search

Vakantiehuis in Slavonië

Slavonië klinkt voor veel van jullie vrij exotisch. Geen wonder, want deze regio is tot nu toe verwaarloosd behandeld door de Kroaten. Enkele jaren geleden werd echter gezegd dat het een regio is met veel toeristenpotentieel. Momenteel wordt Slavonië sterk bevorderd door de Kroatische Kamer van toeristische regio en is aan te bevelen voor iedereen die wil genieten van een geslaagde vakantie in centraal Kroatië . Vooral deze richting wordt aanbevolen aan mensen die op zoek zijn naar iets nieuws en degenen die amateurs zijn van ontspanning in de boezem van de natuur. In Slavonië domineren landschappen, bestaande uit akkers en bossen. Met een vakantiehuis in Slavonië ontdek je tal van grote steden, monumenten en toeristische attracties.

de natuur bekijken met een vakantiehuis in Slavonië!

 

Rijkdom van steden bij Slavonië

De regio Slavonië is vrij groot, vandaar veel steden in zijn gebied. Steden en dorpen zijn vol met attracties en monumenten, en vrij kleine steden en dorpen, verleiden idyllische landschappen en rust tussen rust en stilte. Met een vakantiehuis in Slavonië krijg je de kans om meer te leren over steden zoals:

  • Osijek - een van de grootste Kroatische steden met een rijke geschiedenis. De oude stad wordt gedomineerd door prachtige, barokke architectuur, en in het centrum trekt het oog de Tvrda-citadel. Tijdens een bezoek aan de stad moet je langs de moderne voetgangersbrug lopen en langs de stadspromenade aan de rivier de Drava. Een vakantie in Slavonië is ook een gelegenheid om de stadsdierentuin en de kathedraal van St. Peter en Paul. Binnen de stad zijn er ook twee grote parken: King Petar Kresimir IV en Tomislav.
  • Slavonski Brod - het is vooral het fort van Brod, dat werd gebouwd tijdens het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Dit is een van de best bewaarde barokke vestingwerken van Europa. De stad verleidt zich ook met een charmante, barokke oude stad vol galeries, boekhandels en restaurants.
  • Vukova r - een historische stad, bestaande uit vier kleinere steden. Het is een stoel, rijk aan collecties van het stadsmuseum en het modernste museum van cultuur - Vucedol. Vukovar is ook beroemd om tal van outdoor-evenementen en festiviteiten, zoals "Vukovar Filmfestival", "Festival van de Kamermuziek" en "Festival van de poppentheaters".

Een bijkomend voordeel van een vakantiehuis in centraal Kroatië is de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van landelijke festivals waar oogsten, gewassen en heiligen worden gevierd. Bij dergelijke evenementen kun je volksverhalen, kostuums, liederen leren kennen en lokale specialiteiten proeven die door Slavische producenten zijn gemaakt.

 

Ontdek de rijke natuur met een vakantiehuis in Slavonië

Met het boeken van een appartement in Kroatië, heb je een unieke kans om de bossen en meren van Slavonië te bekijken. De grootste clusters van bos zijn onder meer: natuurpark Kopacki Rit Nature Park Papuk, bos Jankovac en een netwerk van meren in de buurt Virovitica. Deze plaatsen hebben vooral Midden-Europese soorten bomen. Loop door het bos op de goed gemarkeerde wandelpaden. Hier vind je ook tal van uitzichtspunten waarbij je over het hele gebied kunt kijken. Als je geluk hebt zie je ook nog eens een aantal wilde dieren: stoats, vossen, herten, dassen, vogels of hagedissen leven in deze bossen.