Populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk

Wil je graag naar Frankrijk, maar weet je niet zo goed waar naartoe? Dan kun je wel wat tips voor jouw vakantie gebruiken. Frankrijk biedt vele bijzondere, interessante en veelzijdige vakantiebestemmingen, die je vanuit jouw vakantiewoning in Frankrijk eenvoudig kunt bezoeken! Zo is de Provence erg populair onder Nederlandse toeristen en is Normandië ook zeer de moeite waard te verkennen. Ontdek nu de favoriete vakantiebestemmingen in Frankrijk en bepaal waar jij graag in een vakantiehuis wilt verblijven.

 

De 5 populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk

Onze vakantiehuizen in Frankrijk zijn over het hele land verdeeld, maar natuurlijk ligt een groot deel aan de kust. Zon, zee en strand vormen toch voor velen nog de kernwoorden bij het definiëren van het woord vakantie en ons aanbod in Frankrijk sluit daar naadloos bij aan. Prachtige huizen met zwembad in de Provence, klassieke vakantiehuizen en appartementen in Bretagne en Normandië, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Voor wintersporters zijn er natuurlijk de Franse Alpen, die overigens ook in de zomer verrassend veel te bieden hebben. We willen regio’s als de Vogezen, Bourgogne, Ardêche, Languedoc-Roussillon zeker niet te kort doen, maar dit zijn zonder meer vijf populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk waar u in een vakantiehuis of appartement een fantastische vakantie zult beleven:

Provence

Een vakantiehuis met zwembad in de Provence, dat klinkt bij voorbaat al bijna als een geslaagde vakantie. Met zijn warme klimaat en prachtige kust met baaien, rotsen en stranden is de Provence zeer populair en trekken er jaarlijks miljoenen toeristen richting dit deel van Frankrijk. Ook voor liefhebbers van natuur en cultuur valt hier heel veel te genieten. Zowel landinwaarts als aan de kust vind je er mooie plaatsen. Heb je geen zin om te koken of te barbecueën bij jouw vakantiehuis in Frankrijk? Vraag dan aan de eigenaar of de lokale bevolking voor tips om goed te kunnen eten. De Provence heeft een heerlijke keuken en begeleid door lokale wijnen zult u ook in een restaurant een top avond hebben.

Bretagne

Voor een vakantiehuis aan zee of dicht bij de zee ben je in Bretagne op de juiste plaats. Bretagne is min of meer een schiereiland en de kust is dan ook op geen enkele plek ver weg. De ellenlange stranden zijn bijvoorbeeld ook erg populair voor een vakantiehuis in Normandië. Door de ligging is deze regio in de geschiedenis vrij autonoom en zelfstandig geweest. Vandaag de dag zie je dat terug nog steeds terug in de typische cultuur, waarbij de zee ook een voorname rol speelt. Liefhebbers van oesters, kreeft en mosselen kunnen hier hun maag goed vullen. ’t Is allemaal geen haute cuisine, maar gelijk aan Breton zelf: grof en verfijnd tegelijk.

Normandië

Voor een vakantie in een huisje in Frankrijk is het boeken van een vakantiehuis in Normandië niet de eerste regio waar je aan zult denken. Echter kan je hier toch zeker een heerlijke strandvakantie beleven. Maar als je van geschiedenis houdt en dan met name die van oorlogen, dan kom je in dit deel van Frankrijk zeker goed aan te trekken. Tijdens de 100-jarige oorlog in de 14e en 15e eeuw was dit gebied het decor van diverse bloederige veldslagen, net als in de meer recente geschiedenis met de Tweede Wereld Oorlog. D-day, dinsdag 6 juni 1944, is onlosmakelijk verbonden met Normandië. Jaarlijks trekken vele bezoekers naar de stranden van deze belangrijke gebeurtenis en je vindt in heel Normandië vele musea, begraafplaatsen en gedenktekens.

Franse Alpen

Een vakantie in de Franse Alpen is zowel voor liefhebbers van zomer als winter een goede keuze. In de zomer biedt de Route des Grandes Alpes een ideale mogelijkheid om de Franse Alpen te ontdekken. Deze route leidt van het Meer van Geneve tot aan de Middellandse zee in de Provence. Rijdend door een schitterend berglandschap langs diverse dorpen en onbewoonde gebieden leer je dit deel van Frankrijk goed kennen. Voor de liefhebbers van de lange latten is de winter de ideale periode om naar dit gebied toe te trekken. Je vindt hier mooie skiresorts met mooie pistes, ook voor een skivakantie met kinderen.

Zuidwest-Frankrijk

Een vakantie aan de Atlantische Oceaan in het Zuidwesten van Frankrijk geeft volop mogelijkheden om te watersporten. Zeker bij surfers is het gebied tussen Bordeaux en Biarritz, met kust plaatsen als Biscarosse, Mimizan en Moliets-et-Maâ zeer populair. Je zit hier ook niet ver van Spanje, dus een dagtrip naar San Sebastian is zeker een tip. Wat verder in het binnenland ligt de Dordogne, ook een zeer populaire vakantieregio waar je onder andere veel grotten kunt bezoeken. Als je niet goed tegen de warmte kan raden we je aan wel een vakantiehuis met zwembad in de Dordogne te boeken. Het kan er in de zomer flink warm en een zwembad bied dan aangename verkoeling.