Paradijselijke Italiaanse stranden en baaien

Sardinië staat bekend om zijn schitterende kusten en paradijselijk baaien. En inderdaad, als je aan de mooiste stranden bij de Middellandse Zee denkt, dan denk je toch meteen aan Sardinië? Sardinië heeft over de 1840 kilometer lange kustlijn wel een strand die bij iemand in de smaak valt. De stranden van dit eiland zijn uitzonderlijk mooi met zijn uitgestrekte zandstranden, kleine kiezelstrandjes en baaien met helder water. Je hoeft dus niet naar de Malediven of Canarische Eilanden te gaan om dat paradijselijke strandgevoel te ervaren. Met een vakantiehuis in Sardinië bereik je de mooiste stranden van Sardinië in no-time.

De mooiste stranden van Sardinië

 

Wat is het mooiste strand van Sardinië?

Sardinië heeft alleen zoveel mooie stranden, dat het erg moeilijk is om ze niet allemaal te bezoeken. Daarom hebben wij er een aantal op een rijtje gezet. Voor spectaculaire stranden is Sardinië echt de bestemming bij uitstek. Witte zandstranden, kiezelstrandjes, ondiep water, hoge kliffen, zandduinen; wie Sardinië zegt, zegt ook strand.

 

1) Pelosa strand

Het strand bij Stintino heet Pelosa, ook wel Spiaggia della Pelos genoemd. Het strand is echt prachtig, maar ook best klein. Hierdoor is het al snel toeristisch en druk. Maar laat je niet ontmoedigen; vertrek vroeg in de ochtend om een plekje te bemachtigen. Als je met je blote voeten door het hagelwitte zand loopt en een verfrissende duik neemt in het water begrijp je waarom dit strand in het noorden van Sardinië een bezoekje waard is. De zeebodem loopt langzaam af, waardoor dit strand ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen.

 

2) Salinedda strand

Het Salinedda strand (Spiaggia della Baia Salinedda) ligt in het Noordoosten van Sardinië. Het strand is 400 meter land en heeft uitzicht op het kleine eiland Isola Ruia en Puntaldia. De mediterrane vegetatie en de rode rotsen geven het begin en het einde van het strand aan.

 

3) Cala Mariolu - De mooiste baai ⭐

Cala Mariolu is een prachtige kleine baai in het oosten van Sardinië te midden van rotsen en heeft een prachtig strand. De baai is alleen te bereiken per boot. En als je aankomst, valt je mond waarschijnlijk open. De rotsen en het felblauwe water van de zee maken het plaatje compleet. Helaas kan het hier best druk zijn in de zomermaanden, terwijl dit strand juist magisch is als het met zo min mogelijk reisgenoten deelt.

 

4) Cala Luna - Magisch strand ⭐

Cala Luna staat bekend om zijn magische, zachte zandstranden. Het is een afgelegen strand in het oosten van Sardinië. Net als de Cala Mariolu is het strand van Cala Luna alleen per boot te bereiken of met een wandeltocht van 4 kilometer. met zo'n mooi strand als beloning is de wandeling de moeite waard. Het paradijselijke strandje wordt omringd door steile kliffen en heeft een aantal kleine grotten die vooral in de zomer voor verkoeling zorgen. Als het niet te druk is, kun je hier perfect snorkelen.

 

5) Orrì strand

Het strand van Orrì wordt gezien als een van de mooiste en vooral schoonste stranden van Sardinië. Het 16 kilometer lange strand heeft fijn, wit zand en azuurblauw water. Ook hier loopt de zeebodem heel rustig af, waardoor je de kinderen moeiteloos mee kunt nemen zonder je zorgen te maken.

 

6) Cala Domestica

Het strand van Cala Domestica ligt verscholen in het zuidwesten van Sardinië. Dit strand wordt omringd door witte kliffen, zandduinen en mediterrane vegetatie.

 

7) Su Giudeu strand

Het strand van Su Giudeu is vooral populair bij surfers, duikers en snorkelaars. Het is een prachtig ruim strand dat langzaam afloopt in zee. Net als op de andere mooie stranden van Sardinië vind  je hier kristalhelder water en fijn zand.

 

8) Rena Bianca strand - Familiestrand

Het strand van Rena Bianca is een echt Italiaans familiestrand. Vanaf dit strand in het noorden van Sardinië zie je op een heldere dag de kliffen van Corsica liggen. Het familiestrand  heeft ondiep water, verschillende restaurants, en beschikking tot parasols en ligbedden. Voor de rust hoef je hier niet per se te komen, wel als je met de kinderen een geweldige middag wilt beleven.

 

9) Piscinas strand

Het strand Spiaggia di Piscinas ligt in het westen van Sardinië en is anders dan andere stranden; de zandduinen zorgen voor dat typische plaatje. Het uitgestrekte strand en de schaduw van de duinen is ideaal voor spelende kinderen.

 

10) Capriccioli strand - Snorkelparadijs

Capriccioli is een prachtig vakantieparadijs aan de Costa Smeralda. Het strand wordt omringd door dennenbossen, olijfbomen en granieten kliffen. Dankzij het ondiepe water is een mooi strand voor gezinnen. Door het heldere water leent Capriccioli zich perfect voor watersporten, zoals snorkelen.

 

11) Is Arutas strand - Pastelkleurig zand ⭐

Het strand Is Arutas is een wederom een gaaf strand met extreem helder water. Het zand is hier echter vrij uniek; het bestaat uit grote witte of kleurrijke korrels. Het strand Is Arutas is dan ook beschermd gebied, omdat het bijna volledig uit witte kwarts bestaat.

 

12) Cala Spinosa - Schildpadden spotten

Cala Spinosa is een strand op het schiereiland Capo Testa. Het strand van Cala Spinosa is een mooi, smal strand dat tussen de kliffen slingert. Vooral duikers vinden die een spectaculaire baai, want met wat geluk spot je hier een schildpad.

 

13) Capo Coda Cavallo strand - Het mooiste strand ⭐

Capo Coda Cavallo, ook wel Kaap Paardenstaart genoemd, staat met stip op nummer één. Je hebt een geweldig uitzicht over het Tavolara-gebergte, de zee is helder blauw en er is wit korrelzand. 

 

14) Villasimius strand 

Met de houden ligbedden en rieten parasols waan je je bijna in het Caraïbische gebied. Villasimius is een schiereiland van Sardinië, wat ook betekent dat men aan twee kanten op het schiereiland zee heeft.

 

15) Cala Goloritze 

Cala Goloritze heeft een fantastisch kiezelstrand. Het is te bereiken na een wandeling van ongeveer 20 minuten van Cala Mariolu.  Het turquoise water nodig je uit een voor een duik in het water, waarna je op het witte kiezelstrand een middag kunt uitrusten. Dit kiezelstrand doet echt niet onder vergeleken met veel zandstranden. 

Mooiste baai van Sardinie

 

De beste reistijd voor een strandvakantie?

Om van het strand te genieten, moet het natuurlijk lekker zonnen zijn. De perfecte reistijd voor je strandvakantie naar Sardinië is dan ook in de maanden juni, juli, augsutus en september. Dan schommelt de temperatuur rond de 30 graden Celsius, waarbij je geniet van 9 tot 11 zonuren per dag! De watertemperatuur is dan ook heerlijk aangenaam en de kans op regen is minimaal.

Om toch zoveel mogelijk drukte te vermijden zijn begin juni en eind september beter periodes. Dan is het misschien niet meer zo heet, maar heb je meer kans om van de omgeving te genieten.

 

Geschreven door: Natascha Bauwens