search

Vakantiehuis bij het Körös-Maros Nationaal Park

In het Körös-MarosNationaal Park beleef je een mystieke wereld van de rivieren buiten hun oevers, oude heidevelden en weilanden met donker stilstaand water. Het park ligt langs de rivieren Körösök en Maros en wordt gekenmerkt door een stelsel van meren en rivieren. Deze bestemming is dan ook perfect voor een actieve vakantie met het gezin in Hongarije. Het Nationaal park Körös-Maros bestaat uit verschillende gebieden: het Kis-Sárrét-moeras, de Fáspuszta, de Mágor-puszta en het meer Kardoskúti Fehértó. De belangrijkste plaatsen in het park zijn Szarvas en Dévaványa. Bezoek al deze betoverende plekken vanuit je vakantiehuis bij het Körös-Maros Nationaal Park.

vakantiehuis bij het Körös-Maros Nationaal Park

 

Een vogelparadijs en divers plantenrijk – vakantie in de natuur!

De waterrijke habitats van Kardoskút Fehértó White Lake zijn aantrekkelijke gebieden voor veel trekvogels. Zij  komen hier graag om te ontspannen en te rusten. Het Nationaal Park werd opgericht om de perfecte setting voor hun vogels  een welverdiende vakantie aan te bieden. Maar ook jij kunt een heerlijke ontspannen vakantie beleven in het in het Körös-Maros Nationaal Park. Vanuit je vakantiehuis bij het Körös-Maros Nationaal  park maak je de mooiste wandeltochten in dit gebied. Tijdens een wandeltocht kun je onder andere de kraanvogel aanschouwen met zijn lange benen en indrukwekkend lange nek en zeer zeldzame vlinders en motten spotten. Ook groeien hier veel salieplanten, deze behoren tot de meest bedreigde planten in Hongarije. In de gebieden centra  Réhely en Svarvas vind je vele kleine musea, hier word je uitgebreid en uitstekend geïnformeerd over alle flora en fauna die deze omgeving rijk is. Je kunt alles over dit park te voet of met de fiets ervaren vanuit je vakantiehuis bij het Körös-Maros Nationaal park of je kunt je laten rondleiden door een lokale gids.

Wandelroutes

Je vind op het Kígyóspad de meeste dier- en plantensoorten van het grasland. Of neem de route van het Magor poesta pad, hier vind je 500 meter aan  culturele en historische waarde. Ook kun je een route plannen langs de halásztelek punten, die over tien informatieborden beschikken en 3 km aan flora, fauna en culturele geschiedenis van de zuidelijke laaglanden. Fiets vanaf je vakantiehuis nabij het K Körös-Maros Nationaal Park en verken het gebied met een 20 km lange tocht door het Gavonás Szilasok en 17km  door het Atyaszeg Csordajárás Dévaványa. Hier kun je de wondere water werelde zien van het Körös-Maros Nationaal Park. Het mag duidelijk zijn: in het Körös-Maros Nationaal Park kun je een heerlijke actieve vakantie beleven vanuit je vakantiehuis in Hongarije. Ook wanneer je een vakantie bij het Balatonmeer boekt kun je een vakantie temidden van de Hongaarse natuur beleven.

 

Leuke plaatsjes nabij het Nationaal Park Körös-Maros

In de omgeving van het Körös-Maros Nationaal Park  zijn diverse leuke stadjes en dorpjes te vinden. Langs de rivieren Körösök en Maros zijn vele outdoor sport activiteiten te beoefenen en ook vind je hier diverse thermaalbaden voor de nodige ontspanning. Hieronder geven we je drie tips voor leuke plaatsjes nabij het Nationaal Park Körös-Maros!

  • Dévaványa - Het stadje Dévaványa is gelegen in de provincie Békés, op een uur rijden van het Körös-Maros Nationaal Park. Dévaványa is omgeven door groen gebied en herbergt vele gebouwen in de authentieke Hongaarse bouwstijl. Dit stadje is zeker een aanrader voor een vakantie met kinderen in Hongarije. Je vind hier namelijk het Dévaványai Strandfürdő, oftewel een heerlijk buitenzwembad inclusief een groot wedstrijdbad met glijbaan en een kinderbad. Ook zijn er kleinere binnenbaden en een riante speeltuin. 
  • Szarvas - Szarvas is ook gelegen in de provincie Békés, ten noordwesten van het Körös-Maros Nationaal Park.  Vanaf Szarvas breng je gemakkelijk een bezoek aan de Körös-rivier. Om die reden worden er in deze omgeving vele outdoor sport mogelijkheden aangeboden. Boek een kanotrip over de river of ga raften tijdens een actieve vakantie met het hele gezin!  Je kunt ook kiezen voor een onstspannen invulling van je dag: breng een bezoek aan het Thermaal bad in Svarzas vanuit je vakantiehuis bij het Körös-Maros Nationaal park.
  • Makó - Makó is een kleine stad, gelegen in het zuidoosten van Hongarije en op een uur afstand van het Körös-Maros Nationaal Park. In Makó kijk je je ogen uit. In het centrum van de stad vind je namelijk vele prachtige iddylische gebouwen en in het panoramapark Lombkorona Sétány kun je de prachtige natuur met eigen ogen bewonderen vanaf een verhoogd wandelplatform. Dit is ook voor kinderen een ware belevenis! Ze kunnen hier van plateau naar plateau springen en balanceren over touwbruggen. Deze attractie is dan ook zeker een aanrader voor een vakantie met kinderen in Hongarije!