Bezienswaardigheden in Griekenland

Vraag jij je af welke bezienswaardigheden in Griekenland je gezien moet hebben? Dan kun je wel wat tips voor een dagje uit tijdens je vakantie gebruiken. Griekenland biedt veel bijzondere, moderne en historische bezienswaardigheden, die je vanuit de vakantiehuizen eenvoudig kunt bezoeken! Zo is het Parthenon een echte aanrader en ook een bezichtiging van Meteora zeker de moeite waard. Ontdek nu welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen tijdens jouw vakantie in Griekenland. Wanneer je verblijft in een Griekse vakantiewoning in Attika is een bezoek aan de bezienswaardigheden zeker een aanrader!

 

Welke bezienswaardigheden in Griekenland wil je niet missen?

Griekenland staat bekend geroemd om de rijke cultuur en geschiedenis. Naast het bewonderen van de historische architectuur en de kunstschatten heeft Griekenland  nog veel meer te beleven. Bezoek de opgravingen en de indrukkwekkende ruïnes, zoals het Parthenon of het amfitheater Epidaurus. Andere hotspots van Griekenland zijn de natuurfenomenen, de archeologische vindplaatsen en de historische plaatsen. Ben je benieuwd geworden? Lees hieronder de top 5 bezienswaardigheden die wij voor jou op een rijtje hebben gezet en waar je zeker een bezoek aan moet brengen.

 

Olympia

Het is een van Griekenlands belangrijkste culturele schatten op de werelderfgoedlijst en dé geboorteplek van de Olympische spelen. Hier werden gedurende de oudheid duizend jaar lang periodiek sportwedstrijden gehouden ter ere van Zeus die op de berg Olympus woonde. In het stadion werd om de 4 jaar het Olympische vuur ontstoken. Het is het enige symbool uit de oudheid, dat nog echt gebruikt wordt. Vandaag de dag wordt, voordat de Olympische spelen beginnen, het vuur in Olympia ontstoken om vervolgens een reis te maken over heel de wereld naar de plek van de spelen. Bezoek vanuit je vakantiehuis in de Peloponnesos de plaats Olympia.  En ontdek waar het avontuur van onze moderne  Olympische spelen ooit is begonnen.

 

Acropolis

Deze klassieke bovenstad is het icoon van Athene. Het is een tafelberg van 156 meter hoog. Op deze berg staat de tempel Parthenon. Deze tempel heeft Dorische zuilen die gewijd zijn aan de godin Pallas Athene. De tempel was het belangrijkste heiligdom van de stad. Neem een kijkje bij het Acropolis museum dat zich ook op de berg bevindt. In het museum vind je meer dan 4000 voorwerpen uit de omgeving van Acropolis en verschillende sculpturen. Het museum is het gehele jaar door geopend.

Pantheon Athene

 

Meteora

De 6 Meteora kloosters behoren tot de kroonjuwelen van de UNESCO werelderfgoedlijst. De op hoge rotsen gebouwde kloosters zijn ontstaan rond de 14e eeuw. Op een zestal monolieten zijn 6 grote Byzantijnse kloosters gebouwd. Als je naar het noorden reist,  zie je een landschap van ‘hangende rotsen’, de grote zandstenen monolieten waar Meteora zijn naam aan te danken heeft. In die tijd waren monniken op zoek naar rust en eenvoud, ze gingen leven als echte kluizenaars. Om dit te vinden kwamen ze uit op de punt van de rotsen. Het uitzicht over de prachtige vallei is adembenemend. Meteora bezoek je gemakkelijk vanuit je vakantiehuis in Thessalië.

 

Delphi – Beleef de historie van Griekenland

In centraal Griekenland ligt aan de voet van de berg Parnassus het archeologische plaatsje Delphi. Bezoek Delphi vanuit je vakantiehuis in centraal Griekenland. Het werd in de oudheid gezien als het grootste religieuze centrum van de wereld. De stad heeft veel bezienswaardigheden zoals tempels, theaters en schathuizen die tegen de helling van de berg aan gebouwd zijn. Neem eens een kijkje bij het gymnasium of op het circuit, waar allerlei atletische sporten werden beoefend en wedstrijden werden gehouden. Of bezoek de schathuizen, dit waren kleine tempels waar kostbare geschenken werden bewaard. En uiteraard bewonder je de tempel van Apollo. Deze tempel is prachtig gelegen en heel indrukwekkend.

 

Samaria Kloof - Op Kreta

De Samaria Kloof is gelegen op het eiland Kreta. Het is de smalste kloof ter wereld; op sommige plaatsen maar 4 meter breed met rotswanden van 5 meter hoog. De kloof is 14 miljoen jaar geleden ontstaan door erosie en is bestempeld tot Nationaal park vanwege de bijzondere planten en de zeldzame dieren. Het komt aan het einde uit bij de Libische zee. De wandeling van 16 kilometer door de Samariakloof is een geweldige en intense ervaring. Je moet eerst 1200m dalen om aan deze wandeling te kunnen beginnen. Bezoek de Samaria Kloof gemakkelijk vanuit je vakantiehuis in Griekenland op het eiland Kreta!