search

Vakantiehuis aan het Velencemeer

Halverwege Boedapest en het Balatonmeer bevindt zich het diepste meer van Europa, het Velence-meer. Het water warmt snel op; de gemiddelde temperatuur komt op zo’n 22 tot 24 graden, vaak zelfs 27 graden. Het Velence-meer dankt de naam ‘Meer van de Zon’ aan de ongeveer 2050 uren zon per jaar. Breng je volgende zelfstandige vakantie door in een vakantiehuis aan het Velencemeer en ontdek zelf waarom het populair is bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

Geniet van je vakantie in Hongarije in je vakantiehuis aan het Velence-meer

 

Bezoek aan de stad Velence

Hett kleine familiestadje Velence is schilderachtig gelegen aan de oostelijke oever van het meer en vormt met de wijk Kapolnasyek een gemeenschap die zich uitstrekt tot  Gardony aan de zuidelijke kust. Hier komen vooral veel toeristen uit de hoofdstad, omdat een goede bereikbaarheid en locatie en weinig drukte ten opzichte van het Balatonmeer voor zich spreken. Voeg daarbij de prachtige omgeving aan het bijna 11 km lange meer, dat wordt gekenmerkt door een groen achterland met de Velence-bergen.


Wat te doen?

In aanvulling op tal van winkels, cafes en schilderachtige restaurants, bevinden zich aan het meer rustige strand gedeelten voor zonaanbidders en gezinnen met kinderen, maar ook drukke stranden. Er zijn surfplanken en zeil- en roeiboten te huur. Er zijn tal van wandel- en fietspaden rond het meer, met tal van uitkijkpunten over het water. In Gardony is de toeristische infrastructuur aanzienlijk uitgebreid. Naast een thermaal zwembad zijn er verschillende gratis stranden en strandresorts geopend, waar 's avonds in het hoogseizoen openluchtconcerten plaatsvinden. Een minigolfbaan, tennisbanen en een manege zijn beschikbaar voor gasten van het Velencemeer.

 

Geniet van de natuur

Aan de noordzijde van het meer strekt zich het beboste, middelhoge Velence-gebergte uit, aan de zuidzijde is het begrensd door de vruchtbare Mezöföld-vallei. Het Velencegebergte geldt als het oudste gebergte van het land en bestaat uit graniet, löss, kwarts en andesiet. Wandelaars komen hier graag terug. In dit landschap zijn drie elementen verenigd: het grote wateroppervlak, het gebergte en het dal. Het Velencemeer is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Hongarije, niet alleen voor zwemliefhebbers, maar ook voor vissers. 

 

Waarom is het Velencemeer zo populair?

Het Velencemeer is een van de meest geliefde reisdoelen van Hongarije, niet alleen voor badgasten en hengelaars. Ondanks de diepte beschikt het meer ook over vlakke, ondiepe plaatsen aan de oeverkant. Het is daardoor geschikt voor families met kleine kinderen. Een vakantiewoning aan het Velencemeer is de perfecte manier om hier een ontspannende en interessante vakantie door te brengen. Zeker als je een groot gezin hebt, biedt een ruim appartement of vakantiehuis in Hongarije aan het Velence meer uitkomst, zodat iedereen voldoende ruimte heeft en je vrij en flexibel je vakantie kunt regelen!