Leuke tips voor activiteiten in Griekenland

Vraag jij je af welke activiteiten in Griekenland je allemaal kunt beleven? Dan kun je wel wat tips gebruiken voor een dagje uit tijdens je vakantie. Griekenland biedt vele mogelijkheden voor het maken van een uitstapje, zo hoef je je geen moment te vervelen! Een excursie naar de Akropolis is een echte aanrader en ook een wandeling door de Samaria Kloof is  erg leuk tijdens je vakantie in Griekenland. Ontdek welke activiteiten je nog meer allemaal kunt ondernemen vanuit jouw vakantiehuis in Griekenland en geniet van een heerlijke actieve vakantie.

 

De leukste activiteiten in Griekenland

Griekenland staat bekend om haar prachtige eilanden en Romeinse historie. Maar welke activiteiten zijn nou leuk om te ondernemen tijdens een actieve vakantie in Griekenland? Als je Griekenland hoort, denken de meesten van ons direct aan zon, zee of een strandvakantie. Maar het land biedt een scala aan andere activiteiten die zeker niet mogen worden overgeslagen tijdens je vakantie. Je zult hier zeker tijd te kort komen. Griekenland is rijk aan natuurschoon met wandel- en fietsroutes, musea, ruïnes, historische bouwwerken maar ook waterparken en prachtige steden! Het is een bestemming voor jong en oud. We bieden zelfs vakantiehuizen aan geschikt voor een vakantie met hond! Mogelijkheden genoeg om er op uit te gaan. Wij nemen je mee door het geven van enige tips voor je vakantie in Griekenland.

 

1) Excursie naar de Akropolis 

Dit mag je zeker niet missen tijdens je vakantie in Griekenland, een excursie naar de Akropolis. Deze rots prijkt ver boven de stad Athene uit en is de bekendste bezienswaardigheid van Griekenland. De Akropolis wordt ook wel de heilige rots genoemd en biedt plek aan vier belangrijke gebouwen, te weten het Parthenon, de Propylaeën, de Nike-tempel en het Erechteion. Bezoek de Akropolis en zijn heiligdommen niet onvoorbereid. Het is fijn om thuis al wat research te doen. Je krijgt dan een beter beeld welke rol de Grieken hebben gespeeld in de ontwikkeling van onder andere kunst en je zult zien dat de stenen figuurlijk tot leven komen. Voor de beste informatie bezoek je de Akropolis met een gids en het liefst in de namiddag. Er zijn dan minder bezoekers en wellicht zie je de prachtige zonsondergang. Bezoek de Akropolis vanuit een vakantiewoning in Griekenland op het vasteland in de buurt van Athene.

 

2) Snorkelen in Griekenland

In Griekenland kun je veel meer doen dan alleen zwemmen in het prachtig gekleurde zeewater. Wanneer je verblijft in een vakantiewoning op Zakynthos is een snorkelexpeditie echt een aanrader. Want wie wat dieper het water in gaat zal ontdekken dat de natuur onder water wellicht nog mooier is. De Blue Caves op het Griekse eiland Zakynthos liggen aan de noordoostkust en zijn dé plek om te gaan snorkelen. De Blue Caves danken hun naam aan het azuurblauwe zeewater. Indien je de grot ingaat zul je zien dat de stenen, snorkelaars en zwemmers lichtblauw kleuren door de combinatie van licht en water. Dit is een van de meest bijzondere plekken om te snorkelen in Griekenland. Je kunt een boottocht doen, meestal in combinatie met een excursie naar het scheepswrak bij Navagio. Je kunt natuurlijk ook zelf een bootje huren en lekker gaan varen.

 

3) De Samaria Kloof  – zoek het avontuur op!

Wandelen op Griekenland is de ideale manier om het land op je eigen tempo te ontdekken. De meest bekende wandeltocht is door de Samaria Kloof op Kreta. De tocht van circa 16 kilometer voert je langs indrukwekkende rotswanden en imposante natuur. Indien je besluit deze tocht te gaan doen is het advies om vroeg in de ochtend te beginnen i.v.m. de warmte en de intensiteit van de wandeling. Tijdens de wandeling kom je door het verlaten stadje Samaria. De bewoners moesten Samaria verplicht verlaten toen de kloof een Nationaal Park werd. Het eindpunt is Agia Roumeli, vanwaar je per boot vertrekt naar de bewoonde wereld. Wanneer je verblijft in een vakantiewoning op Kreta is een wandeling door de Samaria kloof zeker een aanrader!

 

4) Hiken in Griekenland

Griekenland heeft vele wandelroutes die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Een mooie hike route op het eiland Santorini, behorende tot de Cycladen, is van Fira naar Oia. De route is ongeveer 10 kilometer over relatief goed begaanbare wandelpaden. Toch zijn goede wandelschoenen vereist. Onderweg zou je eigenlijk continue foto’s willen maken, zo mooi is de omgeving met windmolens, witte dorpjes en prachtige vergezichten over zee. Het is wel klimmen en dalen dus een goede conditie is vereist. Neem ook voldoende eten en vooral water mee. Er zijn weinig gelegenheden waar dit te koop is. Verken de omgeving van je vakantiehuis op Santorini over deze mooie hike routes.  

 

5) Kajakken op Kefalonia 

Je zou er misschien niet direct aan denken tijdens een vakantie in Griekenland maar kajakken op zee is een heerlijke manier om het eiland Kefalonia te ontdekken. Zee kajakken is verkoelend, ontspannend en toch ook uitdagend. Je kunt gaan zee kajakken vanuit verschillende locaties op Kefalonia en deze zijn geschikt voor alle leeftijden. Indien je met kleinere kinderen op pad bent, kun je een dubbele kajak huren. Vaar langs plekken als uitnodigende grotten, grillige kusten en verlaten strandjes. Elke tocht per kajak wordt begeleid door een ervaren gids, die je de meest mooie plekken laat zien. Vanuit je vakantiewoning op het Ionische eiland, Kefalonia, kun je gemakkelijke gaan kajakken.

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen