search

Vakantiehuis aan het Balatonmeer

Het Balatonmeer is de grootste en warmste binnenzee van Centraal Europa. Het is 77 km lang en op sommige plaatsen bijna 14 km. breed. De ‘Hongaarse zee’ is zonder twijfel het meest geliefde vakantiegebied van het land. Talrijke vakantiehuizen aan het Balatonmeer wachten op hun gasten. De zonaanbidders en waterratten komen op de vele stranden volledig aan hun trekken. Zoek een vakantiehuis in Hongarije dus dicht bij het Balatonmeer!

Vakantiehuis aan het Batalon-meer

 

Waarom is het Balatonmeer zo populair?

Het is niet helemaal duidelijk sinds wanneer het Balatonmeer zo’n aantrekkingskracht bezit en daardoor als belangrijke vakantiebestemming geldt. Wie zal als eerste gedacht hebben: hier moet ik terugkomen? Een van de vele dichters, die al vroeg hiernaartoe trokken om hun creativiteit de vrije loop te kunnen laten of mogelijk een doortrekkende reiziger in de 19e eeuw: we zullen het nooit weten.

Redenen hadden de eerste vakantiegangers voldoende, met name de strandliefhebbers. Bovenal is de zoetwater ‘zee’ in de zomer een waar paradijs voor alle waterratten. Het water is aangenaam warm (tussen 22 en 28 graden Celsius) en van drinkwater kwaliteit. Vooral voor kinderen zijn de vlakke stranden aan de zuidelijk oever geweldig. Aan de noordoever wordt het water daarentegen al snel diep. Ook voor zeilers, surfers en hengelaars is dit een geweldig gebied.

balatonmeer

 

Beleef de natuur

Ervaar de schoonheid der natuur vanuit uw vakantiehuis in Hongarije aan het Balatonmeer. De fabelachtige natuur rondom het meer trekt veel bezoekers. Het nationale park Boven-Balaton maakt indruk door zijn schitterende vulkaanlandschap, waarin de metershoge basaltorgels als een stenen gordijn voor de bezoekers oprijzen. In het oude stadje Tapolca kan men op een verlichte waterweg door de grot aan het meer roeien. In de grot heerst een bijzonder geneeskrachtig klimaat, dat bij zware aandoening aan de luchtwegen verlichting belooft.

 

Geniet van de wijn

Wijnkenners zullen de wijnen uit het Balaton-gebied waarderen. De verweerde vulkaanbodem, het bijzondere klimaat en de door het meer weerkaatste zonnestralen zijn de beste voorwaarden voor de vurige, krachtige wijnen. Toch kan men zonder veel moeite de fijne onderscheidende smaken van de verschillende wijnhuizen rondom het meer herkennen. Een bezoek aan de wijnboerderijen wordt beslist aanbevolen.Het is een leuk einde van een opwindende dag tijdens je vakantie in Hongarije.

 

Bezoek de verschillende streken aan het Batalonmeer

Noord Balatonmeer

De Noordelijke oever van het Balaton is steiler en het water is dieper. In de nieuw gebouwde badplaatsen komen waterliefhebbers ruimschoots aan hun trekken. Van Keszthely, de hoofdstad van Noordbalaton, tot Balatonfüred bevinden zich vele kleine bestemmingen, die niet onmiddellijk aan het meer liggen, met attractieve excursiemogelijkheden en talrijke bezienswaardigheden.

Zuid- West Balatonmeer

Ondanks de enorme grootte van het meer, 600 km², is het Balatonmeer zoals we dat nu kennen zwaar verzand en wordt het omgeving door moerasgebieden. Het Slavische woord Balaton is dan ook vrij te vertalen als moeras. Door de grote klimaatschommelingen wordt verwacht dat het waterniveau elke 30 jaar zich op en neer beweegt. In april en mei bereikt het meer zijn piekhoogte en in oktober en november zijn laagste stand. In de zomer is er tot wel 20mm verdamping van water per dag.

Zuid Balatonmeer

Siófok staat bekend als een goede vakantiebestemming vanwege alles wat er te doen en te zien is. Al in de tijd van de Romeinen heeft het zich ontwikkeld tot een badplaats. Tegenwoordig is Siófok vooral bekend om het drukke nachtleven met vele feesten. Overdag kan u zich ontspannen in het water, en genieten van de stranden langs het balatonmeer.

West Balatonmeer

Op de bodem van het meer, voor Balatonberény, zijn resten gevonden van een Romeinse fontein gevonden. Voor ten minste 600 jaar heeft het water hier een schat aan voorwerpen aangetrokken, daterend tot een de Bronstijd. De aanblik van de bergen aan de noordzijde, de rust van het eiland Csicserg en het bezoeken van de in 1433 gebouwde kerk zijn zeer geliefde uitstapjes. Een wandeling door de wijngaarden en een bezoek aan de wijnmakerij in de heuvels van Bokros en Derek zijn een onvergetelijke ervaring tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in West-Balaton.