search

Vakantiehuis in Côtes d'Armor

De Côtes d'Armor in Frankrijk heeft prachtige natuur en interessante middeleeuwse steden. Côtes d'Armor is een echt Frans vakantieparadijs voor een overnachting in een uniek vakantiehuis in Côtes d'Armor. Hier vind je eenvoudigweg alles: heerlijke stranden, romantische dorpjes, interessante middeleeuwse steden en een culinarische kant die op zich al een bezoek waard is vanaf je vakantiehuis in Bretagne. Wie overnacht in Côtes d'Armor zal ongetwijfeld gecharmeerd raken van de prachtige natuur. In het noordwestelijke deel van de regio wordt de kust opgesierd door roze graniet. In het noordoosten is de kust smaragdgroen, gecombineerd met heerlijke zandstranden en ruige, groenige rotsen.

Vakantiehuis in Côtes d'Armor

 

Vakantie in Côtes d'Armor

Côtes d'Armor heeft vele gezellige en fijne vakantiehuizen te bieden. Maak vanuit jouw vakantiehuis of appartement in Frankrijk leuke uitstapjes. Ontdek de mooie steden en plaatsen die de Côtes d'Armor te bieden heeft. Bezoek de kunst- en geschiedenisstad Dinan. De oude huizen hier zijn perfect bewaard gebleven. Heerlijk om een dag rond te slenteren door de pittoreske steegjes met leuke winkeltjes, het haventje te bezoeken en daarna neer te strijken op een terrasje.

Feest en festivals

In Bretagne houden ze van feest vieren. Grote kans dat je één van deze feesten mee kan maken tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Côtes d'Armor. Het Shantyfestival van Paimpol is een bijzonder feest. Zeilboten verzamelen zich en shantyliederen worden gezongen. Paimpol zelf is ook zeker de moeite waard. De stad heeft een eeuwenoude maritieme geschiedenis die in het museum goed wordt neergezet.

 

Wat te zien in de Côtes d'Armor?

Dinan

Binnen de kusten van Côtes d'Armor ligt Dinan, een Franse gemeente omgeven door een muur. Hier zijn er verschillende bezienswaardigheden te zien. Deze zijn ideaal om te bezoeken met je kinderen, familie en vrienden. Wandel langs het kasteel van Dinan, de basiliek van Saint-Sauveur de Dinan , het spoorwegmuseum of de kerk van Saint-Malo.

Perros-Guirec

Als je het strand leuk vindt, bezoek dan de wijk met de kusten van Armor, Perros-Guirec vanaf je vakantiehuis in Côtes d'Armor. Het heeft als bezienswaardigheden de roze granietkust . Daarnaast kun je ook de vuurtoren zien die het landschap van het gebied vormt naast de roze kleur van graniet. Samen vormen ze een spectaculair landschap.

In Perros-Guirec zijn het Christian Gad Sculpture Park en het Museum van tradities en de geschiedenis van Bretagne typische toeristische bezigheden.

Ile Bréhat

Île-de-Bréhat is een prachtig eiland waar je geniet van de zee en de rust. Je kunt zijn vuurtoren en ook de basiliek bezoeken. Het is een plek die je niet mag missen als je van de natuur houdt. Je kunt een wandeling maken met je huisdier.

Paimpol

Bezoek het Museum van de Mer in Paimpol om meer te leren over de traditie van de zee in Bretagne of de Abdij van Beauport .

 

Boek jouw favoriete vakantiehuis in Côtes d'Armor

Na een aantal actieve dagen in Bretagne is het fijn om een dag te ontspannen in en rondom het vakantiehuis of appartement in de Côtes d'Armor. Met een spannend boek in de tuin of op het terras en verder niks moeten. ´s Avonds ontsteek je de barbecue voor een lekker diner en de zomeravond is compleet.