Vakantie in Noord-IJsland

Het noorden herbergt een fascinerend spectrum van attracties, van wit en glad tot ongelooflijk fraai en bizar. De meeste plaatsen liggen in beschutte baaien en zijn zomers spectaculair, wanneer de Middernachtszon aan de noordelijke hemel staat. Hier liggen goede wintersportoorden, zijn veel wilde dieren te observeren en vindt u een prachtige natuur die de fantasie prikkelt. Vanuit een vakantiehuis in IJsland geniet je al snel van de omgeving!

 

Het mooie Akureyri op IJsland

Akureyri ligt op slechts drie kwartier vliegen of vijf uur met de auto van Reykjavik, het is het centrum van deze provincie en het startpunt voor expedities in de natuur. Het is ook een stad voor familievriendelijke uitstapjes, de service is uitstekend en het hele jaar door is er wel iets te beleven. Akureyri werd onlangs tot beste wintersportplaats van het land verkozen, de loipes behoren tot de beste van het land en overal bestaat de mogelijkheid tot sneeuwscooteren, paardrijden, ijsvissen en meer.

Het Mývatn meer, een paradijs voor ornithologen, ligt op een uur autorijden naar het oosten. Hier is een grotere plaats ontstaan. De fascinerende lavasculpturen zijn gemaakt door de natuur en de geothermische velden voeren alle kleuren van de regenboog. Verder in het oosten ligt het nationale natuurpark Jökulsárgljúfur, dat u zeker gezien moet hebben. Daar bevindt zich een ellenlang ravijn met Dettifoss, de waterrijkste waterval van Europa. In de Skjálfandi baai ligt de plaats Húsavík, bekend van haar mogelijkheid om walvissen te zien.

Vakantie in Noord-IJsland:

Bezoek het meest noordelijke punt van IJsland

De provincie  Skagafjörður is bekend om de groene dalen, maar ook de enorme gletsjers die van de bergen afhangen. Het is een uitstekende omgeving voor rivierrafting.  Skagafjörður is ook het mekka van de paardensport en vele oude gebouwen stammen nog uit de tijd van de sagen. De Húnaflói baai is uitermate geschikt om zeehonden in hun natuurlijke omgeving te observeren.

Grímsey is het noordelijkste punt van IJsland en ligt al binnen de poolcirkel. Hier wonen amper honderd mensen, maar wel miljoenen vogels. Iedereen die het dorp bezoekt ontvangt een certificaat als bewijs dat men de poolgrens heeft gepasseerd.