search

Vakantiehuizen in Zuid-Sinaï

Warme temperaturen en een zeer goede waterkwaliteit trekken het hele jaar door reizigers uit Europa aan die hun vakantie willen doorbrengen in een appartement of vakantiehuis in  Zuid-Sinaï: het Sinaï-schiereiland in Egypte.

 

3 populaire bestemmingen vanuit je vakantiehuis in Zuid-Sinaï

  • Sharm-el-Sheikh: als de meest beroemde badplaats voor de vakantie in Egypte , is Sharm el Sheik van toepassing op de Golf van Aqaba. Kosmopolitische charme gekruid met exotisme en prachtige stranden, zijn de ingrediënten die deze plek een paradijs voor allerlei soorten vakantievormen maken.
  • Dahab: In het Arabisch betekent "Dahab" goud en het kleine resort is vooral populair bij duikers en gezinnen. Ongeveer 90 km ten noorden van Sharm el Sheikh kun je genieten van de zon en ontspannen op ongerepte stranden.
  • Montazah: Montazah is de exclusieve woonwijk van Sharm-el-Sheikh, met uitzicht op het nabijgelegen eiland Tiran. Hier woon je op de beste stranden van Sharm-el-Sheikh en natuurlijk zijn de eerste vereisten voor het duiken eersteklas.

 

Montazah op het Sinaï-schiereiland - weg van de drukte

Je vakantiehuis kan centraal liggen in Montazah, weg van alle interessante activiteiten. Tegelijkertijd bevind je je op een steenworp afstand van het water. Natuurlijk zijn er normale sportactiviteiten, zoals surfen en paardrijden. Ook andere bijzondere sportactiviteiten, zoals een ritje op een kameel langs het gouden strand, kun je hier doen.
Ontspan en loop weg van de drukte van het dagelijks leven. Trakteer jezelf op een ontspannen kopje koffie in een van de rustige cafés voordat je gaat genieten van een romantische strandwandeling bij zonsondergang. In Montazah op het Sinaï-schiereiland vind je een optimaal bij elkaar passende selectie van winkels en restaurants, dus je zult niets tekort komen. De vredige sfeer onderstreept ook de exclusiviteit van de woonwijk. De afstand tot de luchthaven is perfect afgestemd op 15 minuten rijden.

 

Wat te doen in Zuid-Sinaï op het Egyptische Sinaï-schiereiland?

Rond het Soho-plein in Montazah

Op het Soho-plein, dat is gebouwd rond een waterfontein, vind je de grootste selectie restaurants, cafés en zelfs een Britse pub met bowlingbanen. Een van de talloze restaurants biedt Chinese, Indiase, Thaise en Egyptische gerechten, zodat iedereen in de familie kan genieten van hun favoriete exotische maaltijd.

Gebel Musa - Waar Mozes de Tien Geboden ontving

De 2285 m hoge Gebel Muse, misschien meer bekend onder de naam Mosesberg en de berg Sinaï, wordt niet alleen als heilig beschouwd door de christenen, maar ook in de twee andere onthullende religies, de islam en het jodendom. Volgens de traditie, op de top, gaf God Mozes de Tien Geboden. Het Oude Testament spreekt over de berg Horeb, in het Arabisch wordt Mozesberg Gebel Musa genoemd, vaak Gebel Iti. 

Je kunt omhoog gaan via het pad 'Sikket el Basha', de Camel Trail of de Moses Trail, Sikket Saydna Musa '. Interessant is dat de Moses Steps, die uit meer dan 3700 granieten treden bestaan, door een monnik zijn ontworpen om een ​​gelofte te vervullen. Er worden ook nachtelijke rondleidingen aangeboden door de organisatoren, zodat je de zonsopgang op de top ervaart. Informeer jezelf best lokaal.

St Catherine's klooster - het eiland in de Sinaï

Het klooster werd gesticht tussen 548 en 565 en geniet autonomie in de Sinaï-woestijn. Het is een Grieks-orthodox klooster in het midden van een traditioneel islamitisch gebied, meer bepaald, het is zelfs het oudste nog bewoonde klooster van het christendom. St. Catherine's Monastery staat onder speciaal mecenaat onder het sponsorschap van Napoleon Bonaparte, die tot vandaag is gestopt en heeft bijgedragen aan het behoud ervan.