search

Vakantiehuis aan het Tiszameer

Als men aan het Tiszameer denkt, dan denkt men aan fluweelzacht water, met ruime baaien, dode rivierarmen en kleine eilandjes. Het Tiszameer is geen natuurlijk meer, maar is ontstaan als stuwmeer in de rivier Tisza. Een vakantiehuis aan het Tiszameer is ideaal om de omliggende natuur en omgeving te ontdekken.

Tiszameer

 

Natuurbescherming aan het Tiszameer

Met 127 km2 bieden het meer en omgeving een veilig onderkomen aan bedreigde dier- en plantensoorten. Zo heeft de bever zich in dit gebied gevestigd, en in het water zwemmen meer dan vijftig verschillende soorten vissen. Hier ligt ook het grootste veld waterlelies van Europa. Het noordoostelijke deel van het meer maakt deel uit van het nationale park Hortobágy. Hier is een vogelreservaat gevestigd, waarin ongeveer 200 vogelsoorten - zoals de zilverreiger en de wilde gans - een veilig onderkomen hebben gevonden. Dit gebied is van tijd tot tijd gesloten en door de UNESCO als cultuurlandschap onder de bescherming van het werelderfgoed gesteld. Buiten de broedtijd zijn sommige gebieden, alleen per boot, te bezoeken.

In het midden van het meer bevindt zich het zogenaamde Poroszlóer-bekken, dat eveneens onder natuurbescherming valt. Het is toegankelijk voor bezoekers. Het staat bekend als hengelparadijs. Vooral roofvissen bijten hier goed.

 

Ideaal voor watersporters en cultuurliefhebbers

De Abádszalóker-baai in het zuiden van het meer is een paradijs voor watersporters. Of het nu zeilen, surfen of jetski is – hier is bijna alles mogelijk en toegestaan. Het water warmt snel op en er liggen talrijke goed ontwikkelde badstranden, zoals in Abádszalók met zijn grote waterglijbaan.

Een van de meest geliefde vakantieplaatsen aan het Tiszameer is Tiszafüred. Van hieruit kan men veel ondernemen, van vaartochten tot een bezoek aan de thermaal bronnen of een excursie naar het eerste museumdorp van het land. In kleine nederzettingen zoals Borsodivánka, Négyes, Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Árokto, Tiszacsege en Egyek is veel bewaard in de oorspronkelijke staat, waardoor een vakantieverblijf mogelijk is ver van alle drukte.

 

Jouw vakantiehuis aan het Tiszameer

Een vakantiehuis in Hongarije in de buurt van het Tiszameer is een ideaal beginpunt voor jouw vakantie! Voor liefhebbers van de zee is het meer Tisza een waar paradijs en biedt een vakantie direct aan het meer om gemakkelijk naar vele rustige visplekken te komen. Huur een eenvoudige chalet met een prachtig uitzicht op het meer of ontspan in een vakantiehuis na een dagje wandelen.