search

Vakantiehuis in Paimpol

In deze charmante stad, waar monumenten en geplaveide straten contrasteren met de kleurrijke boten in de jachthaven, geniet je al snel van het Franse vakantieleven. Geniet van een heerlijke vakantie in Bretagne in een vakantiehuis in Paimpol.

 

Bezienswaardigheden bij je vakantiehuis in Paimpol

Met een vakantiehuis in Paimpol kun je enkele van de mooiste bezienswaardigheden in Bretagne bezoeken. Start de reis op de kleine stoomtrein 'Vapeur du Trieux' en verken de vallei die Paimpol van Pontriux splitst. Vanaf deze locomotief kun je om Manoir de Traou Nez en de brug van Frynadour te zien. Na ditvoorproefje op het Bretonse platteland, moet je het tijdloze en sublieme klooster van Beauport bezoeken. Geclassificeerd als een historisch monument in 1862, vertellen de muren van het gebouw een lang en spannend verhaal. Je kunt ook het 13e-eeuwse klooster ontdekken, waar veel evenementen zoals concerten en tentoonstellingen worden gehouden. 

van fruittuinen tot natuurgebieden

Bovendien strekt het gebied rond Beauport zich uit met drie tuinen en fruittuinen met weelderige begroeiing, perfect voor een wandeling met familie of vrienden. Een vakantiehuis in Bretagne huren is het zeker de moeite waard. Last but not least, mis Pointe de Guilben niet. Dit natuurgebied is echt geweldig. Verken de pittoreske stukken bos en strand, evenals het adembenemende uitzicht op de horizon. 

 

Tussen cultuur en geschiedenis

De stad Paimpol is een schat op zich en het gebied eromheen stelt zeker niet teleur! Vanuit je vakantiehuis in Paimpol kun je het Château de la Roche-Jagu in Ploëzal bezoeken. Dit kasteel bevindt zich in een schilderachtige omgeving. Geschiedenis en natuur verenigen zich tot een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. In de buurt bewonder je de hangbrug van Lezadrieux en plan je een leuke middag in de bossen van Penhoat vanaf je vakantiehuis in Frankrijk

Duik het verleden in: de Tweede Wereldoorlog

Niet ver van je vakantiehuis in Paimpol kun je musea bezoeken die vertellen over het spannende verleden van de regio. Noord-Frankrijk getuigt verder van enkele van de grootste veldslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland in de periode 1300-1400.