Leuke steden in Frankrijk

Vraag jij je af welke steden in Frankrijk je gezien moet hebben? Dan kun je wel wat tips voor een interessante stedentrip tijdens je vakantie gebruiken. Frankrijk biedt vele bijzondere, moderne en historische steden. Die bezoek je gemakkelijk vanuit jouw vakantiehuis in Frankrijk eenvoudig! De grotere steden in Frankrijk zijn een echte aanrader. Zo is Parijs uiteraard een echte aanrader en is Toulouse ook een erg leuke tip om te bezoeken. Ontdek nu welke steden je zeker niet mag vergeten tijdens jouw vakantie in Frankijk.

 

5 grote steden in Frankrijk

Verspreid over het land hebben Parijs, Marseille, Toulouse, Straatsburg en Rennes allemaal hun eigen bezienswaardigheden en natuurlijk ook hun eigen cultuur, die deels ook door de verschillende klimatologische omstandigheden verschillend is. Of je nu vakantie met hond aan de kust van Bretagne viert, of een stedentrip aan de Middellandse zee bij Marseille, overal tref je wel iets van het trotse Franse karakter aan. In de vele oude gebouwen en monumenten of juist in de mensen of de heerlijke Franse keuken of andere dingen. In de verschillende steden in Frankrijk vind je wel iets wat voor jou Frankrijk tot jouw vakantieland bij uitstek maakt.

 

Parijs

De hoofdstad Parijs is veruit de grootste stad van het land en telt alleen al als stad ruim 2 miljoen inwoners. Met voorsteden erbij is dit aantal rond de 11 miljoen. Tot een aantal decennia terug stond de Périphérique, de rondweg om Parijs, bekend als een stressvolle route voor vakantiegangers die naar het Zuiden reisden. Vandaag de dag langs snelwegen verder om de stad heen geleid en zeker met de huidige navigatiesystemen gaat dit een stuk makkelijker. Maar goed, Parijs is eigenlijk veel te mooi om voorbij te rijden. Boek een een appartement voor een stedentrip en waan je een aantal dagen inwoner van deze wereldstad. De Eiffeltoren, Arc de Triomphe, het Louvre, de Notre Dame of Centre Pompidou, het zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden.

Parijs is 1 van de grootste steden in Frankrijk


Marseille

Voor een vakantie aan zee dichtbij een grote stad kun je in de regio Provence-Côte d’Azur denken aan de stad Marseille. Marseille na Parijs de grootste stad van Frankrijk met een eeuwenoude natuurlijke haven, de Vieux-Port. Deze haven werd in de Tweede Wereldoorlog vrijwel in z’n geheel vernietigd en is na de oorlog heropgebouwd. Tegenwoordig is het een toeristische attractie met veel horecagelegenheden. Je kunt hier tijdens een dagje uit onder andere de basiliek Notre Dame la Garde bezoeken. Of Basélique le Sacré-Coeur, die gelegen is aan de Avenue du Prado, één van de mooiste straten van de stad.

 

Toulouse

Deze bijna 400.000 inwoners tellende stad ligt in het departement Haute-Garonne en is de hoofdstad van de regio Midi-Pyrenées. De stad is onder ander bekend van de vliegtuigfabrieken van Airbus, ook is er een themapark voor de ruimtevaart. Zit je in een luxe vakantiewoning in Frankrijk in de stad Toulouse of vier je vakantie in een vakantiehuis met zwembad in de omgeving, dan is deze stad zeker de moeite waard te bezoeken. Maak een wandeling door de oude binnenstad en slenter door de kleine straatjes en rust uit op één van de terrassen van het Place du Capitole, waaraan ook het grote gemeentehuis staat.

 

Straatsburg

Stad van de Europese Unie in de regio Elzas, en het Noordoosten van Frankrijk. Bezoek je deze stad aan de Rijn dan zal zeker de oude Kathedraal je gelijk opvallen. Straatsburg is in de afgelopen twee eeuwen overgaan van Duitse in Franse handen en omgekeerd. Als je een vakantiehuis in Frankrijk in deze regio huurt dan kun je gemakkelijk even over de grens gaan. Ook Zwitserland en Luxemburg liggen niet ver. De inwendige mens raden wij zeker aan om zuurkool met worst te eten, het streekgerecht van de Elzas. Met een lokaal biertje of een typische Elzaswijn laat dit zich dubbel zo goed smaken.

 

Rennes

Rennes is de grootste stad in de regio Bretagne en is met ruim 200.000 inwoners de 10e stad van Frankrijk. Verblijf je in een vakantiehuis aan zee in Bretagne, dan is het bezoeken van Rennes zeker een aanrader. In de oude binnenstad zie je nog de oude vakwerkhuizen, mooie gebouwen en prachtige binnenplaatsen. Ook vind je er een van de kleurrijkste markten van Frankrijk, de Marché des Lice. Laat de kans ook niet voorbij gaan om een hapje en een drankje te nemen in één van d cafés of restaurants van de stad. Bon appétit, laat de Franse keuken je smaken!

 

Een vakantiehuis in Frankrijk

Zoals je leest biedt Frankrijk vele prachtige steden die je vanuit jouw vakantiewoning in Frankrijk kunt bezoeken, dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke appartementen in Frankrijk beschikbaar zijn en boek jouw favoriete stedentrip in deze veelzijdige bestemming. Wie weet bezoek jij een paar van deze steden in Frankrijk!

Bekijk dan ook eens de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk of ontdek welke bezienswaardigheden in Frankrijk je gezien moet hebben.

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen