search

Vakantiehuis in de Midi-Pyrénées

Met een vakantiehuis in de Midi-Pyrénées en ontdek je een van de mooiste streken van Frankrijk. Met zijn vele natuurparken, bijvoorbeeld, het Regionaal Natuurpark van Causses du Quercy , zijn de Midi-Pyrénées ideaal om de Franse flora en fauna te leren kennen. De hoofdstad van de Midi-Pyrénées, Toulouse is in de geschiedenis in bezit geweest van de Galliërs. Dit is terug te zien in de stad middels oude herenhuizen, oude kerken en diverse musea. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende vakantie op het platteland of midden in een rustiek dorpje vakantie wilt vieren. De grootte van deze regio is te vergelijken met de helft van Oostenrijk en ongeveer even groot als Denemarken. Alles is mogelijk vanuit je vakantiehuis in de Midi-Pyrénées.

Bezoek de Midi-Pyreneeën

 

Trotseer de prachtige hoge bergen en groene valleien 

In de Midi-Pyrénées geniet je van de prachtige ruige bergpieken en valleien. In het Noorden vindt je Massif Central, met de lagere bergen van de regio. Tussen deze bergen kun je een uitdagende fietsvakantie in Frankrijk beleven of dag ochten maken middels de aangelegde fietspaden.Als wandelaar kun je te voet van de indrukwekkende panoramische uitzichten genieten. Wil je ook graag de hond meenemen tijdens deze wandeltochten? Geen probleem! Bekijk dan ons aanbod van huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Frankrijk.De rustige wateren van de Garonne zijn ideaal voor alle soorten watersport activiteiten en visvakanties. Tussen de uitgestrekte vlaktes ligt het charmante dorp Cordes sur Siel, uitgeroepen tot het favoriete dorpje van Frankrijk in 2014. 

 

Culinaire tips voor je vakantiehuis in de Midi-Pyrénées

Culinair genieten is een enorm belangrijk onderdeel van de Franse cultuur. Wanneer je verblijft in een vakantiehuis in de Midi-Pyrénées kun je het Bourgondische leven van de Fransen zelf ervaren. Met een uniek smakenpalet, heerlijke ingrediënten en een snufje Frans trots toveren ze hier de meest smaakvolle gerechten op tafel. Authentieke Franse gerechten zoals cassoulets van gans of een, witte bonen soep met knoflook en de beroemde Toulouse worsten zijn beïnvloedt door de geografische ligging van Frankrijk (dichtbij Spanje). Geniet van de Franse keuken in één van de vele restaurants of ga zelf aan de slag in je vakantiehuis in Frankrijk en laat je inspireren door de verse ingrediënten op de lokale markt.

vakantiehuis in de Midi-Pyreneeën

 

Maak een reis terug in de tijd

Met je vakantiehuis in de Midi-Pyrénées treedt je in de voetsporen van de Galliërs en Romeinen. Tal van straten in de beroemde stad Toulouse volgen nog steeds de plattegrond van de Romeinen en tijdens georganiseerde stadswandelingen kun je verschillende ruïnes bezoeken, zoals het stadhuis met een 16e -eeuwse toren, en een 18e –-eeuwse gevel. Tolosa was in de tijd vóór Christus een belangrijke plaats voor het heiligdom van Apollo, hier is de beroemde gouden schat van de Kelten tot 106 voor Christus spoorloos verdwenen tijdens een nieuwe verovering van de Romeinen. Hier kun je van alles te weten komen over de Franse Middeleeuwen.

 

Ontdek de diversiteit aan wateren in de Midi-Pyrénées

De regio Midi-Pyrénées, met ongeveer 3 miljoen inwoners, ligt niet aan de kust, maar is verbonden met de zee door een reeks rivieren. Vanuit je vakantiehuis in de Midi-Pyrénées zijn er tal van mogelijkheden voor een watersportvakantie. Geniet van de schoonheid en natuurlijke omgeving met daarbij culturele en religieuze bezienswaardigheden.In de dichtbij gelegen plaats Lourdes, schijnt het water in de beroemde grot wonderen te verrichten. Daarnaast is een bezoek aan een van de thermale baden in de regio zeker de moeite waard voor de ontspanning en het verlichten van pijn. 

Vakantiehuis in de Midi-Pyreneeën

 

Pelgrimsroute van Pyreneeën naar Santiago de Compostela

Een van de belangrijkste pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella loopt door de provincie Aveyron. Wanneer je in een vakantiehuis in de Midi-Pyrénées verblijft dan is een bezoek aan de World Heritage Sites op de Camino de Santiago zeker een aanrader. Daarnaast zijn de abdij en bedevaartkerk in Conques, de brug in Estaing en de pelgrimsbrug in Pont Vieux ook zeker het bezoeken waard. In principe vindt je al veel historische bezienswaardigheden langs de weg. Veel mensen maken deze pelgrimstocht. Het brengt je langs opmerkelijke landschappen, het biedt je een persoonlijke fysieke uitdaging en een levenservaring.