search

Vakantiehuis bij het Mátra gebergte

Matra zijn bergketens, gelegen in het noordelijke deel van Hongarije. Ontdek alles over deze regio en boek jouw vakantiehuis in Hongarije bij het bijzondere Mátra gebergte! Het is een geweldige kans om deze pittoreske en fascinerende bergen te verkennen. Het Matra-gebergte is niet alleen mooi, natuurlijk landschap en verbazingwekkende flora en fauna. In deze regio vindt u ook veel steden en dorpen, waarvan de meeste hun unieke klimaat en traditie behouden. met een vakantiehuis in het Matra gebergte krijg je de kans om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen. 

vakantiehuis in Mátra/Bükk

 

Wat maakt het Mátra gebergte bijzonder?

Door de hoge ligging heb je op diverse plekken een prachtig uitzicht. Wandel door de pittoreske dorpjes en proef van de lokale gerechten in een plaatselijk café of restaurant. Denk je aan Hongarije, dan denk je aan goulash, dus die zal ook in deze regio op de kaart staan. Als je een wijnliefhebber bent, rijd dan naar de zuidelijke helling van het Mátra-gebergte. Hier liggen de belangrijke wijnbouwgebieden. Kies je favoriete fles uit en trek deze ’s avond open in je vakantiehuis in Mátra/Bükk waar je genietend van een goed glas wijn terugkijkt op de voorbije dag en plannen maakt voor de komende dagen.

 

Waar ligt het Matra gebergte in Hongarije?

De Mátra verbindt de Cserhat (regio Boedapest – Donauknie) en het Bükkgebegte (regio Eger-Tokaj). Het gebied ligt zo’n 750 meter boven zeeniveau en is ontstaan vanuit vulkanische activiteiten.  In het begin van de vorige eeuw raakte Hongarije één van haar hoogste bergen kwijt (liggen nu in het zuiden van Slowakije).  Het is een geliefd vakantieoord. Dus als je een vakantiehuis in Hongarije zoekt dan is deze regio zeker een aanrader. Er heerst een gunstig klimaat met veel zon in een mooie omgeving die je in alle jaargetijden een aangename vakantie kan bieden. 

 

Wat te doen bij je vakantiehuis bij het Mátra gebergte

1. De zoutheuvel van Egerszalok

Dit is een openlucht thermaalbad, dat ook wel Zoutheuvel genoemd wordt. Het ligt in het noordoosten, op een paar kilometer van Eger. Het water, dat geneeskrachtig is, komt uit het vulkanische Mátragebergte.

2. Concentratiekamp Recsk

Dit vernietigingskamp was in gebruik van 1950 tot 1953, tijdens de Bosjewistische Rode Dictatuur. De vijanden van dit regime moesten onder erbarmelijke omstandigheden werken in dit kamp, hoog in de bergen. Misschien niet de meest vrolijke trip tijdens een vakantie in Hongarije, maar wel één met een stukje Oostblok-geschiedenis.

3. Het roverskasteel in Kisnána

Dit kasteel is in de 11e of 12e eeuw gebouwd. Vanaf de kasteeltoren heb je een prachtig uitzicht over het dorpje Kisnána, een klein dorp gelegen rechtsboven Gyöngös.

4. Maak trips naar de diverse dorpjes en steden

Breng een bezoek aan de stad Gyöngös. Van afstand ziet het er niet aantrekkelijk uit en als je niet beter weet zou je het links laten liggen, maar het is een prachtig startpunt voor een trip door de regio. Ook het koetsenmuseum in het dorp Palóc is de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast is er voor paardenliefhebbers een hele mooie manege. Kortom vanuit je vakantiehuis in Mátra/Bükk zijn er vele mooie dorpjes en steden te bezoeken. 

5. Ontdek de prachtige natuur 

Het Matra gebergte beschikt over een prachtige natuur. De bergen van de Mátra zijn flink bebost en door het gebied lopen prachtige wandelroutes. Voor een wandelvakantie in Hongarije zit je dus goed in dit gebied. Ook voor mountainbikers biedt het gebied volop mogelijkheden. Er zijn diverse trials uitgezet waar liefhebbers van het mountainbiken zich naar hartenlust kunnen uitleven. Zowel voor sportievelingen als voor liefhebbers van natuur is het boeken van een vakantiehuis bij het Matra gebergte dus zeker aan te raden.