Leuke tips voor activiteiten in Frankrijk

Vraag jij je af welke activiteiten in Frankrijk je allemaal kunt beleven? Dan kun je wel wat tips voor een dagje uit tijdens je vakantie gebruiken. Frankrijk biedt vele mogelijkheden voor het maken van een uitstapje en hoef je je geen moment te vervelen! Zo is een wijnproverij een echte aanrader en is zwemmen in zee, meer of rivier ook erg leuk om tijdens je vakantie in Frankrijk te doen. Ontdek welke activiteiten je nog meer allemaal kunt doen vanuit jouw vakantiehuis en geniet van een heerlijke actieve vakantie in Frankrijk.

Activiteiten in Frankrijk voor een culturele of actieve vakantie

Leven als God in Frankrijk is een uitdrukking die bijna iedereen wel zal kennen. Over de oorsprong en betekenis van deze spreuk lopen de verklaringen enigszins uiteen, maar vandaag de dag wordt vooral het onafhankelijke benadrukt. Het doen waar je zin in hebt. En dat is juist tijdens je vakantie toch waar het om draait? Je kunt in Frankrijk een heerlijke luiervakantie houden aan de kust en je dagen aan het strand doorbrengen. Ga met een boek in een luie stoel aan de rand van het zwembad van je vakantiehuis liggen. Klinkt niet gek, toch? Maar wil je juist actief zijn en meer te weten te komen over het leven van de Fransen en geschiedenis en cultuur in steden en dorpen, eet- en drinkgewoontes ontdekken, aanwezig zijn bij grote evenementen of lokale braderieën of markten, of actief wandelen, fietsen of andere vormen van sport bedrijven? Dan zit je in Frankrijk ook helemaal goed. 

Wijnproeverij als activiteit in Frankrijk

 

Wijnproeverij

Ofschoon de afgelopen decennia veel wijnen uit ‘nieuwe’ landen een plek in menig wijnwinkel hebben veroverd, blijft wijn uit het traditionele wijnland Frankrijk ook nog altijd zeer de moeite waard. In veel regio’s zal je, als je op vakantie bent in Frankrijk, met wijn in aanraking komen en het moet al raar lopen wil je niet ergens een wijnboerderij tegenkomen, zoals bijvoorbeeld tijdens een vakantie in de Bourgogne. Vaak kun je hier diverse wijnen proeven om een keuze te maken voor een wijn die ’s avonds dan bij de barbecue in het vakantiehuis gedronken kan worden. Natuurlijk is wijn ook een heerlijk souvenir om mee naar huis te nemen aan het eind van je vakantie in Frankrijk.

 

Zwemmen

Zwemmen is een activiteit die onlosmakelijk is verbonden met vakantie. Heb je voor een vakantiewoning in Frankrijk met zwembad gekozen, dan is het dagelijks baantjes trekken of verkoeling zoeken helemaal evident. Maar met de honderden kilometers aan kust die Frankrijk heeft, is ook zwemmen in zee een zeer aan te raden activiteit, of dit nu ergens in de Provence is in de relatief rustige Middellandse zee of de soms onstuimige Atlantische oceaan is vanuit je vakantiehuis in Bretagne of Normandië. Vier je vakantie in het binnenland, dan bieden de vele meren en grote en kleine rivieren ook volop mogelijkheden om het water op te zoeken, ook wanneer uw hond mee is op vakantie.

 

Tour de France

Echte liefhebbers bekijken van te voren de route en baseren de keuze van het gebied of vakantiehuis erop, maar ook als je niet van sport houdt is het bezoeken van een etappe van de Tour de France een belevenis die je niet snel zult vergeten. Vier je bijvoorbeeld vakantie in Les Landes en eindigt er een etappe van de Tour de France in Bordeaux. Pak dan ’s ochtends vroeg je inklapstoelen, zonnebrand, eten en vooral drinken en verlaat al in alle vroegte je vakantiehuis om een mooie plek aan de route te vinden. De renners vliegen vaak voorbij, maar de tourkaravaan die vaak ruim voor de renners langskomt, zal ook zeker de kinderen veel vertier geven.

 

Cultuur

Fransen zijn trots op hun land en geschiedenis. Dat merk je aan de vele monumenten die je in steden maar ook in kleine dorpen tegenkomt. Het is soms misschien wat lastig qua taal, maar door het hele land heen worden zeker in het hoogseizoen veel rondleidingen en excursies aangeboden waarbij veel wordt getoond en verteld over het heden en verleden van regio’s, mensen, gebouwen etc. Het deelnemen aan een excursie geeft je vaak de beste mogelijkheid om zo dicht mogelijk bij het leven van verleden en heden van de autonome bevolking te komen. Ook onze luxe vakantiehuizen In Frankrijk hebben vaak hun eigen verhaal en een trotse eigenaar zal daar zeker graag iets over vertellen.

 

Parijs en Disneyland

Deze stad biedt zoveel. Je zou zo een week of meer in een vakantieappartement in Parijs kunnen verblijven. De Eiffeltoren, het Louvre, de Seine, de Notre-Dame, het zijn slechts enkele van de bekende bezienswaardigheden die deze wereldstad te bieden heeft. Naast nog bekende bezienswaardigheden zijn er in Parijs ook zo veel minder bekende bezienswaardigheden en activiteiten dat je er zo weken vakantie zou kunnen vieren. Maar Parijs is ook ideaal om te bezoeken op de heen- of terugreis  naar of van uw vakantiebestemming elders in Frankrijk. Bijna alle routes leiden langs de Franse hoofdstad. Voor een vakantie met kinderen ligt het voor de hand om dan ook Disneyland niet links te laten liggen.

 

Vakantiehuis in Frankrijk

Zoals je leest biedt Frankrijk vele activiteiten die je vanuit jouw vakantiehuis kunt gaan doen, dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Frankrijk beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze veelzijdige bestemming. Wil je nog meer tips voor jouw vakantie in Frankrijk? Bekijk dan ook eens welke prachtige bezienswaardigheden in Frankrijk je kunt bezichtigen of ontdek de 5 mooiste wijnstreken in Frankrijk.