11 Game of Thrones filmlocaties in Dubrovnik

Waar is Game of Thrones opgenomen?

Game of Thrones is de wereldwijd bekende fantasy-serie waar enkele adellijke families strijden om de troon en de macht in het rijk. De serie is nu al meer dan 6 seizoenen lang en trekt elk jaar steeds meer fans aan. De serie Game of Thrones is op vele adembenemende plekken opgenomen, waaronder Spanje, Marokko, Ijsland, Malta, Noord-Ierland, Schotland en, je raad het vast al, ook in Kroatië. 

In Kroatië zijn er verschillende Game of Thrones filmlocaties opgenomen: in Split, Trogir en vooral in Dubrovnik. Dubrovnik wordt namelijk in de serie gebruikt voor 'King's Landing'. Bij een verblijf in Kroatië en als fan van de serie moet je Dubrovnik daarom zeker een bezoekje brengen! 

Dubrovnik in Kroatië

 

Alle Game of Thrones filmlocaties in Dubrovnik

Een vakantie in Dubrovnik is pas compleet bij een bezoek aan het oude centrum. Je herkent deze al snel door de gigantische stadsmuren die het centrum afsluiten van de rest van Dubrovnik. De enige manier om het oude centrum te bezoeken is te voet: het is namelijk een auto-vrij gebied. Aan elke kant van de stadsmuren vind je een ingang. Bij binnenkomst word je al snel verrast door een doolhof van kleine straatjes, veel trappen en een geweldige architectuur waarbij het net lijkt alsof je je midden in de serie Game of Thrones bevindt!

1. Pile Bay (King’s Landing Harbour; S2E6 & S6E1)

Voordat je het oude centrum van Dubrovnik binnenkomt aan de westkant, zie je als eerste deze geweldige baai. Linksachter is er nog een klein strandje en helemaal rechts, achter een rots verstopt vind je de West pier. 

Game of Thrones

 

2. Fort Lovrijenac (The Red Keep; S2, S3E1 & S3E5)

Fort Lovrijenac staat ook net buiten de beroemde stadsmuren van Dubrovnik. Het staat op een 37 meter hoge klif. De weg naar dit middeleeuws wonder is wat moeilijker te vinden. Zoek naar kleine bordjes aan dezelfde kant als het uitzicht op Pile Bay en volg de trap naar beneden tot aan de West Pier. Daar kan je de trap op omhoog! 

In Game of Thrones wordt hier in Dubrovnik o.a. King Joffrey's name day gevierd. Fort Lovrijenac wordt ook vaak gebruik op de achtergrond in de serie. Deze filmlocatie is niet alleen leuk om te bezoeken als je fan bent van de serie. Op dit fort heb je ook een geweldig uitzicht over de stad, de zee en het parkje rechts.

Tip: Mocht je het fort willen bezoeken kan je een los ticket kopen of je mag er gratis naar binnen met je ticket voor de stadsmuren. 

Fort Loverijenac

 

3. Jezuïetentrap (Walk of Shame; S5E10)

Je herkent deze trap waarschijnlijk wel van The Walk of Shame van Cersei Lannister uit seizoen 5. Hier werd ze gedwongen om naakt door de straten van King's Landing te lopen.

Game of Thrones walk of shame locatie

 

 

4. St Dominic Street (S2E5, S5E10)

In St. Dominic Street zijn er verschillende marktscènes opgenomen. Ook loopt Cersei Lannister hier langs tijdens haar Walk of Shame, als teken van boetedoening.

Game of Thrones: St. Dominic street

 

5. Het Dominicaanse klooster (Toespraak tegen de Lannisters; S2E5)

Vervolg je wandeling door de straat en om de hoek vind je meteen het Dominicaanse klooster. Deze filmlocatie in Dubrovnik werd gebruikt om een scène op te nemen toen het volk zich tegen de Lannisters keerden. Bovenaan deze treden gaf een priester een toespraak tegen de Lannisters. 

Dominican Monastery Game of Thrones in Dubrovnik

6. Etnografisch Museum (Bordeel van Littlefinger; S4E1)

Het Etnografisch Museum is een museum met folklorekleding en textielwerk. Het werd gebruikt als de voorkant van het bordeel van Petyr Baelish, beter bekend als Littlefinger. Alleen de ingang werd gebruikt, de binnenkant van het bordeel is ergens anders gefilmd.

 

7. West pier (Blackwater Bay; S3E1)

Deze baai word veel gebruikt in de de serie Game of Thrones, net als het uitzicht dat je hebt op het fort. Hier bespreken Sansa en Littlefinger hun plannen om te ontsnappen! De West pier ligt tussen Pile bay en Fort Lovrijenac in.

Pier


8. De stadsmuren (S3E1, S4E7, S5E4 & S6E1)

De stadsmuren van het oude centrum van Dubrovnik worden vaak gebruikt als filmlocatie van Game of Thrones.


9. Paleis van de rector (S2E6)

Daenerys Targaryen vroeg in dit paleis aan het einde van seizoen 2 aan de King of Qarth of hij haar een aantal schepen kon lenen om haar leger over de zee te vervoeren. Het kantoor van de rector, een aantal kamers, openbare zalen en zelfs de kelder werden gebruikt in Game of Thrones.

Game of Thrones

 

10. Stradun (S5E10)

Het Stradun werd ook gebruikt in de bekende 'Walk of Shame'-aflevering. Hier loopt Cersei Lannister langs naar de Red Keep Gate.

 
 

11. Ploče Gate (Red Keep Gate)

Ploče Gate is de oostelijke toegang van de oude stad. Hier loopt Cersei Lannister op na haar 'Walk of Shame'.