search

Vakantiehuis nabij Finse meren

Het grootste merengebied van Finland bestaat uit een doolhof aan meren, rivieren, kanalen en eilanden. Dit landschap wordt afgewisseld door bossen en bergen. De meren zijn verspreid over heel Finland, maar met name het oosten is erg waterrijk. Het gebied strekt zich uit van Kuopio in het westen tot Nurmes in het noorden en je zult versteld staan van het natuurschoon hier en direct ervaren waarom Finland het ‘land van de duizend meren’ wordt genoemd. Vind vanuit je vakantiehuis in Finland rust en unieke wilde natuur in het prachtige Saimaa merengebied. Naast de rust kunt u hier ook actie ondernemen in de meren, rivieren en bossen of cultuur opsnuiven in de idyllische dorpjes en steden. 

 

Steden in de omgeving

Kajaani

De stad Kajaani ligt in de provincie Oulu en ligt aan de rivier Kajaaninjoki. Hier kunt u de ruïnes van het Kajaani kasteel bekijken of de houtenkerk van Paltaniemi. Hier treft u prachtige plafond- en wandschilderingen en regelmatig worden hier concerten gegeven. Kunstliefhebbers kunnen een kijkje gaan nemen in het kunstmuseum van Kajaani. Het Kainuu museum vertelt de geschiedenis van Kalevala en laat de natuurlijke teerwinning zien.

Kuopio

Kuopi ligt in het binnenland van Finland en is één van de acht grootste steden van het land met meer dan 90.000 inwoners. Het Kallavesi-meer ligt rondom Kuopi. De stad kwam tot bloei toen het Saimaa-kanaal werd geopend in het midden van de 19e eeuw. Zo kon hout per schip door het merengebied naar zee worden vervoerd. Een belangrijke bezienswaardigheid is de uitkijktoren op de Puijo-heuvel. Leuk voor gezinnen is het dierenpark met 40 verschillende diersoorten. Kunstliefhebbers kunnen naar het kunstmuseum of het orthodoxe museum, waar verschillende bijzondere en unieke kunstschatten worden tentoongesteld. In het Snellman Museum vindt u van alles over het leven van Johan Vilhelm Snellman die zowel filosoof, politicus als publicist was.

Mikkeli

Mikkeli is de hoofdstad van de provincie Oost-Finland. De stad kreeg pas in 1838 stadsrechten en de geschiedenis van de stad is zeer afwisselend. Dit is terug te zien aan de verschillende bouwwerken, zoals de orthodoxe kerk of de Dom die aan het eind van de 19e eeuw is gebouwd. Er hebben verscheidene oorlogen gewoed en dit kunt u terug zien in het hoofdkwartiermuseum. Het houtkunstmuseum Puutaidesuurnäyttely is een echte aanrader (van mei tot december dagelijks geopend). Bekijk het interieur van de coupé van Maarschalk mannersheim op het station van Mikkeli, maar dit kan alleen op 4 juni. Bekijk historische voorwerpen en foto´s in het Suur-Savo-Museum waar u een kijkje neemt in de geschiedenis van Mikkeli en omgeving.

Jyväskylä

De stad Jyväskylä ligt in de provincie West-Finland en bevindt zich aan de noordelijke punt van het Päijänne-meer. Deze stad groeit ontzettend snel en heeft zo´n 128.000 inwoners. Het is een echte onderwijsstad en er kunnen hier dan ook een groot aantal hogere opleidingen gevolgd worden (het Athene van Finland). De beroemde architect Alvar-Aalto komt uit deze stad en er is een museum over zijn leven. Andere musea zijn bijvoorbeeld het museum voor kunstnijverheid, klederdracht of het Openlucht Museum.

 

Bezienswaardigheden in het Finse merengebied

Vele mogelijkheden tot buitenactiviteiten zijn er te vinden in het Finse merengebied waaronder natuurlijk watersport zoals, vissen, zwemmen, zeilen en kanoën. Bent u een cultuurliefhebber dan valt er hier genoeg te zien. Hieronder hebben wij een aantal activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Deze zijn prima te ondernemen vanuit je vakantiehuisje bij de meren in Finland.

Kasteel Olavinlinna op Savonlinna

In 1475 werd dit kasteel gebouwd en diende als grens tussen oost en west in het toenmalige Zweeds-Finland. Het kasteel bevindt zich op het kleine rotseiland in Saimaa. De Russen namen het kasteel op een gegeven moment over en veranderde 2 torens in hoeken. Tegenwoordig heeft het kasteel een heel andere functie, omdat hier het operafestival jaarlijks plaats vindt.

Botanische tuin Joensuu

De echte flora- en faunaliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de botanische tuin Joensuu. Hier vindt u meer dan 1000 plantensoorten uit verschillende klimaatgebieden. In het Tropenhuis bijvoorbeeld zijn ook schildpadden en sprekende kaketoes te vinden. In de vlindertuin kunt u tussen april en eind september prachtige vlinders bewonderen. De tuin is het hele jaar geopend, maar op dinsdag gesloten.

 

Vakantiehuis nabij de Finse meren huren

Je  vakantiehuis bij een Fins meer is het uitgangspunt voor je vakantie. Het vakantiehuis in Finland zorgt voor een onbezorgde vakantie. Wacht niet langer en boek je vakantiehuis bij de Finse meren nu bij NOVASOL.