Bezienswaardigheden in Italië

Vraag jij je af welke bezienswaardigheden in Italië je gezien moet hebben? Dan kun je wel wat tips voor een dagje uit tijdens je vakantie gebruiken. Italië biedt vele bijzondere, moderne en historische bezienswaardigheden, die je vanuit de vakantiehuizen eenvoudig kunt bezoeken! Zo is Rome, het openluchtmuseum van Italië, een echte aanrader en is de Ligurië regio van Cinque Terra ook een erg leuke tip om te bezoeken. Ontdek nu welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen tijdens jouw vakantie in Italië.

 

Welke bezienswaardigheden in Italië wil je niet missen?

Italië wordt geroemd om haar rijke cultuur en geschiedenis. Naast het bewonderen van historische architectuur en kunstschatten is er nog veel meer te beleven. Ben je benieuwd geworden? Lees hier dan meer over de belangrijke bezienswaardigheden van dit prachtige land. Wist je dat een vakantie veel voldoening geeft wanneer gezien hebt van de omgeving? Hier geven we je een aantal tips welke je misschien wat ideeën geven voor tijdens jouw vakantie in Italië. Het is belangrijk om een goede afwisseling te maken in het bezoeken van bezienswaardigheden in Italië en het genieten van rust. Dit geeft een fijne beleving tijdens jouw vakantie in Italië. Overdag doe je indrukken op en wanneer je terugkomt in het Italiaanse vakantiehuis ontspan je in eigen tempo en laat je de prikkels van de dag nog eens lekker op je inwerken.

 

Rome - hét openluchtmuseum van Italië

In de regio Lazio, ligt de oude Romeinse stad Rome. Omdat het historische gedeelte van de stad een aaneenschakeling biedt van bezienswaardigheden en oude monumentale gebouwen wordt de stad ook vaak genoemd als ‘een groot openluchtmuseum’. Een bezoek aan Vaticaanstad, de zetel van de Rooms-Katholieke kerk, is een absolute must! Het museum van het Vaticaan en de Sint Pieter Basiliek zijn onderdelen die je zeker niet mag missen! Diverse wijken onderscheiden zich op het gebied van straatbeeld, winkels en horeca. De binnenstad is in de regel goed te bewandelen, maar zeker ook met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereizen. Vanuit een appartement in het centrum of een vakantiehuis in Italië in de omgeving heb je een geweldige basis om deze wereldstad een uitgebreid bezoek te brengen.

 

Etna beklikken op Sicilië: het grote Italiaanse eiland

Rond het eiland van Sicilië is de heldere Middellandse zee prachtig blauw. Dit grootste eiland in de Middellandse zee is een paradijs van cultuur- en natuurliefhebbers. In het oosten van Sicilië vind je de, nog steeds actieve, vulkaan de Etna. Het is mogelijk om een excursie te doen op deze zeer bijzondere plek. Per auto en kabelbaan en zelfs een stukje lopen kan op deze vulkaan. Dit gedeelte van Sicilië biedt nog meer om een leuke combinatie te maken tijdens jouw vakantie op het eiland Sicilië. De kust is prachtig en afwisselend en ook de kleine, historische dorpjes als Toarmina en Messina zijn een bezoek waard, zodat je kunt genieten van prachtige wandelingen en authentieke, culinaire hoogstandjes. Een appartement of vakantiehuis op Sicilië biedt je de mogelijkheid om het eiland in alle rust en vrijheid te ontdekken.

 

Cinque Terre in Italië – zoek het avontuur op!

In Ligurië, een van de noordelijke streken van Italië, vind je een prachtig, helemaal op zichzelf staand stukje kust: Cinque Terre. Loop de route van de Chique Terre vanuit een vakantiehuis of appartement in Ligurië. Verblijf bijvoorbeeld in de buurt van La Spezia of het prachtige Porto Venere. De unieke wandeltocht loopt van dorp naar dorp, Van noord naar zuid zijn dat Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manerola en Riomaggiore.  De wandeling is zeer afwisselend. Je loopt hoog boven zee, passeert kliffen en bosgebieden. Deze dorpen, met idyllische haventjes en een schilderachtig en kleurrijk uiterlijk vormen een van belangrijkste redenen voor een bezoek aan Ligurië. Verken deze prachtige omgeving met als basis een appartement of vakantiehuis in Ligurië.

 

Bezoek aan de kunststeden - Ontdek cultureel Italië 

In Italië is er ontzettend veel te ontdekken op cultureel en historisch gebied. Het bezoeken van een kunststad zal je meenemen naar andere tijden en bieden tevens de gelegenheid een combinatie te maken met culinair genot  en mogelijkheden om te shoppen. Italië biedt Europees gezien misschien wel de meeste inhoud op het gebied van kunst. Onder andere de grootheden Leonardo Da Vinci en Michelangelo hebben er sporen nagelaten, een bezoek aan Roma zal je adem doen stokken. Vanuit een appartement of vakantiehuis in Toscane ontdek je de vrijheid die je hebt wanneer je besluit op ontdekkingsreis te gaan en steden als Rome, Siena, Lucca, Florence en Pisa te bezoeken. Vanuit de drukke steden kom je vervolgens weer helemaal tot rust in je appartement of vakantiehuis in Toscane.

 

Baai van Napoli, Amalfikust

Misschien wel een van de mooiste kusten van Italië is de Amalfikust. Deze zuidwestelijke regio van Italië, Campania, biedt met haar kustlijn een van de mooiste plekken van de regio. Via een hoger gelegen kustweg rijd je van Sorrento naar het 30 kilometer zuidelijker gelegen Salerno, een prachtige havenstad. De uitzichten zullen je positief verrassen, ze zijn spectaculair. Sommige plaatsen lijken op deze route aan de rotsen geplakt te zijn. De Idyllische eilanden Capri en Ischa zijn leuk om te bezoeken. Op Capri vind je prachtige winkels en gezellgheid op het bekend Piazetta. De vakantiehuizen en appartementen in Campania bieden een goede uitvalsbasis voor een fascinerende vakantie in Campania,  Italië.