search

Vakantiehuizen in Peloponnisos

Twisten kan men niet over de schoonheid van deze regio. De hand met drie vingers behoort tot de meest opwindende landschappen van Griekenland: samengedrukte bergketens en mediterrane vegetatie richting de kust betoveren de bezoeker. Vanuit de talrijke historische steden die u kan bezichtigen - bijv. Olympia, de geboortestad van de Olympische Spelen, of het antieke Korinthos (Korinthe) - bent u heel snel weer aan zee om heerlijk te zonnen op het strand en simpelweg van de rust te genieten.

 

Waar komt de naam Peloponnisos vandaan?

Eiland of schiereiland? Deze vraag wordt vaak gesteld wanneer het gaat over de geografie van Peloponnisos. Hoewel onderbroken met de bouw van het Kanaal van Korinthe in 1893, is de Peloponnisos tegenwoordig via een brug te bereiken over een smalle landengte. Naar verluidt komt de naam Peloponnisos voort uit een combinatie van de naam van het mythologische figuur Pelops en het Griekse woord voor eiland ā€Nisosā€. Hier valt echter over te twisten.

 

De geschiedenis van Peloponnisos

De geschiedkundig voornaamste plaatsen zijn Kalavrita en Nauplion. In Kalvrita, in het nabijgelegen klooster Ag­a Lvra, zegende de Germaanse bisschop van Patras op 25 maart 1821 de vlag van de vrijheidsstrijders. Sindsdien is 25 maart een nationale feestdag. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde deze plaats een rol, toen Griekse partizanen tachtig Duitse soldaten gevangen namen; een actie die niet zonder gevolgen was. Nauplion was van 1823 tot 1832, voor Athene, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland na de onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk.De Peloponnisos is zonder veel moeite bereikbaar: zowel per auto via Italië naar Patras als per vliegtuig naar Athene en Kalamata.

 

Jouw vakantiehuis in Peloponnisos

Onze vakantiehuizen bevinden zich in het oosten in Korfos en Ermioni, aan de westkust tussen Pirgos en Pylos en tevens op het zuidelijk schiereiland Mani, in de dorpen Stoupa, Aghios Dimitris en Limeni.