Babette bezoekt Riva del Garda en Verona

We starten onze reis in Verona

Veel toeristen die het Gardameer bezoeken plannen ook een tripje aan Verona. Wij kozen hier ook voor en boekten ons vakantiehuis dichtbij het Gardameer en een vliegticket naar Verona. Deze oude stad ligt op een steenworp afstand van het vliegveld. Wij huurden een auto en waren daarom binnen een half uurtje al op het prachtige plein Piazza Bra, waaraan ook het Amfi theater van Verona ligt. Het eerste wat wij daar deden was een heerlijke kop koffie nemen. Aangezien we al om 7 uur ‘s ochtends in het vliegtuig zaten, konden we die goed gebruiken. Heerlijk om op het terras in Verona wakker te worden en de mensen op het plein te bekijken. Zelfs het toiletbezoek is in zo’n etablissement de moeite waard, het heeft allemaal een Venetiaans cachet: veel glans en spiegels.

BabetteRivaDelGarda BabetteRivaDelGarda

Na het terras zochten we Via Mazzini op. In deze straat vind je werkelijk alles wat je hartje begeert op het gebied van shopping. Je loopt over prachtige witte marmeren stoeptegels en alles is even aantrekkelijk en netjes. Al snel bereik je de Piazza del Erbe, ook wel bekend als het ‘hart van de stad’, met leuke kleine vaste marktkraampjes en terrasjes. Deze plek is echter wel een stuk toeristischer dan Piazza Bra, maar nog steeds leuk om langs te lopen. Uiteraard mocht een bezoek aan Casa di Giulietta niet ontbreken: het huis met het prachtige balkonnetje waar Julia haar Romeo riep. Het is er vreselijk druk en een bedevaartsoord voor verliefde stelletjes, maar dat moet je toch even hebben gezien. De muren zijn totaal veranderd in liefdesgrafitti. Elk stelletje uit Italië heeft daar elkaar de liefde op verklaard lijkt het. Het heeft wel wat!

 

Van Verona naar Riva del Garda

Op een kleine anderhalf uur rijden van Verona ligt Riva del Garda: een schattig dorpje aan het Gardameer. Ik had niet heel goed gekeken op de foto’s toen ik het vakantiehuis bij NOVASOL boekte. Ik koos eigenlijk een beetje op gevoel en vond vooral het interieur van het appartement er schattig uitzien. Nou! Dat gevoel was een erg goede keuze geweest… We kwamen aan bij een prachtig burcht/kasteelachtig gebouw waarvan ons vakantiehuisje ooit een koetsiers of tuinmanswoning was. Aan de ene kant kijk je uit op prachtige bergen en het Gardameer en aan de andere kant heb je je eigen privétuin en kijk je uit op het kasteeltje. Het was een heerlijke onderdompeling in Italiaanse historie.

BabetteRivadelGarda BabetteRivaDelGarda

In de omgeving van het vakantiehuis

Als je de voordeur van het vakantiehuis (IVG246) uitstapt, loop je een berg op zo een natuurgebied in waar je af en toe een imker of een wandelaar tegenkomt. Binnen tien minuten waan je je alleen op de wereld… Heerlijk! In de straat vind je ook nog een klein supermarktje. Het centrum ligt 1,9 km verder en heeft meer straatjes en pleintjes dan ik dacht. Helaas viel het weer in juni een beetje tegen, maar toch was de glorie van de rijk aandoende badplaats zichtbaar. In het Museo del Garda zie je wat van die historie: leuk om even mee te pikken op een druilerige dag. Daarnaast zijn hier enorm veel leuke restaurants waar je uit te kijkt over het water. De kleuren van gevels zijn prachtig en zelfs de leegstaande vervallen huizen ogen romantisch. Ik denk dat Riva del Garda een perfecte plek is voor sportievelingen die houden van wandelen en fietsen, zo hebben ze super mooie fiets- en wandelpaden. Het appartement waar ik verbleef is een goede uitvalbasis en perfect in combinatie met mooie wandelingen.

BabetteRivaDelGarda BabetteRivaDelGarda

Terugtrekken in de toeristische streek

Ik had graag nog iets verteld over het plaatsje Simione, dat ook zo erg mooi schijnt te zijn. Echter konden we, zelfs in de stortregen, deze toeristische stad niet bereiken vanwege de enorme drukte. Het blijft een mooie maar daardoor ook populaire regio. Extra fijn om je dan terug te kunnen trekken op je eigen terrasje en te genieten van een prachtige onderhouden tuin als uitzicht. Dan merk je daar helemaal niets van en waan je je even terug in de tijd… Heerlijk.

Bekijk hier alle vakantiehuizen aan het Gardameer.

Liefs, Babette