search

Vakantiehuis aan het Velencemeer

Halverwege Boedapest en het Balatonmeer bevindt zich het diepste meer van Europa, het Velence-meer. Het water warmt snel op; de gemiddelde temperatuur komt op zo’n 22 tot 24 graden, vaak zelfs 27 graden. Het Velence-meer dankt de naam ‘Meer van de Zon’ aan de ongeveer 2050 uren zon per jaar. Breng je volgende zelfstandige vakantie door in onze accommodatie in Hongarije aan het Velencemeer en ontdek zelf waarom het populair is bij zowel toeristen als de lokale bevolking. 

Geniet van je vakantie in Hongarije in je vakantiehuis aan het Velence-meer

 

Geniet van de natuur vanuit je vakantiehuis aan het Velencemeer

Aan de noordzijde van het meer strekt zich het beboste, middelhoge Velence-gebergte uit, aan de zuidzijde is het begrensd door de vruchtbare Mezöföld-vallei. Het Velencegebergte geldt als het oudste gebergte van het land en bestaat uit graniet, löss, kwarts en andesiet. Wandelaars komen hier graag terug. In dit landschap zijn drie elementen verenigd: het grote wateroppervlak, het gebergte en het dal. Het Velencemeer is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Hongarije, niet alleen voor zwemliefhebbers, maar ook voor vissers. 

 

Waarom is het Velencemeer zo populair?

Het Velencemeer is een van de meest geliefde reisdoelen van Hongarije, niet alleen voor badgasten en hengelaars. Ondanks de diepte beschikt het meer ook over vlakke, ondiepe plaatsen aan de oeverkant. Het is daardoor geschikt voor families met kleine kinderen.