search

Vakantiehuizen in Zuid-Finland

Hier in het zuiden, rondom de stad Turku, staat de eigenlijke wieg van Finland, deze regio wordt met trots “varsinais suomi“ genoemd. Aan de zuidkust vestigde zich langgeleden de stam der Finnen, tevens de naamgevers van het land. In de middeleeuwen landden hier ook de eerste Zweden … en ze bleven. Het zuiden van Finland wordt in drie regio’s onderverdeeld: Kymenlaakso, de regio rond de stad Turku en de Ålandseilanden.

Regio Kymenlaakso

In deze regio vindt u de stad Kouvola, gelegen in een fantastisch landschap en slechts anderhalf uur rijden van Helsinki. Kouvola geldt als de poort naar het nationaal park Repovesi. Vanuit de stad vertrekken dagelijks treinen naar het buurland Rusland. Het kunst- en museumkwartier tonen dat de regio ook op cultureel gebied het nodige te bieden heeft.

Door de regio stroomt de kleine rivier Kymijoki, ook verantwoordelijk voor de vroege industrialisering van de regio. De unieke natuur biedt talrijke mogelijkheden voor een actieve vrijetijdsbesteding in de buitenlucht: meet uw krachten met de sterke stroming van de Kymijoki of speelt u een ontspannen ronde golf.

Langs de kust bevinden zich vele kleine, historische havensteden, bijvoorbeeld Hamina en Kotka. De visserij speelt hier nog steeds een belangrijke rol en versgevangen vis is overal verkrijgbaar.

Turku en omgeving

Turku is de oudste stad van Finland en was ooit de hoofdstad van het land. De stad heeft niets aan charme ingeboet en betovert de gasten nog steeds. Tijdens een wandeling langs de Aurajoki passeert u de Domkerk en het kasteel, karakteristieken voor de stad. Geniet u van de atmosfeer aan de rivieroever in een van de talrijke cafés of restaurantboten, die in de Aurajoki liggen. In 2011 is Turku de culturele hoofdstad van Europa. Terecht, vinden wij.

Åland eilanden

De 6.500 eilanden en scheren worden tezamen de zogenaamde Åland archipel genoemd. Hoeveel eilandjes het precies zijn, weet niemand. Telkens vindt men weer hoekjes, die door niemand eerder ontdekt schijnen. Het landschap en de natuur zijn hier uniek en bijzonder indrukwekkend. Eenmalig zijn ook de poststempels van de Åland eilanden, die alleen daar afgegeven worden, en de vlag, waaronder de meeste Finse handelschepen varen. Sinds het einde van de Krim Oorlog in de 19e eeuw zijn de Åland Inseln gedemilitariseerd. Een rustiger plaats om u vakantie door te brengen, kunt u zich niet wensen. Hoor de golven op de rotsen slaan en geniet van de rust, ver van het massatoerisme. U zult niet meer naar huis willen.

Bron: www.visitfinland.com