search

Vakantiehuis bij het Neusiedler meer

Het fascinerende Neusiedler meer vormt gedeeltelijk de grens tussen Hongarije en Oostenrijk en is een zeer populaire bestemming onder vakantiegangers. Hoewel het grootste deel van het meer zelf in Oostenrijk ligt, ligt er ook een stuk in Hongarije. Neusiedler meer ligt in het noordwestelijke deel van Hongarije en in de omgeving zijn er tal van prachtige natuur om te ontdekken, maar ook verschillende steden vanaf je vakantiehuis bij het Neusiedler meer. 

Neusidler meer

 

Waar ligt het Neusiedler meer  in Hongarije?

Het Neusiedler meer ligt op de grens van Oostenrijk en Hongarije. Als je een vakantiehuis bij het Neusiedler meer boekt kun je aan beide landen een bezoek brengen.  De oppervlakte van het meer is ongeveer 315km waarvan het kleinste deel (75 km2) in Hongarije ligt. Het meer is gemiddeld zo’n één meter diep. Het diepste punt ligt op nog geen twee meter. De bekken van het meer, de Seewinkel, is afgesneden door een lange zandwal en staat in de zomer volledig droog. Door dat het meer ondiep is, is het ook zeker geschikt voor een vakantie met kinderen in Hongarije.

 

Flora en fauna in Hongarije op z’n mooist

Dit afwisselende meer, met diverse omliggende dorpjes is gelegen in één van de zonnigste gebieden van de regio. Het is een groot watersportgebied en er is hier veel  unieke flora en fauna te vinden. Met een geschiedenis die roemrucht is en een cultuur die hoogstaand is biedt het Neusiedler meer een perfecte basis voor een vakantie in Hongarije of Oostenrijk. In de dorpjes rondom het meer is, zeker in de zomerperiode, van alles te beleven. Je kunt je hier alleen met watersporten een hele mooie vakantie beleven, maar het is dan eigenlijk zonde dat je de rest links laat liggen.

In de omgeving van je vakantiehuis bij het Neusiedler meer kun je een prachtige natuur ontdekken. Het meer is afwisselend. Door de hoeveelheid regenval kan het waterniveau nog al verschillen, maar helemaal droogstaan doet het eigenlijk niet. Dit is bijna honderdvijftig jaar geleden voor het laatst gebeurd. Beide landen rondom het meer, Hongarije en Oostenrijk, hebben het gebied uitgeroepen tot nationaal park en sinds 2001 is het geheel opgenomen in de Werelderfgoedlijst als cultuurlandschap.

 

Maak trips naar de diverse dorpjes en steden

Rondom het Neusiedler meer vind je talloze dorpjes. Het ene dorp richt zich meer op toerisme dan het ander, het is maar net wat je zoekt. Het dorpje Rust bijvoorbeeld, heeft een prachtig historisch centrum en een rijke geschiedenis van wijnbouw. Bad Sauerbrunn had in het verleden een aantrekkingskracht vanwege het heilzame water. Eigenlijk is dat vandaag de dag nog steeds zo. Ook Eisenstadt, de hoofdstad van Burgenland (Oostenrijk) is de moeite waard om te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Hongarije of Oostenrijk. Het heeft een aantal imposante bouwwerken en bezienswaardigheden. Vanuit je Vakantiehuis bij het Neusiedler meer ontdek je deze prachtige plekken helemaal op je eigen tempo!

Stad bij Neusiedler meer

 

Tips voor activiteiten bij het Neusiedler meer

1. Wijnbouwgebied - Vanuit Hongarije moet je er even de grens voor over gaan, maar als je liefhebber bent van wijn dan is het een aanrader om naar Burgenland te gaan. Het Neusiedler meer ligt in het Burgenland en dit is één van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Oostenrijk. Speciaal toch, om ’s avonds in je vakantiehuis in Hongarije een Oostenrijkse wijn te drinken?

2. Watersport - In de zomer kun je in het meer zwemmen, surfen en zeilen. In de winter, als het water bevroren is, biedt het een perfect toneel voor schaatsliefhebbers.

3. Natuur - Het gebied is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als natuurliefhebber kijk je je ogen uit met de unieke flora en fauna.