search

Vakantiehuis in Lézardrieux

Breng& je vakantie in Bretagne door in een vakantiehuis in Lézardrieux en ontdek het mooie Bretonse dorp op het Engels Kanaal. Natuur, cultuur, geschiedenis, luieren, oceaan - Je zult het geweldig vinden! Lézardrieux is een ideale bestemming. Het prachtige stadje ontleent zijn naam aan de rivier de Trieux, een van de belangrijkste attracties van deze droomhoek in de regio Bretagne.

Natuur in Lézardrieux

 

Wat te doen vanaf je vakantiehuis in Lézardrieux?

Lézardrieux is een charmante plaats die je zal verleiden door zijn gezellige en pittoreske plaatsen, waaronder we de botanische omgeving, gelegen in een beboste vallei en dat is een van de essentiële bezoeken tijdens je vakantie in Lézardrieux. Dit beschermde gebied bevat ongeveer honderd lokale soorten planten en dieren en een rijk landschap dat heel moeilijk elders te vinden is. In de omgeving vind je ook het historische Traou Biham-herenhuis (17e eeuw), dat toebehoorde aan de heerschappij van Coëtmen-Lézérec. We benadrukken ook de karakteristieke kerk van Saint Jean-Baptiste, gelegen in het hart van de gemeente, en die bestaat uit een zeer bijzondere klokkentoren.

Boottocht op de rivier de Trieux

Een boottocht in Lézardrieux is zeer vermakelijk en een informatieve reis om dit spectaculaire gebied beter te leren kennen. Met zijn extreem woeste landschappen geniet je pas van de prachtige natuur. Dit is zonder twijfel een van de gezinsactiviteiten die we aanbevelen om te gaan doen. Het is een rondleiding door de rivier de Trieux en duurt ongeveer twee uur. Observeer verschillende vogels in het gebied en vergeet geen dekens mee te nemen voor de koudere dagen. 

Bezoek de roze granietkust

De roze granietkust wordt gekenmerkt door zijn intens roze kleur die een prachtig landschap tekent.

 

De Franse keuken in Lézardrieux

De regio Bretagne wordt gekenmerkt door zijn sterke gastronomische identiteit, waarvan de belangrijkste bevoorradingsbron de visserij is. Lézardrieux is met zijn kusten de belangrijkste producenten van het land. 

Naast de visserij spelen ook andere producten een speciale rol spelen in de culinaire cultuur van Lézardrieux: galettes , zwarte tarwecakes, gezouten boter, cider of chouchen,  een traditionele alcoholische drank verkregen uit van de gisting van honing in appelsap.