Bezienswaardigheden in Frankrijk

Vraag jij je af welke bezienswaardigheden in Frankrijk je gezien moet hebben? Dan kun je wel wat tips voor een dagje uit tijdens je vakantie gebruiken. Frankrijk biedt vele bijzondere, moderne en historische bezienswaardigheden, die je vanuit de vakantiehuizen eenvoudig kunt bezoeken! Zo is Lourdes een echte aanrader en is de Mont-Saint-Michel ook een erg leuke tip om te bezichtigen. Ontdek nu welke bezienswaardigheden je zeker niet mag vergeten tijdens jouw vakantie in Frankrijk.

 

Niet te missen bezienswaardigheden in Frankrijk

Het lijkt onbegonnen werk om een complete lijst op te stellen van niet te missen bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Frankrijk. Waarschijnlijk doe je dan ook veel bezienswaardigheden te kort die zeer de moeite waard zijn, maar niet de bekendheid genieten bij de massa. Voor elk wat wils geldt zeker in Frankrijk en als je nu vakantie viert met gezin, een vakantie met hond of er met een vriendengroep op uitgaat, je zult zeker de bezienswaardigheden uitzoeken die bij het gezelschap passen. Wij hebben hieronder een aantal klassieke bezienswaardigheden geselecteerd die vrijwel bij iedereen in de smaak zullen vallen: De Mont-Saint-Michel in het Noordwesten, Pont d’Avignon in het Zuidoosten, Eurodisney in het Noorden en Lourdes in het Zuiden, over het hele land verspreidt dus.

 

Lourdes

In het zuiden van Frankrijk, vlak onder de bekende plaats Pau, ligt de grootste katholieke bedevaartplaats van het land, Lourdes. Sinds het Franse meisje Bernadette Soubirous halverwege de 19e eeuw Maria zag verschijnen komen hier jaarlijks miljoenen mensen uit de hele wereld naar toe om de Mariagrot te bezoeken. Bij de grot zijn daarna nog meerdere kapellen en basilieken gebouwd. Deze bezienswaardigheid is zeker een aanrader als dagje uit als je in een vakantiehuis bij Lourdes of in de regio zit. Ook als je niet gelovig bent is dit een uitstapje dat je je zeker zult blijven herinneren.

 

Kastelen

Ben je op vakantie in Frankrijk, dan moet het al raar lopen als je niet ergens een kasteel kunt bezoeken. Er liggen er meer dan 500 over het land verspreidt. De meeste liggen in het Loiregebied. Lang de rivier de Loire, die ontspringt in de Ardeche en ruim 1000 kilometer verder uitmondt aan de kust in de Atlantische Oceaan, liggen zo’n 140 kastelen. Het kasteel van Chambord (Werelderfgoedlijst UNESCO) is het beroemdste kasteel aan de Loire, met maar liefst 365 torens.

Het beroemdste kasteel van Frankrijk, ook dat ook op de UNESCO lijst staat, is het Kasteel van Versailles, nabij de Franse hoofdstad Parijs. Dit is één van de drukste bezienswaardigheden van het land. Om lange wachtrijen te voorkomen zal je zeker in het hoogseizoen het vakantiehuis al vroeg in de ochtend moeten verlaten voor een uitstapje naar Versailles.

Bezienswaardighedenin Frankrijk, het Kasteel van Versailles

 

Pont d’Avignon

Opnieuw een bezienswaardigheid va de Werelderfgoedlijst van de UNESCO: de Pont d’Avignon.

Deze in liedjes beschreven brug was in de Middeleeuwen de plek waar pelgrims richting Italië en Spanje langskwamen. Avignon ligt in het departement Vaucluse, in het zuiden van Frankrijk, midden boven Marseille en Montpellier en niet ver verwijderd van de A7, de zogenaamde Route du Soleil. Als u in een vakantiehuis in de Vaucluse zit is het bezoeken van de Pont d’Avignon zeker een aanrader voor een dagje uit, maar ook als u op doorreis bent krijgt u dus de kans om zonder ver om te hoeven rijden deze wereldberoemde brug te aanschouwen.

 

Mont-Saint-Michel

Voor de kust van Bretagne ligt het eiland Mont –Saint-Michel. Vier je vakantie in een vakantiehuis aan zee in Bretagne, dan kom je er bijna niet onderuit om dit UNESCO Werelerfgoed te aanschouwen. De Mont-Saint-Michel ligt op ongeveer één kilometer uit de kust. Bij eb kun je het eiland ook te voet bereiken. Als het vloed is dan kun je de verhoogde weg volgen die naar het eiland loopt. Vergeet uiteraard niet om de abdij van het eiland te bekijken, bij avond is deze ook nog eens prachtig verlicht. Mont-Saint-Michel is dus niet alleen een uitstapje voor overdag.

Mont st Michel

 

Disneyland Parijs

Onder de naam Eurodisney opende dit park in 1992 zijn deuren. Het park, op zo’n 50 kilometer van het centrum van Parijs, is intussen uitgegroeid tot het drukstbezochte pretpark van Europa. Iedere dag wordt er een parade gehouden in de ‘Main Street USA’. Je kunt in of in de buurt van het park overnachten en er een aantal dagen verblijven. Ook is het natuurlijk een topattractie voor een uitstapje vanuit een vakantiehuis in de regio Parijs. Ook veel toeristen combineren een bezoek aan het park met een aantal dagen in de hoofdstad zelf, bijvoorbeeld vanuit een vakantieappartement in hartje Parijs.

 

Jouw vakantiewoning in Frankrijk

Zoals je leest biedt Frankrijk vele bezienswaardigheden die je vanuit jouw vakantiehuis kunt gaan bezichtigen, dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Frankrijk beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze veelzijdige bestemming.

Bekijk dan ook eens welke prachtige steden in Frankrijk je kunt bezoeken of ontdek welke activiteiten in Frankrijk je gedaan moet hebben.