search

Vakantiehuis aan de Donauknie

Noordelijk van Boedapest, waar de Donau ingeklemd is tussen de Visegráder-bergen en in de vorm van een liggende S’ naar het zuiden afbuigt, ligt de zogenaamde Donauknie. De groene heuvels van de Visegráder-, maar ook het Cserhát- en Börzsöny-gebergte contrasteren met de blauwe stroom van de Donau. Door romantische dorpjes slingert de weg zich langs de rechteroever van de rivier.  Zowel landschappelijk als cultureel is dit een van de aantrekkelijkste gebieden van Hongarije; perfect voor een overnachting in een vakantiehuis in Hongarije. Beleef deze regio met een vakantiehuis aan de Donauknie.

Bezoek vanuit je vakantiehuis aan de Donauknie

 

Bezoek steden vanuit je vakantiehuis aan de Donauknie

Wat deze vakantieregio zo bijzonder maakt zijn de nabijheid van de hoofdstad, het fantastische landschap, de onvergetelijke panorama’s van de toppen van het Pilis-gebergte, meesterwerken der kunst, vestingen, middeleeuwse paleizen, kleine barokke steden, galerieën, musea en folkloristische markten. Aan beide zijden van de Donau kan men wegdromen in gezellige cafe’s en restaurants.

Szentendre

Al in de middeleeuwen was de streek van groot belang en grotendeels eigendom van de Hongaarse koningen. De vele monumenten en andere nalatenschappen getuigen daar nog van en geven de stadjes en dorpen een speciale historische waarde.

De meest geliefde stad aan de oever van de Donauknie is zonder twijfel Szentendre. Zeven torens, bontgekleurde huizen, smalle en bochtige straatjes bepalen het stadsbeeld. Er heerst een haast mediterrane atmosfeer in deze stad aan de Donau. Talrijke galerieën en musea vullen het culturele aanbod aan. Tegenover de stad ligt in de Donau het eiland Szentendre. In de drie nog bestaande Servisch-orthodoxe godshuizen is belang van de orthodoxe kerk in dit gebied te herkennen. Een museum is eveneens aan dit thema gewijd.

Visegrád

Ook de stad Visegrád kan op een bewogen verleden terugblikken. De Romeinen gebruikten deze plaats als legerplaats, later tijdens de volksverhuizingen sloegen Germanen, Slaven en Hunnen hier hun tenten op. In de 15e eeuw bloeide de stad op onder de Hongaarse koning Matthis Corvinus. Een aantal bezienswaardigheden herinneren nog aan de geschiedenis vol wisselingen.

 

Jouw vakantiehuis aan de Donauknie

Hongarije is een prachtig land om uw vakantie door te brengen. De vakantiehuizen in Hongarije zijn groot en we hebben vakantiehuizen met een eigen spa, sauna, open haard en zwembad in ons aanbod, maar ook huizen met een zeer eenvoudig interieur. Kies een vakantiehuis in bergachtig Hongarije en ervaar de zuivere levensvreugde van Hongarije.