search

Vakantiehuis in Boedapest

Boedapest is een stad van vol verrassingen en verwondering, met haar levendige centrum, mooie parken, schitterende rivieren, hoge kerktorens en voluptueuze kuuroorden. Boedapest zit vol met geheimen en is één van de meest opwindende steden ter wereld, om verborgen schatten te ontdekken en oude favorieten opnieuw te bezoeken. Met een vakantiehuis in Boedapest hoeft je zich geen moment te vervelen tijdens je vakantie in Hongarije

Parlement bezoeken vanuit je vakantiehuis in Boedapest

 

Wat te doen in Boedapest

Éen van de hoogtepunten in deze stad is toch wel haar bruisende nachtleven met de vele bars, pubs en clubs die tussen de muziekstijlen jazz, rock en dance variëren. Wat heerlijk is om in een dergelijke stad te doen is om een fijne lange wandeling door de gezellige straatjes te maken, om vervolgens uitermate ontspannen bij te komen in je vakantiehuis in Boedapest in Hongarije.

Begin van boven naar beneden, met de prachtige Buda Castle en Castle District. Om Gellert Hill te beklimmen heb je geen speciale wandelschoenen nodig om te genieten van een adembenemend, uitzicht op de stad vanaf de Citadel. Steek de rivier over om het meest indrukwekkende gebouw aan de Pest dijk te bezichtigen, het Parlement. Bezoek tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Boedapest het hoogste gebouw in de stad, Saint Stephen’s Basiliek. De Dohány Street Synagogue is de op vier na grootste synagoge ter wereld.

Heroes 'Square neem je mee in het romantische verleden van het land, en in Memento Park heb je de kans om een ​​moderne geschiedenisles bij te wonen in de open hebben. Maak een wandeling langs de Donau promenade of ga naar groene Margaretha-eiland voor een beetje romantiek. Andrássy Avenue is een regio, bekleed met schaduwrijke straten, fietsroutes en indrukwekkend mooie gebouwen. Loop langs het prachtige Opera House en spits je oren om met een beetje geluk de klassieke klanken uit de openstaande ramen te horen. Ook niet te missen wanneer je een vakantie in Boedapest geniet zijn de verlaten binnenplaatsen vol eeuwenoude cafés en pubs die omgetoverd zijn tot ware hotspots van de stad.

Als je alle toeristische trekpleisters heeft gezien, laat je deze voor wat ze zijn en ontferm je je over de verborgen geheimen die deze stad herbergt. Boedapest kent vele design winkels, kleine parken, terrassen, cafés en architectonische schoonheden verstopt in alle hoeken en gaten.

In Szentendre, kun je genieten van een mediterrane sfeer, op slechts 19 km van Boedapest. In dit juweeltje van een stad vol met kunstgaleries en kunstenaars, trakteer je zichzelf op een heerlijk gebakje in één van de vele banketbakkerijen (Cukrászda). Eindig met een romantische wandeling langs de Donau en de vele geplaveide straten richting je vakantiewoning in Boedapest.

Het Fishersmans bastion in Boedapest, Hongarije

 

Ontdek de heuvels rond Boedapest

De dichtstbijzijnde en meest spectaculaire zijn de heuvels van Buda en de Pilis Hills, die wat verder naar het noorden gelegen zjin, waar je niet alleen kunt genieten van de overgang van stedelijk landschap naar ongerepte natuur, maar ook het diepe afdalen in de ondergrondse wereld van de grotten.

Voor een onvergetelijke ervaring ga je naar Gödöllõ. Maak een wandeling in de voetsporen van Keizer Franz Joseph en zijn vrouw, koningin Elisabeth van Hongarije door de tuinen van het Koninklijk Paleis. Op een steenworp afstand van de hoofdstad ligt het enerverende dorp van Etyek, bekend om haar karakteristieke witte wijnen, sfeervolle kelders, en Andy Vajna's Hongaarse films.

Ga voor een werkelijk adembenemend uitzicht naar de Donauknie bestaande uit heuvels en dalen die gepaard gaan met kleine dorpjes en historische ruïnes. In het Barokke Vác vind je een bizarre tentoonstelling van gemummificeerde mensen van de stad uit voorbije eeuwen. Visegrád is een klein plaatsje waar de natuur deel uit maakt van het dagelijks leven. Boven alles bieden de drie kastelen je de kans heerlijk te wandelen, niet alleen door de bossen, maar ook door de middeleeuwse tijd.

 

Jouw vakantiehuis in Boedapest

Ieder jaar trek deze metropool weer vele toeristen naar zich toe, die de stad optimaal kunnen bewonderen in één van de talrijke stadsappartement in Budapest. De vakantiehuizen in Hongarije bevinden zich in verschillende wijken van Boedapest, maar toch altijd dichtbij zodat je de vele facetten van deze geweldige stad kunt ervaren zonder al te veel reistijd kwijt te zijn. Speciaal voor jou hebben wij de beste stadsappartementen ter beschikking die streng geselecteerd zijn op locatie, comfort en een hoge algehele standaard norm. Ook wanneer je voor zaken in deze mooie stad moet zijn biedt een vakantiehuis in Boedapest de ideale uitkomst.