search

Vakantiehuis in Zalakaros

Er zijn veel kleine stadjes in Hongarije met veel charme en Zalakaros is daar een van. Het is een stadje met minder dan 2000 inwoners dat bekend staat om zijn thermale baden. Het is een spaparadijs voor liefhebbers van ontspanning en rust op vakantie. Aan de andere kant is er veel belangstelling van natuurliefhebbers, omdat het gebieden buffels en vogelreservaten heeft. Met een vakantiehuis in Zalakaros ervaar je de omgeving het best.

 

Ideaal voor natuurliefhebbers

Voor rustzoekers is een vakantie in een vakantiehuis in Hongarije in de omgeving van Zalakaros bijzonder interessant. Al aan het eind van de 19e eeuw was dit gebied beroemd vanwege haar onvergelijkbare vogelwereld, die ook na de drooglegging van het moeras in de twintiger jaren van de vorige eeuw in stand is gebleven. De bijzondere dieren- en plantenwereld lokt tot lange wandeltochten. De drassige en moerasachtige rietgebieden langs de oevers bieden tienduizenden vogels een nestplaats. Onder hen zijn de reiger, bijeneter en aalscholver ruim vertegenwoordigd. Voor ornithologen een waar paradijs. De beste observatieposten vindt men op de eilanden Pap-sziget en Kányavári-sziget. Het gebied zelf is beschermd natuurgebied en kan alleen in groepen onder begeleiding en met toestemming worden bezichtigd.

 

Wellness-vakantie in Zalakaros

Ten zuiden van Kis-Balaton ligt de stad Zalakaros, bekend om zijn hete heilbaden. Het bijna kokende water borrelt hier op van 2.300 m. diepte. Het plaatselijke kuuroord met 21 baden en een groot zwempark maakt gebruik van dit water, waar patiënten verlichting en genezing vinden. De baden hebben hun heilzame werking bewezen voor verschillende kwalen, zoals aandoeningen aan de ledematen of het zenuwstelsel. Maar ook gezonde mensen waarderen de weldadige werking van het water. Een vakantiehuis in Zalakaros in Hongarije is het beste uitgangspunt voor een rustige en ontspannen vakantie in de natuur.

 

Jouw vakantiewoning in Zalakaros

Vanuit het vakantiehuis in Zalakaros ben je dicht bij alle geweldige bezienswaardigheden in de omgeving en hebt u toegang tot de prachtige natuurgebieden van Kis-Balaton. Het vakantiehuis is altijd het ideale startpunt voor een rustige en ontspannen vakantie in Hongarije. Gebruik het vakantiehuis of appartement in Zalakaros als je uitvalsbasis en plan vanaf hier wat u wilt ervaren, niet het moment waarop het tijd is om volledig te ontspannen en gewoon van je vakantie te genieten.