search

Vakantiehuis in Tata – schilderachtig Hongarije

Tata ligt in de provincie Komárom-Esztergom, in het noorden van Hongarije, grenzend aan Slowakije. De provincie heeft, naast Tata, nog enkele andere interessante steden zoals Tatabánya en Esztergom. Hoewel Tata met zijn 24.000 inwoners geen grote stad kan worden genoemd, zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden.  Een vakantiehuis in Tata is de perfecte utivalsbasis. 

Tata meer

 

Waar ligt Tata in Hongarije ?

De plaats Tata ligt ongeveer 70 km ten westen van Boedapest. Het wordt ook wel stad van het water genoemd, vanwege de vele meren, bronwaters en beekjes. De stad is gebouwd rondom twee meren, het Öre meer en het Cseke meer. De omgeving van de stad is bosrijk en heuvelachtig te noemen. De natuur rondom de meren is beschermd gebied, vanwege de aanwezigheid van de rijke flora en fauna. Je kunt dan ook een veelzijdige vakantie in de natuur beleven in de stad Tata.  Daarnaast is de regio rijk aan historie, sportfaciliteiten, schilderachtige plaatsen, mooie natuur en diverse horeca gelegenhden. Je kunt van al dit moois genieten vanuit je vakantiehuis in Tata.

 

Herbeleef de historie van Tata met een museum

Aan de rand van het Öre meer vind je statige herenhuizen uit de Renaissance tijd. Eén van de huizen is tegenwoordig museum Kuny Domokos. Hier kun je vondsten uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen terugvinden. Het museum is oorspronkelijk gebouwd in de 15e eeuw als jachthuis. Dit museum is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie met kinderen in Hongarije.

Ook het geologische openluchtmuseum van Golgotha Hill is erg leuk om te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Tata. Het museum heeft een open steengroeve en hier kun je verschillende steencollecties ontdekken. Ook vind je hier nieuwe ontdekkingen op het gebied van allerlei soorten mineralen.

Het Német Nemzetiségi museum is van origine een Duits museum, en laat de verschillen van culturen van de etnische minderheden van Hongarije zien. Zoals je leest is er in Tata en omgeving van alles te beleven op cultuurhistorisch gebied, ontdek deze bijzondere plekken vanuit je vakantiehuis.

Tata

 

Maak een fietstocht vanuit je vakantiehuis in Tata

Het Öre meer is een eeuwenoude kreek die tijdens de middeleeuwen gebruikt werd voor het kweken van vis. Uiteindelijk werd dit meer uitgeroepen tot een natuurreservaat en wordt het gezien als bezienswaardigheid. Tijdens de zomermaanden kun je met de veerboot van het kasteel naar de oever van de stad en vice versa. In en om het meer zijn verschillende watersportactiviteiten en excursies te doen. Daarnaast kan het erg leuk zijn om te wandelen rondom het Öre Meer. Plan een wandelvakantie met het hele gezin vanuit je vakantiehuis in Tata en beleef samen een actieve vakantie in de natuur! Wil je ook graag de hond meenemen op vakantie? Dat kan! Bekijk hiervoor ons aanbod van huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Hongarije.

 

Breng een bezoek aan de stad Tata!

In de Middeleeuwen werd de stad Tata nog Vody stad genoemd, vanwege de vele meren en bronnen. Tijdens de Middeleeuwen was dit een populaire badplaats van de koninklijke familie. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is het middeleeuws kasteel van Tata. Dit is gebouwd rond 1400 en deed dienst als zomerresidentie van de Hongaarse koningin.

Tegenwoordig is het open voor bezoekers en kun je er genieten van de prachtige uitzichten op het Öre meer. Tijdens de 18e eeuw vestigde baron Eszterházy zich in de stad Tata en regeerde hij vanuit daar over het familielandgoed. Hier vindt je de geschiedenis van de barokke stadskern, als ook de grote kerk, diverse kastelen en de kloktoren.Vanuit je vakantiehuis in Tata breng je gemakkelijk een bezoek aan deze indrukwekkende historische stad.

 

Ontdek de grotten en rotsen nabij de stad Tata

Dichtbij de stad Tata ligt Vertes, een historisch gebied met veel cultureel en economisch belang. Hier zijn ook grotten waarin er sporen gevonden werden van prehistorische paarden van ongeveer 10 miljoen jaar geleden en zo ook menselijke botten van 50.000 jaar oud. Vertes is een beschermd gebied. Je vind hier romantische ruïnes van het kasteel op een rotsachtige heuvel en de vele pittoreske valleien. De mooiste planten groeien in de Vallei Fani en op de weide in Irtás gedijen prairie grassen.Sommige rotsformaties zijn opvallende ruïnes. De drie kilometer lange geologische en botanische natuurpaden door de bergen zorgen ervoor dat je een prachtige tocht kunt maken met bijzondere schilderachtige vergezichten. Maak een prachtige wandeltocht vanuit je vakantiehuis in Tata om deze bijzondere grotten zelf te ontdekken!