Jennifer Ewbank bezoekt Kroatië met gezin

Jennifer Ewbank ging met haar gezin op vakantie naar Vodnjan-Gajana in Kroatië. Samen met een ander (jong) gezin ontdekken ze de omgeving van Istrië. Ze deelt haar reistips en de leukste vakantiefoto's hieronder. 

De vakantie kan beginnen. Op naar Kroatië met de volgende ingrediënten voor een heerlijke vakantie:

Mijn man Robin, dochter Emily en kersverse zoon Ben. Ook ging mijn vriendin mee met haar gezin. De oudste van haar is net als Emily 4 jaar. Ook zij hebben onlangs een baby’tje gekregen. Sterker nog, ze is 2 dagen ouder dan Ben. Kortom:

  • 2 mannen
  • 2 vrouwen
  • 2 kids van 4 jaar
  • 2 baby’s van 4 maanden
  • Een hoop luiers en hectiek
  • Een waanzinnig land
  • En een heerlijk vakantiehuis
     
Gezin-Jennifer-Ewbank

 

Voorbereidingen treffen

Een lekkere chaotische bedoeling dus zou je denken. Hoewel de reis thuis al 3 weken werd voorbereid, sloeg alles om bij vertrek. Vakantie!! Op naar het vliegtuig met alles mee. Zowel voor mooi als minder mooi weer, of avondjes buiten waar het wat afkoelt, het is tenslotte mei. De reis ging vrij snel. Kindjes waren (nog) ontspannen en eenmaal in het vliegtuig kwam de chocoladereep tevoorschijn. Met Ben had ik een voeding getimed bij vertrek voor de druk op zijn oortjes. De gehele vlucht geen kik gegeven gelukkig. Als ouders van een baby voel je de blikken namelijk al branden zodra je het vliegtuig inloopt. Niet naast mij! :) Voor Emily had ik knutselspul meegenomen en op een oude telefoon via de Netflixapp filmpjes gedownload. De vlucht ging snel en ook de koffers zagen we al snel op de band verschijnen.

De vakantie kan beginnen

We werden direct ontvangen door Juan, de chauffeur die ons naar het huis bracht. Met een ritje van 20 minuten kwamen we aan bij het huis. Ontzettend lief ontvangst in dit verborgen paradijs. De eigenaar van huis was heel aardig en heeft ons de nodige informatie gegeven met een korte tour en liet ons toen lekker onze vakantie beginnen. 

vakantiehuis-kroatie

Overal heerlijke hoekjes voor ieder moment van de dag, voor groot en klein. Een lekkere hoekbank, een hangstoel, een waanzinnig zwembad met een inloop trap (heel fijn voor de kindjes) een overdekt gedeelte met lange gezellige eettafel. Daarnaast hebben we een olijfgaard als achtertuin en een speeltuin en trampoline voor de kindjes. Het huis zelf had een heel gemoedelijke sfeer met mooie ruime slaapkamers met allen een eigen badkamer.

Alles is tot zover boven verwachting fijn en mooi. Van de reis tot de locatie en natuurlijk de villa.

Jennifer-Ewbank-zwembad-kroatie

 

Niet alles zit mee

Maar dan, het weer! We hebben ontzettende pech daarin. Helaas kwam de temperatuur maar enkele keren boven de 20 graden. Hierdoor was het extra fijn dat er aan het vakantiehuis (CIC449) een speeltuin en trampoline was voor de kindjes en het huis ruim genoeg was om gelukkig het binnen ook fijn te hebben. Het zwembad was met deze weersomstandigheden iets te koud, maar met mooi weer zou dit een middelpunt van de vakantie zijn geweest.

Jennifer-Ewbank-vakantiehuis

 

De omgeving verkennen! 

Zodra de weersvoorspelling het toeliet gingen we er op uit. In de omgeving van Vodnjan zijn er hele mooie steden en dorpen te vinden op afstanden van 20 tot 45 minuten rijden. In Vodnjan zelf zijn we naar een olijvenproeverij geweest. Dit kan trouwens ook prima tijdens eventuele regendagen. Dit vond ik boven verwachting leuk. Er was een uitleg over de productie en de manier van proeven en waarbij te eten met erna een lekkere lunch. Erg leuk ook om de mooie flessen mee te nemen als souvenir.

Vodnjan-Fazana

Rechts op bovenstaande afbeelding zie je Fazana. Dit is een klein vissersdorpje met een mooie haven en schattige restaurantje mocht je juist de rust en de gemoedelijke sfeer willen opzoeken. Hier vandaan gaan er ook boten naar de Brijuni-eilanden.

Pula is een grotere stad nabij met zo’n 57,460 inwoners. Het is de zuidelijkst gelegen stad van het Kroatische Istrië en het is al meer dan 3.000 jaar oud. Met een hoop mooie bezienswaardigheden zoals de Kathedraal, het Fort, Herculespoort, maar vooral het Amfitheater was mooi om te zien. We kregen een stadstour door Pula. Het Amfitheater vond ik erg indrukwekkend. Los van de geschiedenis wordt hier ieder jaar het Pula Film Festival gehouden, het grootste filmfestival van Kroatië. En vinden er bijzondere buitenconcerten plaats van onder anderen, Celine Dion, Elton John en Norah Jones. Ook zijn we naar een marktje geweest midden in de stad met de lekkerste zelf geteelde verse producten.

pula-kroatie

Rovinj is een kleinere stad gelegen aan een haven met zo’n 15.000 inwoners met het stadscentrum op een schiereiland. Er liggen ook zo’n kleine 22 eilandjes omheen. Het ligt doordat de originele stad als eiland begon met een heuvel als ondergrond vrij hoog en hebt dus heel mooi uitzicht vanaf de omliggende terrasjes. 

rovinj-kroatie

Poreč was mijn persoonlijke favoriet. Een heel mooi stadje aan de Adriatische kust met een fantastisch mooi historisch gedeelte en een mooie boulevard. Over de keien tussen de mooiste oude panden door langs gezellige terrasjes. Geen verkeer in het hele oude stadsgedeelte, dus iedereen kan lekker vrij rond dartelen. Ook vind je hier waanzinnige antieke juwelierszaakjes. 

Met als laatste stadsaanrader zijn we met één van de mooiste dagen naar Triëst gereden. Op 1,5 uur rijden ben je deze mooie grote stad in Italië. Erg leuk om toch ook de sferen te ervaren van een ander land. Heerlijke koffie en ijsjes en een mooie historische binnenstad. Erg veel mooie winkelstraten en om de haverklap een gezellig plein vol terrasjes. Er is in deze stad ook een groot park, waar je met kinderen juist een kleed kunt neergooien en zo bijvoorbeeld om en om kunt gaan shoppen met als haven dit fijne park.

triest-italie


We komen graag terug

Kortom, wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Natuurlijk hadden we met beter weer nog meer kunnen genieten van de omgeving buiten het vakantiehuis in Istrië maar het is een absolute aanrader. We komen hier graag terug!

Liefs, Jennifer