Bezienswaardigheden in Rome: tips voor je stedentrip!

Reis naar een van de meest aantrekkelijke Italiaanse steden in Europa met een vakantiewoning in hartje Rome. Welke activiteiten kun je in Rome doen? Bekijk de grote hoeveelheid erfgoed, zoals het Colosseum , de basiliek van St. Peter, het Forum Romanum of Fontana di Trevi. De monumenten en pleinen dragen geschiedenis met zich mee en zijn van wereldbelang. Rome is een daarmee eigenlijk een openluchtmuseum! 

 

1) Het Romeinse Colosseum

Dit is het hoofdsymbool van de dichtstbevolkte gemeente in Italië. De indrukwekkende constructie uit de Romeinse tijd voert je terug naar het meest emblematische historische verleden. Het is het amfitheater van grotere dimensie dat in het rijk is gebouwd en werd 500 jaar gebruikt. Ze reconstrueerden veldslagen, gevierde gladiatorengevechten, tentoonstellingen van exotische dieren, enz. Je bezoek aan het Colosseum is essentieel bij je verblijf in je vakantiewoning in Italië.

 

2) Roman Forum

Een ander representatief monument van het oude Rome is het Roman Forum. Het was het marktcentrum waar het openbare, culturele en economische leven elkaar ontmoetten. Het heeft veel aandachtspunten die je kunt bekijken tijdens een aangename wandeling door het forum. Ze benadrukken hun tempels van cultus voor de goden Saturnus en Venus of voor bestuurders als Rómulo.

 

3) Trevifontein

De mooiste fontein in Rome nodigt je uit om de traditie te volgen en een munt in het water te gooien. Het is gebouwd in de Renaissance en verbind drie straten; vandaar de naam. Het ligt aan Piazza di Trevi.

Trevi Fontein in Rome

 

4) Sint-Pietersbasiliek

Op het plein dat zijn naam geeft, bevindt zich het belangrijkste gebouw van het katholicisme, dat momenteel wordt gebruikt voor de liturgieën van de paus in de Heilige Stoel. Met o.a. verschillende prestigieuze architecten bestaat het enorme werk uit een koepel waar je naar toe kunt klimmen om van een spectaculair uitzicht te genieten.

 

5) Musea en Sixtijnse kapel

In het bekende Vaticaanstad - waar de bovengenoemde basiliek is gevestigd - kun je veel meer zien van de verscheidenheid aan musea, galerijen, zalenen, natuurlijk, de indrukwekkende Sixtijnse kapel. Kies een rondleiding in je eigen taal en ga op ontdekking!

vaticaan sstad

 

6) Piazza Navona en Plaza de España

Onder het grote aantal plaatsen dat je kunt zien met je vakantiewoning in Italië, wordt Piazza Navona benadrukt. De Piazza Navona , barokke stijl, ligt nu waar ooit de Romeinen in het stadion van Domitianus hun atletiekwedstrijden gevierd. In de centrale zone rust de Fontana dei Quattro Fiumi met zijn vier standbeelden, evenals twee andere fonteinen van de Moor en Neptune.

Op de Plaza de España verzamelen de meeste toeristen zich voor de locatie en voor de huisvesting van de oorspronkelijke trap. In Via dei Condotti kun je gaan winkelen, terwijl je in Via Frattina en de Babuino paleizen ziet. Bovendien krijgt u via deze laatste weg toegang tot een uitkijkpunt - het terras van de Pincio - na het zien van de obelisk van een ander plein, dat van de Popolo. De verbinding tussen aantrekkelijke punten is een van de meest voordelige kenmerken van de Italiaanse stad.

 

7) Pantheon van Agrippa

Het best bewaarde architecturale werk uit de Romeinse tijd staat op de Piazza della Rotonda. Het bevat een cirkelvormige constructie van gelijke hoogte met zijn diameter en ook ongelooflijke buitenste kolommen die de façade sieren. Binnen zijn de graven van Italiaanse koningen, evenals kunstwerken te vinden.

 

8) Kasteel van Sant'Angelo

Tijdens je verblijf in een vakantiewoning in Rome kun je zelfs kastelen als Sant'Angelo zien . Dit fort ligt aan de rechteroever van de rivier de Tiber en heeft vijf verdiepingen die zijn verbonden door een wenteltrap.

Bezoek het evenals andere monumenten zoals de Catacomben, het Circus Maximus, de Villa Borhese, de Thermen van Caracalla en de markt van Trajanus . De Romeinse stad biedt een oneindig aantal culturele bezienswaardigheden.