search

Vakantiehuis bij de Plitvice meren

Het Plitvice nationaal park is, samen met Dubrovnik, de meest bezochte plaats in Kroatië. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 1979 en wordt elk jaar druk bezocht door toeristen. Dit natuurfenomeen bestaat uit 16 verbonden meren en meer dan 90 watervallen! Overal waar je kijkt is er wel iets wat je aandacht vangt. Neem een vakantiehuis bij de Plitvice meren om optimaal te genieten van het park. 

Plitvic meer in Kroatië

 

De Plitvice meren: een groene sprookjeswereld

In het park zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. Sommige routes duren 2 uur. Bij andere routes ben je maximaal 8 uur onderweg. De Plitvice meren zijn slecht 1% van alles wat er in het park te zien is, want je wordt constant omgeven door diverse fauna en flora. De kleur van het water is turkoois blauw. Je kunt hier allerlei vissen zien, omdat het water echt helder is. Hierdoor kun je het water in kijken en je even verdiepen in de onderwaterwereld.  Een vakantie in Kvarner is niet compleet zonder een bezoek aan het nationaal park! Plitvice stelt je niet teleur! 

Plitvic watervallen in Kroatië

 

3 tips voor een bezoek aan de Plitvice meren

  • Neem je eigen lunch mee en bespaar geld
  • Bezoek het park twee dagen met een verblijf in een vakantiehuis
  • Ga in de vroege lente of herfst om toeristen te mijden
Plitvic meer in Kroatië

 

Waar liggen de Plitvice meren?

Het Plitvice nationaal park ligt halfverwege tussen Zagreb en Zadar. Deze twee steden zijn ook geweldig om even te bezoeken tijdens je vakantie in de Kvarner baai. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en Zadar is een fantastische badplaats! Vanaf deze twee steden ben je ongeveer twee uur onderweg met de auto, maar er gaan ook gewoon bussen naar het nationaal park! Daar doe je dan ongeveer een half uur langer over, maar dan heb je in ieder geval geen moeite om een parkeerplek te vinden!

Wat zijn de openingstijden?

Het Plitvice meren nationaal park is het hele jaar geopend. De openingstijden hangen af van het seizoen, waarbij het park in de zomer vroeger en langer geopend is. Als je echt een liefhebber bent van de natuur kun je gemakkelijk twee hele dagen spenderen in dit geweldige park. Dan is het natuurlijk gemakkelijk om in een vakantiehuis bij de Plitvice meren te verblijven. 

Verblijf in een vakantiehuis bij de plitvice meren en bezoek het park langer!