Babette geniet van de zomer in Sainte-Maxime

Het levendige Sainte-Maxime

Op een uurtje rijden van het vliegveld Nice, aan de Franse Riviera, ligt de aantrekkelijke stad Sainte-Maxime. De badplaats bevindt zich aan de noordkant van Saint-Tropez. Het ligt lekker verscholen tegen de prachtige bergen die tevens de mistral voor je tegenhouden! Zo’n 1000 jaar na Christus bouwden monniken daar een klooster benoemd naar de monnik Maxime. Al snel werden er ook huisjes gebouwd waardoor de vriendelijke badplaats Saint-Maxime ontstond. De geallieerden landden hier aan de kust voor een operatie genaamd Dragoon en dat zie je elk jaar nog terug in een prachtige parade met fenomenaal vuurwerk in augustus.

Tegenwoordig is Sainte-Maxime behoorlijk toeristisch te noemen. De stad is altijd druk en levendig, omdat er voor ieder wat wils is. Er zijn ontzettend veel leuke restaurantjes met enorm veel variatie aan eten. Van verse vis tot sushi en van Mexicaanse nacho’s tot Franse crêpes; werkelijk alles is er op culinair gebied te vinden. Daarnaast kun je er zowel goedkoop als duur eten. Let wel even op: je moet op veel plekken reserveren van te voren. Lekker eten op vakantie, dat wil namelijk iedereen!

Babette bij vakantiehuis FCV462

 

Oase van rust in ons vakantiehuis

Naast het diverse aanbod in restaurantjes, vind je ook diversiteit in vakantiehuizen aan de Franse Rivièra. Zo zijn er talloze gigantische villa’s met prachtige zwembaden, leuke appartementjes en mooie vakantiehuizen aan zee. Ons vakantiehuis (FCV462) is een rijtjeshuis, op zo’n twee kilometer buiten de stad. Het is er heerlijk rustig en we genieten van het gezamenlijke zwembad. Om het strand en de tennisbaan te bereiken, kun je de kabelbaan pakken! Het is een kleine oase van rust met goede Wi-Fi en airco. Wat wil een mens nog meer zou je je haast afvragen?! Het uitzicht is werkelijk verpletterend mooi. Je ziet elke dag de zon opkomen en zakken in zee. ‘s Avonds leggen er bootjes aan en kun je genieten van de lampjes en heldere sterrenhemels. We hebben zelfs nog vallende sterren gezien. Prachtig!

 

De mondaine omgeving

De kustlijn heeft een groot aanbod van stranden. Gratis strandjes waar je heerlijk rustig ligt, tot chique tenten waar je voor een klein vermogen geniet van een bedje, parasol en een fantastische lunch aan het strand. De dorpjes Port Grimaud, Draguinan, Ramatuelle, Fréjus zijn allemaal leuk om te bezoeken en ook Saint-Tropez ligt op een steenworp afstand. Een lange steenworp weliswaar vanwege het drukke verkeer met de auto, maar met de groene bootjes (de Bateaux vert) ben je met een half uurtje in de mondaine badplaats. Hoe mondain die is, voel je onmiddellijk in je portemonnee. Voor een Perrier aan de kade betaal je al snel een euro of acht, maar starend naar het personeel dat aanwezig is op alle jachten is dat leuk om mee gemaakt te hebben. De bootjes varen af en aan, dus na een lekkere wandeling ben je zo weer terug in de haven van Sainte-Maxime.

SainteTropez-PortGrimaud

 

Voor de sportievelingen

Het achterland van de regio wordt ook vaak genoemd als het gaat om sportieve activiteiten als kajakken en raften. Ook is er een klimpark in de buurt, maar daarvoor vond ik het toch een pietsje te warm. Tot slot kun je in Zuid-Frankrijk geweldig wandelen en fietsen. De bergen zijn werkelijk prachtig! Ik heb bergweggetjes gezien in het donker die leken op een afdaling van een zwarte piste… Gelukkig had ik goede remmen! Al met al vind ik Sainte-Maxime een levendige badplaats. Het is hier en daar een tikkie prijzig, maar als je een weekje verblijft, krijg je echt waar voor je geld. Er zijn leuke Franse marktjes, koffietentjes en bistro’s. Daarnaast heb je alles wat de hedendaagse toerist verwacht: enorme supermarkten, heerlijke overdekte markthalletjes en genoeg winkelmogelijkheden.

Kortom, ik vind Sainte-Maxime en de omgeving een echte aanrader! Bekijk alle vakantiehuizen aan de Côte d'Azur.

 

Liefs,

Babette