Vakantie in Oost-IJsland

Het oostelijke deel van IJsland is bijzonder afwisselend en representeert een groot deel van de totale oppervlakte. Dat maakt een vakantie in Oost-IJsland zo bijzonder! De kust en "fjälls" zijn zeer gekloofd, landinwaarts wisselen de glooiende vlaktes in Hérað en het ruige gletsjerachtige hoogland elkaar af. Aan de prachtige kust in het zuidoosten bepaalt de gletsjer Vatnajökull het beeld. Dit is de grootste gletsjer van Europa. Tijdens je vakantie in een vakantiehuis in IJsland is er dus genoeg te doen.

 

Actieve vakantie in Oost-IJsland

In het uitgestrekte wandelparadijs op het oostelijke deel van IJsland vindt u een overvloed aan contrasten: "fjälls", dalen, wildernis, bossen (Hallormsstaðaskógur is het grootste van het land), gletsjers en veel rotswanden. Het hele gebied wordt door een netwerk van gemarkeerde wandelroutes met elkaar verbonden van noord naar zuid, op een zodanige wijze dat de bezoeker de pracht van de omgeving als bovennatuurlijk ervaart. Een sage vertelt dat Borgarfjörður eystri de belangrijkste elfenkolonie van IJsland is, Fáskrúðsfjörður het thuis van tovenaars is en dat in Fáskrúðsfjörður spoken rondwaren. In de rivier Lagarfljót is zelfs een reus gesignaleerd. Vanuit Egilsstaðir varen daar rondvaartboten naartoe. Dan kunt u zich er zelf van overtuigen, mits u moedig genoeg bent.

Actieve vakantie in Oost-IJsland

 

Bezoek de oostelijke eilanden van IJsland

De plaatsen in het oosten zijn van latere oorsprong, uitgezonderd Seyðisfjörður, dat bekend staat om de oude huizen. Daar worden de gasten welkom geheten als ze met het autoveer aankomen vanuit Europa. Höfn, de andere grote havenstad, is het startpunt van uitstapjes naar de nabijgelegen gletsjer, te voet, in een terreinauto, op een sneeuwscooter of de langlaufski’s. Een andere populaire attractie ligt aan de rand van de gletsjer, namelijk de gletsjerlagune Jökulsárlón. Hier kan men met de boot tussen de majestueuze ijsbergen door varen, een grandioos fenomeen dat u niet mag missen. Rondvaartboten varen ook naar het onbewoonde vogeleiland Papey.

 

Maak een reis naar het nationale park Skaftafell

Het nationale natuurpark Skaftafell overtreft alle contrasten, hier wisselen groene, bosrijke gebieden, de zwarte rotspartijen en de stralend witte gletsjers elkaar af. Het park is gelegen onder de hoogste berg, Hvannadalshnjúkur (2.119 m). Lónsöræfi is een iets meer verborgen schat, het ligt terzijde van de hoofdroute en zijn beroemd vanwege de adembenemende "fjälls".