search

Vakantiehuis in Gorski Kotar

Gorski Kotar is een bergachtig gebied in Kroatië, gelegen tussen de steden Karlovac en Rijeka. Meer dan de helft van het gebied is bezet door bossen, daarom wordt Gorski Kotar vaak 'de groene longen van Kroatië' of 'het Kroatische Zwitserland' genoemd. Beren, lynxen, wilde zwijnen, wolven, gemzen en vele andere dieren leven hier. Deze regio ligt op het karstplateau, dat de kustgebieden van het continentale deel scheidt. In het zuiden grenst Gorski Kotar aan Lika, terwijl in het noorden de Kupa-rivier een natuurlijke grens vormt met Slovenië.Een vakantiehuis in Gorski Kotar is een goed begin voor je vakantie in Kroatië. Het is een uiterst schilderachtig gebied; perfect om te ontspannen in de natuur.

vakantiehuis in Gorski Kotar

 

 

Wat is er te zien in Gorski Kotar?

 

Gorski Kotar heeft veel te bieden, waardoor je een onvergetelijke vakantie in de baai van Kvarner zult ervaren. Gorski Kotar is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Zagreb kun je namelijk met de trein komen. Al is het natuurlijk het handigst om het gebied vanaf een vakantiehuis in Gorski Kotar te ontdekken. 

  • Lokwarskie-meer - het zevende grootste meer in Kroatië. Er zijn uitstekende omstandigheden om te vissen en kanoën.
  • Nationaal Park Risnjak - beschermd gebied, waar je dieren en planten in hun natuurlijke omgeving kunt zien.
  • Green Swirl, Devil's Crossing, Bijele, Samarske stijene en Golubinjak Forest - andere beschermde gebieden.
  • Lokve - een klein stadje met een grote grot met veel ontoegankelijke kamers en gangen. Tijdens de oorlog diende het als een schuilplaats. Bij Lokve raden we je aan om de kikkergerechten te proberen die kenmerkend zijn voor deze plek.
  • Mrkopalj - dit is het centrum van de wintersport.
  • Delnice - de belangrijkste stad van de regio. Er zijn veel winkels en restaurants, evenals busverbindingen met Rijeka en andere steden. Daarnaast is er in Delice de enige skischansheuvel en bergpaden in Kroatië.

 

Wat is er te doen met vakantiehuis in Gorski Kotar?

Ga wandelen of fietsen in de natuur!

Gorski Kotar is nog niet volledig ontdekt door toeristen. Je zult hier nog niet veel vakantiehuizen vinden. Het is de moeite waard om deze pittoreske regio te bezoeken. In charmante steden zoals Lokve en Fuzine kun je uitrusten van de drukte. De bergrivieren stimuleren raften of kanoën. Ook liefhebbers van wandelen en fietsen zal je hier ideale routes vinden vanuit je vakantiehuis in Gorski Kotar. 

Uitgaan en festivals

Als je het nachtleven mist, moet je eigenlijk Rijeka bezoeken vanaf je vakantiehuis in Gorski Kotar. Elk jaar worden er festiviteiten georganiseerd in Gorski Kotar. De belangrijkste daarvan is de Zabia-avond, die plaatsvindt in april. Anderen zijn Marohlinijada, tijdens welke de polypore of Martinje-paddestoel wordt verzameld - de doop van een jonge wijn.


De traditionele keuken in Gorski Kotar

Als je een vakantie in Kroatië doorbrengt , raden we je ten zeerste aan om de gerechten uit de lokale keuken te proberen. De traditionele keuken van Gorski Kotar is calorievol en uiterst aromatisch. Granen, melk en vleesproducten hebben hier de overhand. Het is de moeite waard om gerookte hert en gefrituurde kikkerbillen te proberen. Ook de paddenstoelensauzen die ze bij het vlees serveren zijn enorm lekker. Als dessert worden strudels van aardbeien, bosbessen en frambozen geserveerd.