search

Vakantiehuizen aan het Velence-meer

Halverwege Boedapest en het Balaton-meer bevindt zich het diepste meer van Europa, het Velence-meer. Het water warmt snel op; de gemiddelde temperatuur komt op zo’n 22 tot 24 graden, vaak zelfs 27 graden. Het Velence-meer dankt de naam ‘Meer van de Zon’ aan de ongeveer 2050 uren zon per jaar. De Romeinen wisten de voordelen van dit meer al op waarde te schatten en kwamen hierheen. De chemische samenstelling van het water heeft een genezende werking voor reumatische kwalen, ontsteking van ledematen en gebrek aan eetlust.

Geniet van je vakantie in Hongarije in je vakantiehuis aan het Velence-meer

 

Geniet van de natuur vanuit je vakantiehuis aan het Velence-meer

Aan de noordzijde van het meer strekt zich het beboste, middelhoge Velence-gebergte uit, aan de zuidzijde is het begrensd door de vruchtbare Mezöföld-vallei. Het Velence-gebergte geldt als het oudste gebergte van het land en bestaat uit graniet, löss, kwarts en andesiet. Wandelaars komen hier graag terug.In dit landschap zijn drie elementen verenigd: het grote wateroppervlak, het gebergte en het dal. Een compleet en afwisselend geheel.

 

Waarom is het Velence-meer zo populair?

Het Velence-meer is een van de meest geliefde reisdoelen van Hongarije, niet alleen voor badgasten en hengelaars. Ondanks de diepte beschikt het meer ook over vlakke, ondiepe plaatsen aan de oeverkant. Het is daardoor geschikt voor families met kleine kinderen.

Agárd is de populairste badplaats aan het meer. In Agárd kunt u verscheidene watersporten, onder meer zeilen en surfen, kunt beoefenen. Huur een vakantiehuis in Hongarije in de buurt van het Velence-meer en beleef zowel natuur, sport als ontspanning.