannen. Bekijk onze vakantiehuizen op Sylt, een uitnodigend Waddeneiland vlakbij de Deense grens. Doordat dit eiland door een dam met het vasteland verbonden is, is dit eiland gemakkelijk met de auto bereikbaar. Bezichtig de bijzondere duinen en kliffen rond het stadje List, in het noorden van Sylt. NOVASOL heeft ook vakantiehuizen in Dagebüll, een idyllische kustplaats in Nationaal Park Sleeswijk-Holsteinse Waddenzee. Hier vertrekken veerboten naar de Waddeneilanden Föhr en Amrum.

 

Nationaal Park Hunsrück-Hochwald

Op zoek naar een vakantie dichtbij huis? Bekijk onze vakantiehuizen bij Nationaal Park Hunsrück-Hochwald, dat vanuit Utrecht in ongeveer 4 uur met de auto te bereiken is. Het landschap in dit Nationale Park wordt bepaald door glooiende heuvels, bossen en een uitgebreid netwerk aan wandelroutes. Een leuk uitstapje voor de hele familie is Hochwildschutzpark Hunsrück in Rheinböllen, waar je beren, wolven en roofvogels in een prachtige omgeving kunt bewonderen. Bij NOVASOL vind je het geschikte vakantiewoning in Duitsland bij de Hunsrück, waar ook veel burchtruïnes en hoogvlaktes te vinden zijn. Bezoek vanuit uw vakantiehuis Natuurpark Soonwald-Nahe, in het zuidoostelijk deel van de Hunsrück.

 

Jouw vakantie in Duitsland in een vakantiehuis

Zoals je leest biedt het huren van een vakantiehuis in Duitsland bij een Nationaal Park vele voordelen. Dus waar wacht je nog op?De nationale parken in Duitsland zijn echt de moeite waard! Bekijk direct welke vakantiehuizen in Duitsland beschikbaar zijn en boek zonder boekingskosten  jouw favoriete vakantiehuis in één van deze bijzondere bestemmingen.

Bekijk dan ook eens de 5 mooiste steden in Duitsland of ontdek de voordelen van een vakantiehuis op een vakantiepark in Duitsland.