Vakantie in West-IJsland

Via een 7 km lange tunnel onder het fjord Hvalfjörður door kan men vanuit Reykjavik het westen van IJsland bereiken. Dat wordt gedomineerd door lavavelden, geothermische activiteiten en veel historie. Hier zijn bossen en uitstekende visstekken te vinden en van Langjökull heeft men een wonderschoon uitzicht over een indrukwekkend landschap. Met een vakantiehuis in IJsland geniet je al snel van de prachtige natuur!

Vakantie in West-Ijsland

 

Spannende tochten rond IJsland

Bezoek bijvoorbeeld Hraunfossar, waar cascaden van water in een brede gordel over de rotswanden en de laaggroeiende berken stromen, de hoogste waterval van IJsland Glymur (198 m) en Víðgelmir, een van de grootste lavagrotten ter wereld, waar men alleen onder leiding ijsformaties en druipstenen, die van een andere wereld lijken te komen, kan bezichtigen.

Vanuit West-Ijsland komen ook vele beroemde personen uit de IJslandse geschiedenis. In Reykholt staat een centrum toegewijd aan Snorri Sturluson, de beroemdste auteur van IJslandse sagen. In Eiríksstaðir staat een reconstructie van een vikinghuis, van het huis van Erik de Rode (hij vestigde zich later in Groenland) en van de geboorteplaats van Leif de Gelukkige.

 

Authentieke vakantie in West-IJsland

Op het schiereiland Snæfellsnes liggen de gelijknamige gletsjer en het jongste nationale park. De kust van gestolde lava is een vogelparadijs en aan de noordkust bevinden zich meerdere gehuchten. De plaats Ólafsvík is het startpunt voor walvissafaries. Vanuit Stykkishólmur varen boten en veerponten de Breiðafjörður baai in met de talloze eilandjes. Het eiland Flatey, met zijn stijlgetrouwe huizen, was ooit een belangrijk cultureel centrum.

Tijdens de vakantie in West-Ijsland walvissen bekijken