search

Vakantiehuis in Kerpen

Deze populaire bestemming in het midden van Duitsland is zeer geschikt voor een familievakantie in een vakantiehuis van NOVASOL. De Eifel heeft een heleboel te bieden. Dit middengebergte valt tussen de vier steden Aken, Keulen, Koblenz en Trier. Dit gebied is vooral bekend om zijn mooie natuur en wijdse landschap. Door vulkaanuitbarstingen in het verleden is een groot dicht oppervlak van kraters ontstaan. Dit zijn de zogenaamde ´blauwe ogen´van de Eifel. Ontdek de omgeving vanuit je vakantiehuis in Kerpen

 

Proef de cultuur 

Naast het mooie landschap heeft de Kerpen ook cultuur te bieden. Je vindt hier een stukje geschiedenis van de Kelten en Romeinen. Bij Otrang bevindt zich een villa die is afgewerkt met kostbare mozaïeken. Je wordt hier mee genomen terug in de tijd van de Romeinen. In de zevende en achtste eeuw werd de regio van de kloosters van Echternach en Prüm met zijn kraters als arm ervaren, maar er kwamen wel wetenschappelijke impulsen uit voort. Door het moderne tijdperk is dit allemaal veranderd. De Vulkaaneifel daarentegen is onveranderd gebleven.

Dit prachtige landschap bestaat uit vele vulkanen die 10.000 jaar geleden gestopt zijn met werken. Je kunt een kijkje nemen in het Eifel-vulkaanmuseum in Daun en in het Maarmuseum waar je het onstaan van de Eifel kunt zien. Hier wordt de bezoeker weer even teruggeworpen in de tijd dat de vulkanen nog wel hun werk deden. Hightech computers laten de vulkanen weer roken, lavastromen komen sissend naar beneden en kratermeren openen zich. Dit alles maakt het bezoek hieraan tot een bijzondere belevenis.

Bezoek bezienswaardigheden

Het klokkengieten in Brockscheid is een zeldzaam spektakel en vindt sinds vijf generaties plaats. Op vele plekken verdeeld over de hele wereld uiden deze klokken. De Eifel biedt ook verschillende soorten mineraalwater en ook deze worden over de hele wereld verkocht als frisse en gezonde drank. Ben je een wandelaar dan kun je hier je hart ophalen. De tochten leiden door en naar schitterende dorpjes, burchten, kastelen, kloosters, rotsen, meren, watervallen en neem een duik in één van de 500 borrelende mineraalbronnen. Maak vanuit je vakantiehuis een schitterende wandeling.

Beleef de natuur

In de talrijke kratermeren (met water gevulde vulkaantrechters), zoals bijvoorbeeld Laacher See, kun je prima verschillende watersporten beoefenen. Het grootste stuwdammensysteem van Europa bevindt zich in deze regio in het merenplateau ook wel Eifeler Seenplatte genoemd. Heuvels en dalen wisselen elkaar af. In dit gebied waar veelal bos- en weidelandschappen voorkomen tref je op zijn tijd ook ongerepte watergebieden. Deze zijn goed behouden gebleven en hier leven amfibieën. In de beschermde gebieden groeien zeldzame planten en leven bijna uitgestorven diersoorten.

Ontdek het Wijnland

Een mediterraan klimaat zorgt voor de optimale druivengroei in het natuurschone Ahrtal. Dit gebied is het grootste rode-wijngebied van Duitsland wat ononderbroken is. Het ligt in het meest noordoostelijke gedeelte van Duitsland. De Ahrburgunder groeit hier volop. Deze rode wijndruif is een heel vooraanstaande. De Romeinen hadden het Ahrtal al ontdekt als wijngebied. Het dal tussen de Eifel en de Rijn gebruikte zij om de eerste ranken te planten. Hierdoor is het noorden van Rheinland-Pfalz bekend geworden.. “Klasse in plaats van massa” , dit is vandaag de dag zeer belangrijk voor de wijnbouwers hier.

Maak vanuit je vakantiehuis in Kerpen heerlijke tochten langs de druivenvelden en geniet niet alleen van prachtige vergezichten, maar ook van een blik in het bekendste rode-wijngebied van Duitsland.