search

Vakantiehuis in Szentendre

Szentendre is een van de meest schilderachtige dorpjes in de buurt van Boedapest. Verken vanaf je vakantiehuis in Szentendre de omgeving met middeleeuwse huisjes, steegjes, de gezellige marktpleinen. De middeleeuwse look-and-feel is kenmerkend voor Szentendre. De tijd lijkt hier 500 jaar te hebben stil gestaan. Verken Szentendre vanaf je vakantiewoning aan de Donauknie in Hongarije. Szentendre heeft gezellige straatjes waar je heerlijk kunt door verdwalen. 

Szentendre

 

Wat te doen?

Szentendre bestaat uit gezellige straatjes en krappe steegjes, een aantal kerktorens en veel gekleurde huisjes. Daarnaast telt de stad verschillende musea; groot en klein. de stad is niet zo heel groot, en daarom is rondwandelen de beste manier om de stad te verkennen. Er zijn tal van eethuisjes, barretjes en musea, waarmee je kunt concluderen dat de stad erg toeristisch is geworden. Desalniettemin is het een leuke manier om een kijkje te nemen in de cultuur van Hongarije, maar dan 500 jaar geleden.

  • Bezoek Boedapest op slecht 20 minuten rijden van Szentendre. Met de trein vertrek je vanaf station Batthyány tér  naar Boedapest. 
  • Bezoek het oude centrum en de smalle huisjes van de Serven die verbonden zijn met smalle gangetjes.
  • Bezoek het Kovacs Margit Museum met een collectie van schitterende beelden
  • Bezoek het Szabo Marzipan Museum; kunstwerkjes van marsepein

 

Waarom een vakantiehuis in Szentendre huren?

Door de ideale ligging van Szentendre, in de schaduw van het Pilis-gebergte, regent het in de zomer minder dan in omliggende plaatsen. In de zomerperiode tijdens het Szentendre Summer Festival is er een ruim aanbod aan theater en muziek. Daarnaast verblijf je met een particulier vakantiehuis in Szentendre vlakbij het station en de rivier Szentendrei-Dunaág.