search

Vakantiehuizen aan Kis-Balaton

Het 22 km lange en maximaal 4 km brede meer ligt zuidwestelijk van het Balatonmeer en heeft als uitgebreid in Europa een unieke waarde als samenhangend water-leefgebied.

 

Het rustige Kis-Balaton

Voor rustzoekers is een vakantie in een vakantiehuis in Hongarije in de omgeving van Kis-Balaton (het ‘kleine Balaton’) bijzonder interessant. Al aan het eind van de 19e eeuw was dit gebied beroemd vanwege haar onvergelijkbare vogelwereld, die ook na de drooglegging van het moeras in de twintiger jaren van de vorige eeuw in stand is gebleven. De bijzondere dieren- en plantenwereld lokt tot lange wandeltochten. De drassige en moerasachtige rietgebieden langs de oevers bieden tienduizenden vogels een nestplaats. Onder hen zijn de reiger, bijeneter en aalscholver ruim vertegenwoordigd. Voor ornithologen een waar paradijs. De beste observatieposten vindt men op de eilanden Pap-sziget en Kányavári-sziget. Het gebied zelf is beschermd natuurgebied en kan alleen in groepen onder begeleiding en met toestemming worden bezichtigd.

 

Zalakaros

Ten zuiden van Kis-Balaton ligt de stad Zalakaros, bekend om zijn hete heilbaden. Het bijna kokende water borrelt hier op van 2.300 m. diepte. Het plaatselijke kuuroord met 21 baden en een groot zwempark maakt gebruik van dit water, waar patiënten verlichting en genezing vinden. De baden hebben hun heilzame werking bewezen voor verschillende kwalen, zoals aandoeningen aan de ledematen of het zenuwstelsel. Maar ook gezonde mensen waarderen de weldadige werking van het water. Een vakantiehuis in Kis-Balaton in Hongarije is het beste uitgangspunt voor een rustige en ontspannen vakantie in de natuur.

Ontspannen in Zalakaros in een vakantiehuis

 

Jouw vakantiewoning in Kis-Balaton-Zalakaros

Vanuit het vakantiehuis in Zalakaros ben je dicht bij alle geweldige bezienswaardigheden in de omgeving en hebt u toegang tot de prachtige natuurgebieden van Kis-Balaton. Geniet van de oevergebieden van Kis-balaton of de heilbaden van Zalakaros. Het vakantiehuis is altijd het ideale startpunt voor een rustige en ontspannen vakantie in Hongarije. Gebruik het vakantiehuis of appartement in Zalakaros als uw uitvalsbasis en plan vanaf hier wat u wilt ervaren, niet het moment waarop het tijd is om volledig te ontspannen en gewoon van uw vakantie te genieten.