De overtocht naar Griekenland: Gemakkelijkste route naar je bestemming

Overtocht met het vliegtuig, auto of ferry

Griekenland is sinds lange tijd een geliefde toeristische bestemming. De infrastructuur is goed ontwikkeld en de reis er naartoe is eenvoudig, ook naar de kleine Griekse eilanden. 

Met het vliegtuig

De snelste manier om naar Griekenland te reizen is per vliegtuig. Veel internationale luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatig vluchten naar Athene en de grotere Griekse eilanden. De meest belangrijke luchthavens zijn Thessaloniki, Nea Anchialos, Lesbos, Kefalonia, Zakynthos, Araxos, Kalamata, Athene, Chania, Heraklion en Kos.

Met de auto

De infrastructuur is goed ontwikkeld en de reis er naartoe is eenvoudig, ook naar de kleine Griekse eilanden. Laat je niet afschrikken door de reisafstand, want een autovakantie naar het Griekse Vasteland is prima te doen. Het is ongeveer iets langer rijden dan één dag om het prachtige Griekenland te bereiken. Wanneer je de omgeving op eigen houtje wilt ontdekken, huur je gewoon een auto. Zo ben je tijdens uw vakantie in Griekenland mobiel en ontdek je op eigen tempo de mooiste plekjes. Wanneer je met je eigen auto naar Griekenland reist, kun je via Italië rijden. In Italië kun je het hele jaar door een ferry naar Griekenland nemen.

Met de ferry

Vanuit Italië vertrekken boten naar Patra, Igoumenitsa, Kefalonia en Corfu. Wij raden je aan de veerovertocht tijdig te reserveren. De kleine Griekse eilanden zijn te bereiken met een veerovertocht of een binnenlandse vlucht.

Met het vliegtuig reizen

 

Hoe reis ik het gemakkelijkst naar mijn bestemming in Griekenland?

Het is eindelijk zover. Je hebt een vakantiehuis in Griekenland geboekt, je koffers staan al een week van tevoren klaar en het aftellen is begonnen. Maar hoe kom je dan het gemakkelijkst naar jouw vakantiebestemming? Dit verschilt per locatie. Bij een vakantie op het vasteland is er altijd wel een vliegveld in de buurt. Maar voor een vakantie op een eiland zou je wel eens de ferry moeten nemen.

Attika

Wanneer je een vakantiehuis in Attika huurt, kunt je het beste per vliegtuig naar Athene reizen. Vanuit Athene reis je met een huurauto of het openbaar vervoer naar je vakantiebestemming.

Chalkidiki

Neem een vlucht naar Thessaloniki. Vanuit Thessaloniki reis je met een huurauto naar Chalkidiki.

Evia

Dit schitterende eiland in de buurt van Athene is vrij groot. Neem een vlucht naar Athene. Vanuit Athene reis je met een huurauto over de brug naar Evia of neem je een veerovertocht.

Noordelijk Evia: Athene – Arkitsa (auto), Arkitsa – Edipsos, Evia (veerovertocht 45 minuten)

Centraal Evia: Athene – Oropos (auto), Oropos – Eretria, Evia (veerovertocht 30 minuten)

Zuidelijk Evia: Athene – Agia (auto), Agia – Styra (veerovertocht 45 minuten) of Athene – Rafina (auto), Rafina – Marmari, Evia (veerovertocht 60 minuten)

Vasteland

Bevindt het door je gekozen vakantiehuis zich op het Griekse vasteland, dan kun je vanuit de luchthaven van Athene met een huurauto eenvoudig naar je vakantiehuis rijden. Reis je via Italië, dan kun je een veerovertocht naar Igoumenitsa nemen.

Ionische Eilanden

Het is mogelijk om een directe vlucht naar de eilanden Corfu, Kefalonia en Zakynthos te nemen. Er worden ook veerovertochten naar de Ionische Eilanden aangeboden, bijvoorbeeld van Patras naar Corfu. 

Lesbos, Kos & Kreta

Het is mogelijk om een directe vlucht naar de eilanden Lesbos, Kos en Kreta te nemen. Op Kreta bevinden zich twee internationale luchthavens, in Chania en Heraklion.

De Cycladen

De Cycladen zijn een populaire Griekse vakantiebestemming. Neem een vlucht naar Athene of Santorini. Vanuit Athene of Santorini bereik je de Cycladen met een binnenlandse vlucht of een veerovertocht.

Peloponnesos

Bevindt het door jouw gekozen vakantiehuis zich op het schiereiland Peloponnesos, neem je het vliegtuig naar Kalamata of Araxos. Het is ook mogelijk om vanuit Italië een veerovertocht via Igoumenitsa naar Patras in het noorden van de Peloponnesos te nemen. 

Saronische Eilanden

De Saronische Eilanden bevinden zich in de buurt van de hoofdstad Athene. In Athene worden veerovertochten naar de Saronische Eilanden aangeboden.

De Sporaden

In Volos worden veerovertochten naar de Sporaden aangeboden. In Volos bevindt zich ook de luchthaven Nea Anchialos.

Griekenland