search

Vakantiehuizen in de Loire

Ervaar de pracht vanuit uw vakantiehuis in de Loire

Kastelen omgeven door dichtbegroeide weiden, korenvelden en lichtgele mosterdplanten, bossen en wijnhellingen. En dan nog de Loire zelf, met 1.020 km. de langste rivier van Frankrijk, die dwars door het hart van het land tot aan de zee slingert.

Het Loiredal was in de 17e eeuw een van de welvarende regio's van koningshuizen en Franse adel. Uit deze tijd van extravagante aristocratie stammen de vele prachtige kastelen die deze omgeving wereldberoemd gemaakt hebben. En zodoende komen de meeste bezoekers naar het Loiredal, om deze kastelen met hun elegante parken en tuinen te bewonderen. Daarbij is uw vakantiehuis in de Loire het ideale uitgangspunt. Daarnaast is het bij een langer bezoek verrassend, hoe mooi en afwisselend ook het landschap is, vooral wanneer men zich enigszins van het vlakke en brede rivierdal verwijdert.

De vele andere rivieren in de omgeving van de Indre, Vienne en Cherin - mogen evenmin worden overgeslagen. Ook in deze prachtige valleien staan vele kastelen aan de oevers die je van je vakantiehuis in Frankrijk kunt bezoeken.

Vakantie in Loire

 

Wat te doen in de Loire?

Absoluut de moeite waard zijn de talrijke middeleeuwse dorpen en steden waarin vele geschiedenissen schuilgaan, zoals bijvoorbeeld de oude stad van Grande of La Fert-Bernard, ook wel het kleine Venetië van het westen genoemd.

Zoals zovele streken in Frankrijk staat in het Loiredal de druiven bovenaan de lijst van landbouwproducten. Langs de wijnstraat, die van Nantes tot Montsoreau loopt, vindt u de heerlijkste druiven. Voor droge witte wijn, sprankelende bubbeltjeswijn of zoete dessertwijn: alle soorten zijn vertegenwoordigd. Bezoek een wijnproeverij en neem een flesje mee om te genieten op het terras van uw vakantiehuis in de Loire.

 

Tradities in de Loire

Een bijzondere traditie in deze regio is het zout, dat ook het 'witte goud' genoemd wordt. In de zoutmeren van Noirmoutier en het schiereiland Gurande wordt het nog altijd gewonnen en dient het als voortreffelijke smaakmaker in de regionale keuken.

Huur bij ons een vakantiehuis in de Loire op plekken die uitermate geschikt zijn voor een traditionele, ontspannen vakantie in het binnenland. De Loire is de enige Franse regio binnen een dagrit verwijderd van het Kanaal waar een zuidelijk klimaat heerst. Uw vakantiehuis in de Loire is het ideale uitgangspunt voor uw vakantie in het Loiredal.