Roadtrip door Italië

Als je ervoor kiest om op reis te gaan naar Italië, zijn er maar weinig richtlijnen waaraan je moet voldoen, maar het rijden in Italië is heel eenvoudig. Vanuit je vakantiehuis in Italië kun je gebruik maken van je eigen auto; een roadtrip door Italië. Maak uitstapjes in de omgeving en laat je onderdompelen in het prachtige land. NOVASOL heeft zowel vakantiehuizen als vakantieappartementen in Italië van elke mogelijke omvang en in het hele land.

Roadtrip door Italië

 

3 redenen voor een roadtrip door Italië

  • Je hebt alle vrijheid en zit niet vast aan het openbaar vervoer
  • Je bepaalt zelf je route en wat je ziet
  • Je ontdekt meer van Italië in een korte tijd

 

Belangrijke informatie voor je roadtrip door Italië

Snelheidsbeperkingen 

In stedelijke nederzettingen moet je maximaal 50 km per uur rijden, op landwegen tussen 90 en 110 km per uur en op snelwegen meestal 130 km per uur. Op bepaalde 3-sporen snelwegen, rijd 150 km per uur. Houd de bewegwijzering in de gaten, er kunnen afwijkingen zijn.

Milieuzones in Italië

In verschillende grote steden zijn beperkingen of verboden opgelegd aan het rijden in de historische stedelijke gebieden. De gebieden worden herkend op de borden met de tekst - Zona Traffico Limitato. Het rijverbod geldt meestal tussen  8:00 - 18:00 uur De regels verschillen van stad tot stad, dus houd de bewegwijzering in de gaten. Als u een van deze zones binnenrijdt, wordt automatisch een foto van je kentekenplaat gemaakt en ontvang je een boete van minimaal 80 euro naar huis naar je privé-adres.

Snelwegtarief 

Deze kan contant betalen - Als je een bon nodig hebt, moet je dit vragen (Vorrei una ricevuta, per favore). Op veel plaatsen kun je betalen met een creditcard of met vooraf betaalde (Viacard) kaarten die je in bars of tankstations hebt gekocht. Telepass registreert elektronische auto's - zoals de Deense Brobizz.

Parkeren 

Staan er blauwe strepen, dan moet je betalen om te  parkeren. Zijn strepen geel of zwart geel dan geldt er een parkeerverbod.

Veiligheidsgordel

Deze is vereist in de auto; zowel voor als achter. Kinderen jonger dan 3 jaar moeten op een goedgekeurd kinderzitje zitten. Kinderen onder de 12 jaar of kleiner dan 1,5 meter mogen alleen op de voorstoel zitten als ze in een hoge stoel zitten of als de gordel aanpast is aan hun lengte.

Winterbanden

Toegestaan ​​van 15/11 tot 15/3 voor voertuigen van minder dan 3,5 ton. Max. snelheidsweg 120 km / h, weg 90 km / h. Broeken / sneeuwkettingen kunnen worden besteld in de bergen. In de Valle d'Aosta moet de auto worden uitgerust met winterbanden of sneeuwkettingen in de periode 15/10 tot 15/4. De bekendheidslimiet is 0,5.

Algemene informatie

Het is verplicht om een ​​geel veiligheidsvest te gebruiken op snelwegen en snelwegen als het nodig is om naar buiten te gaan en een gevarendriehoek te hebben. Vergeet niet om je rijbewijs en het originele kentekenbewijs mee te nemen. Daarnaast is het raadzaam om de Yellow Health Insurance Card, Green Insurance Card en Red SOS Card mee te nemen.