search

Vakantiehuizen aan de Finse westkust

Lange fijne zandstranden, romantische zonsondergangen aan de Botnische Golf, levendige steden met een rijk cultureel programma: dat vindt u aan de Finse westkust, die zich strekt van Oulo in het noorden, via Vaasa naar Pori in het zuiden. Terwijl men in Vaasa van de meeste zonne-uren in Finland kan genieten, lokt de zuidelijk gelegen stad Rauma met zijn prachtige eilandenkust en de schilderachtige blik op de vuurtoren van Kylmäpihlaja. Langs de westkust van Finland vindt u talrijke prachtige plaatsen. Het vakantiehuis biedt het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.

Niets staat dus een strandvakantie in Finland in de weg. Terwijl in Zuid-Europa de klimaat gecontroleerde hotels in de zomermaanden onmisbaar zijn, kan men hier nog bij aangename temperaturen in de zon liggen en genieten van de zomer.

Zoals overal aan de Finse kust, speelt de visserij hier een grote rol. Versgevangen vis kunt u kopen op de markten of direct in de haven. Of beproef uw eigen geluk: gooi eens een hengel uit. En de vangst kunt u in uw vakantiehuis bereiden en verorberen: dat is echt vakantie!

De steden

De stad Pori is de parel van de Finse westkust. Hier vindt jaarlijks in de zomer Europa’s grootste jazzfestival plaats. Maar ook de stad zelf met de oude huizen, de promenade, de parken en marktplaats maken indruk.

Niet ver verwijderd ligt het plaatsje Yteri met de duinen en een wonderschoon zandstrand, dat bijzonder geschikt is voor families. Iets noordelijker ligt de zonnestad Vaasa. De imponerende scheren (rotsachtige eilanden), op de plaats waar de Botnische Golf het smalst is, mag u zeker niet missen. Op de eilanden Valsören en Mickelsören - gekenmerkt door hun vuurtorens - de vindt u unieke natuurreservaten. De regio staat ook bekend om de talrijke kuurbaden, waar ook de Finnen hun ontspanning zoeken.

In het noorden ligt de universiteitsstad Oulu, die met 128.000 inwoners de grootste stad in Noord-Scandinavië is. In Oulu draait het niet alleen om wetenschap, ontdekkingen en high-tec, maar ook om kunst en cultuur. Prachtig zijn de zonondergangen vanaf het strand van Nallikari, niet ver van Oulo. Laat u zich in een romantische vakantiestemming brengen.

Langs de westkunst vindt u oneindig veel, prachtige plaatsen. Voor welke plek u ook kiest, het vakantiehuis is altijd het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.